Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας: Χαρίζει το χαμόγελο σε περισσότερα από 3.000 παιδιά που το έχουν ανάγκη!

logo_pef

Τρεισήμισι τόνοι τροφίμων και ειδών υγιεινής δόθηκαν στην Ένωση Κοινωφελών Σωματείων «Μαζί για το Παιδί» 

Σημαντική η κοινωνική προσφορά της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας, καθώς με πρωτοβουλία της συγκεντρώθηκαν, για ακόμη μία χρονιά, τις ημέρες των εορτών τρεισήμισι τόνοι τροφίμων και ειδών υγιεινής, τα οποία παραδόθηκαν στην Ένωση Κοινωφελών Σωματείων «Μαζί για το Παιδί».

Pef200122_1

Η Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας στο πλαίσιο δράσεων κοινωνικής ευαισθησίας των εταιρειών-μελών της συγκέντρωσε τρόφιμα και είδη ατομικής υγιεινής με τη συμμετοχή όλων των εργαζομένων των ελληνικών φαρμακοβιομηχανιών. Συγκεκριμένα συγκεντρώθηκαν συνολικά:

  • 3,525 τόνοι τροφίμων και ειδών υγιεινής
  • Τα τρόφιμα αντιστοίχισαν σε 30.618 μερίδες φαγητού (πρωινό, δεκατιανό και κυρίως γεύμα)

Πιο συγκεκριμένα, τα τρόφιμα και τα προϊόντα υγιεινής κάλυψαν τις ανάγκες περισσοτέρων από 3.000 παιδιών των μελών της Ένωσης Κοινωφελών Σωματείων «Μαζί για το Παιδί» και ενίσχυσαν το έργο των φορέων για την παιδική προστασία.

Με τις δράσεις της η ΠΕΦ στηρίζει έμπρακτα τους συνανθρώπους μας που βιώνουν τις ελλείψεις στοιχειωδών αγαθών και τον κοινωνικό αποκλεισμό, ενώ βρίσκεται δίπλα στις ανάγκες Συλλόγων και Οργανισμών κοινωφελών-κοινωνικών σκοπών. Άλλωστε, η κοινωνική προσφορά της ΠΕΦ είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τις αξίες και τη λειτουργία της.

Δέσμευσή μας να συνεχίσουμε να ενισχύουμε τους συνανθρώπους μας και ειδικότερα τα παιδιά, ώστε να χαμογελούν και να ονειρεύονται παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν. Η ΠΕΦ, θα ήθελε να ευχαριστήσει θερμά τις εταιρείες-μέλη της που  συμμετείχαν στο «Food Drive» και φέτος, υποστηρίζοντας την προσπάθεια αυτή να προσφέρουμε στα παιδιά αυτό που έχουν πραγματικά ανάγκη.

 

Η Pfizer Hellas Band έντυσε μουσικά το πρωτοχρονιάτικο γεύμα αγάπης του Κ.Υ.Α.Δ.Α.

Pfizer_Band

Η εθελοντική ορχήστρα των εργαζομένων της φαρμακευτικής εταιρείας Pfizer Hellas Α.Ε., γιόρτασε τη νέα χρονιά μαζί με τους άπορους, άστεγους και οικονομικά αδύναμους συμπολίτες μας στο καθιερωμένο, πρωτοχρονιάτικο γεύμα, που διοργάνωσε την πρώτη ημέρα του 2020 το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων (Κ.Υ.Α.Δ.Α.).

Η Pfizer Hellas Band συνόδευσε με αγαπημένες ελληνικές μελωδίες το γεύμα περισσότερων από 1.200 παρευρισκόμενων, ενισχύοντας για πρώτη φορά με ζωντανή μουσική το γιορτινό κλίμα και την αίσθηση της οικογενειακής θαλπωρής, που δημιούργησε με αγάπη και φροντίδα το Κ.Υ.Α.Δ.Α.

Η πρωτοβουλία αυτή αποτελεί το πρώτο βήμα στη συνεργασία της ορχήστρας με τον κυρίως επιχειρησιακό βραχίονα άσκησης κοινωνικής πολιτικής του Δήμου Αθηναίων, με κοινό στόχο τη διοργάνωση μουσικών εκδηλώσεων και σε άλλες δομές του Κ.Υ.Α.Δ.Α. εντός του τρέχοντος έτους.

«Θέλουμε να ευχαριστήσουμε την εθελοντική ορχήστρα των εργαζομένων της Pfizer Hellas που μια τέτοια ημέρα, ανήμερα την Πρωτοχρονιά, ήταν κοντά μας για να προσθέσουμε όλοι μαζί μια νότα χαράς στις ζωές αυτών των ανθρώπων. Είμαστε ανοιχτοί σε οποιαδήποτε ενέργεια μπορεί να κάνει καλύτερη τη ζωή των ωφελουμένων μας, που δοκιμάζονται καθημερινά από την έλλειψη στέγης και την έλλειψη οικονομικών πόρων», ανέφερε ο κ. Γρηγόρης Λέων, Πρόεδρος του Κ.Υ.Α.Δ.Α.

Ο κ. Νίκος Χατζηνικολάου, Διευθυντής του Τμήματος Ογκολογίας της Pfizer Hellas αλλά και εμπνευστής και μέλος της ορχήστρας, δήλωσε σχετικά: «Διανύοντας τον έβδομο πια χρόνο δραστηριότητας της Pfizer Hellas Band, και στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για τη συμπλήρωση 60 χρόνων λειτουργίας της εταιρείας στην Ελλάδα,  κάνουμε ένα ακόμα μεγάλο βήμα, ξεκινώντας μια νέα συνεργασία με το Κ.Υ.Α.Δ.Α. για να προσφέρουμε στιγμές χαράς στους συνανθρώπους μας, που προσφεύγουν για βοήθεια στα προγράμματα του Κέντρου. Και δεν θα μπορούσαμε να εγκαινιάσουμε αυτή τη νέα πρωτοβουλία με καλύτερο τρόπο από τη συμμετοχή μας σε αυτή τη μεγάλη πρωτοβουλία αγάπης και αλληλεγγύης, που υπηρετεί – πέραν όλων των άλλων – το δικαίωμα όλων στη γιορτινή χαρά και στη ψυχαγωγία».

Σάββατο 25 Ιανουαρίου στις 20.00, Θέατρο Pierce – Αμερικάνικο Κολλέγιο Ελλάδος

Asylo_Aniaton

Το θέατρο συναντά την αλληλεγγύη

«Ο Εαυτούλης μου» του Δ. Ψαθά

Σάββατο 25 Ιανουαρίου στις 20.00, Θέατρο PierceΑμερικάνικο Κολλέγιο Ελλάδος

Asylo200117_1

Η θεατρική ομάδα ΕΝ ΛΕΥΚΩ, το Άσυλο Ανιάτων και η οικογένεια Δημήτρη Ψαθά σας προσκαλούν στην κωμωδία «Ο Εαυτούλης μου», το Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2020 στις 20:00, στο θέατρο Pierce  – Αμερικανικό  Κολλέγιο Ελλάδος ( Γραβιάς 6 – Αγία Παρασκευή).

Οι συντελεστές της ομάδας ΕΝ ΛΕΥΚΩ, θα διαθέσουν τα χρήματα από δωρεές που τυχόν συγκεντρωθούν στο «Ίδρυμα Περιθάλψεως Χρονίως Πασχόντων» του Ασύλου Ανιάτων για την εγκατάσταση ιατρικού οξυγόνου, στην υπό ανακαίνιση πτέρυγα.

Πρόκειται για ένα διαχρονικό έργο του Δημήτρη Ψαθά, γραμμένο το 1941, που πραγματεύεται με καυστικό και διεισδυτικό τρόπο τον ανθρώπινο εγωισμό και σχολιάζει έξυπνα το ρόλο της γυναίκας στην κοινωνία. Ταυτόχρονα το ανέβασμα της παράστασης προβάλλει το μήνυμα της αλληλεγγύης και του αλτρουισμού.

Σκηνή από την παράσταση «Ο Εαυτούλης μου» του Δ. Ψαθά

Σκηνή από την παράσταση «Ο Εαυτούλης μου» του Δ. Ψαθά

Τη σκηνοθεσία της παράστασης υπογράφει η Μαρία Οικονομίδη, ενώ την καλλιτεχνική επιμέλεια έχει η Μπέτυ Λιβανού.  Όπως δήλωσε η σκηνοθέτης «η παράσταση σατιρίζει τον υπέρμετρο εγωισμό, χρησιμοποιώντας ως όχημα το χιούμορ για να περάσει τα μηνύματά της. Ταυτόχρονα, στο έργο αναλύεται και η ανεξαρτησία της γυναίκας. Αναμφισβήτητα, το έργο παραμένει επίκαιρο ακόμα και σήμερα».

Στοιχεία παράστασης:

Σκηνικά- Ζωγραφική: Νίκος Ζαχόπουλος

Επιμέλεια Καστουμιών: Αγλαϊα Ζαφειράκη

Κατασκευή Σκηνικών: Νίκος Χατζηαντωνίου, Μάριος Ζαφειράκης

 

Τηλέφωνο κρατήσεων:  210 8646172 (εσωτ. 160) // 6932 22 8480

To Άσυλο Ανιάτων ευχαριστεί το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος για την παραχώρηση του Θεάτρου Pierce καθώς και την κόρη και την εγγονή του Δημήτρη Ψαθά, κυρίες Μαρία Ψαθά και Λένα Νίτσου, αντίστοιχα, για τη δωρεάν παραχώρηση των πνευματικών δικαιωμάτων του έργου. Επίσης, τον σκηνοθέτη- ηθοποιό κ. Γιώργο Μεσσάλα για την πολύτιμη βοήθειά του στην υλοποίηση καλλιτεχνικών δράσεων στο Άσυλο Ανιάτων.

Επίσημο δείπνο Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου προς τιμήν του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στο πλαίσιο του 30ου «Greek Economic Summit»

30CES_F

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το επίσημο δείπνο που παρέθεσε το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο προς τιμήν του Πρωθυπουργού της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στο πλαίσιο του 30ου συνεδρίου «Greek Economic Summit» στο ξενοδοχείο Αthenaeum InterContinental.
30CES_3
Σε μία κατάμεστη αίθουσα με παρόντες μέλη της κυβέρνησης, βουλευτές, Πρέσβεις και στελέχη ξένων αποστολών, εκπροσώπους περιφερειών, δήμων, φορέων και οργανισμών και φυσικά πολλούς και σημαντικούς εκπροσώπους της επιχειρηματικότητας και της ακαδημαϊκής κοινότητας, πραγματοποιήθηκε μία ζωντανή και ουσιαστική συζήτηση εφ’ όλης της ύλης μεταξύ του Πρωθυπουργού και του Προέδρου του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου κ. Νικόλαου Μπακατσέλου.
30CES_1
Ο πρωθυπουργός, μεταξύ άλλων αναφέρθηκε αρχικά στην εξαιρετικά επιτυχημένη επίσκεψη του στις ΗΠΑ τονίζοντας πως η Ελλάδα αποτελεί για τις ΗΠΑ έναν σταθερό και αξιόπιστο σύμμαχο. Ο κύριος Μητσοτάκης ανέφερε ότι: «Ήμουν απόλυτα ξεκάθαρος με τον Πρόεδρο Τράμπ σχετικά με τις κόκκινες γραμμές της ελληνικής κυβέρνησης, η χώρα θα υπερασπιστεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα με όποιο τρόπο κρίνει ότι είναι ο πιο πρόσφορος» και συνέχισε λέγοντας ότι: «Οι ΗΠΑ δήλωσαν ότι εγγυώνται την ασφάλεια, την ευημερία της χώρας και στηρίζουν όλες τις πρωτοβουλίες οι οποίες θα δρομολογήσουν την επίλυση των ζητημάτων στην Ανατολική Μεσόγειο με έναν τρόπο ειρηνικό».

Όπως δήλωσε ο Πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στις ΗΠΑ είχε εκτενέστατες συζητήσεις και για την πορεία της ελληνικής οικονομίας καλώντας τους Αμερικανούς επενδυτές να δουν με άλλο μάτι τις επενδυτικές ευκαιρίες που παρουσιάζονται στην χώρα μας».

Επιπλέον, όσον αφορά τον τομέα την εκπαίδευσης ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι θα ανακοινωθεί σύντομα ένα διευρυμένο πρόγραμμα εκπαίδευσης με τα αμερικανικά πανεπιστήμια.

Ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στα ζητήματα ασφάλειας τονίζοντας ότι: «Έχουν γίνει σημαντικά βήματα και η ασφάλεια αφορά όλους τους Έλληνες. Κυρίως αυτούς που κατοικούν στις πιο υποβαθμισμένες συνοικίες των πόλεων. Που απαιτούν από το κράτος ως αντίτιμο για τους φόρους που πληρώνουν να αισθάνονται ασφαλείς οι ίδιοι, οι οικογένειές τους και οι περιουσίες τους. Ο νόμος θα εφαρμόζεται παντού και για όλους».

Τέλος ο Πρωθυπουργός δήλωσε ότι  η μείωση της φορολόγησης στη μισθωτή εργασία μαζί με το νέο ασφαλιστικό εντός του 2020 αποτελεί πολιτική προτεραιότητα ενώ στην ερώτηση του προέδρου του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου κ. Νικόλαου Μπακατσέλου ποιο είναι το όραμα του για την Ελλάδα, ο πρωθυπουργός απάντησε με το «σύνθημα» των Ολυμπιακών Αγώνων λέγοντας: «πιο γρήγορα, πιο ψηλά, πιο δυνατά».
30CES_230CES_4
PLATINUM SPONSORS: ΟΤΕ, PIRAEUS BANK, PRAXIA BANK
GOLD SPONSORS: CISCO, ΔΕΔΔΗΕ, ΔΕΗ, ΟΜΙΛΟΣ ΕΛΛΑΚΤΩΡ, EY, GASTRADE, ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, HEWLETT PACKARD, LUFTHANSA, MICROSOFT
SILVER SPONSORS: Coca-Cola, Deloitte, Google, IBM, Κazarian Center for Public Financial Management, ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ
TV SPONSORS: ΑΝΤ1
COMMUNICATION SPONSORS: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, Business Partners, European Business Review, Οικονομική Επιθεώρηση
INTERNET COMMUNICATION SPONSORS: ΑΠΕ-ΜΠΕ, BNB Daily, Business File, Capital.gr, CNN, Epixeiro.gr, Exportnews.gr, Global Sustain

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ BAZAAR ΣΤΟ ΑΣΥΛΟ ΑΝΙΑΤΩΝ

Asylo_Aniaton

Το Άσυλο Ανιάτων σας προσκαλεί από 21 έως 22 Δεκεμβρίου στην καθιερωμένη του Χριστουγεννιάτικη Γιορτή – Bazaar, που θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του στην Κυψέλη.  Πρόκειται για την εκδήλωση που οι περιθαλπόμενοι περιμένουν κάθε χρόνο με αγωνία γιατί έχουν την ευκαιρία να γίνουν γιορτινοί οικοδεσπότες, να υποδεχτούν με γλυκά τους καλεσμένους και να διαθέσουν τις χειροποίητες δημιουργίες τους. Καθημερινά, μεταξύ 10:00-17:00, ο προαύλιος χώρος του Ασύλου Ανιάτων μεταμορφώνεται σε μία χαρούμενη γιορτινή γειτονιά, όπου μικροί και μεγάλοι, μαζί με τους περιθαλπόμενους, μπορούν να συμμετέχουν σε δημιουργικά εργαστήρια, να ακούσουν χριστουγεννιάτικες μουσικές και να γευτούν γιορτινές λιχουδιές.

 

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει διαφορετικές δράσεις κάθε μέρα που φέρνουν τη χαρά και το πνεύμα των Χριστουγέννων στους χώρους του Ασύλου Ανιάτων. Φέτος, η σολίστ της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, η μέτζο σοπράνο, κυρία Λυδία Αγγελοπούλου θα συντροφεύσει τον κόσμο με χριστουγεννιάτικα τραγούδια, ενώ παραδοσιακές μουσικές θα ακουστούν και από τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων. Επίσης, το Σάββατο 21.12, θεραπευτικά αλογάκια θα επισκεφθούν τους ασθενείς του Ασύλου Ανιάτων για να τους βοηθήσουν στην ανάρρωσή τους.

 

Βέβαια, πρωταγωνιστές παραμένουν οι περιθαλπόμενοι, οι οποίοι με μεράκι και πολλή αγάπη ετοιμάζουν τα έργα τους όλο τον χρόνο στο Τμήμα Δημιουργικής Απασχόλησης και τα διαθέτουν στο Bazaar. Στο Εντευκτήριο και τον προαύλιο χώρο του Ασύλου Ανιάτων θα βρείτε χειροποίητα κοσμήματα, πολλών ειδών κεντήματα, πάνινες τσάντες και πολύχρωμα πορτοφολάκια, αρωματικά πουγκάκια με βότανα και γούρια για την καινούργια χρονιά.

AsylonAniaton_Bazaar

 

Ανακοίνωση της Μονάδας Πλασματοκυτταρικών Δυσκρασιών του Νοσοκομείου Αλεξάνδρα για το ετήσιο Συνέδριο της Αμερικανικής Αιματολογικής Εταιρείας

ekpa_LOGO

hematology

Την προηγούμενη εβδομάδα, από τις 7-10 Δεκεμβρίου 2019, πραγματοποιήθηκε στο Ορλάντο των ΗΠΑ το 61o συνέδριο της Αμερικανικής Αιματολογικής Εταιρείας (American Society of Hematology) με συμμετοχή περισσότερων από 25.000 συνέδρων από όλο τον κόσμο. Πρόκειται για την κορυφαία συνάντηση ιατρών και ερευνητών παγκοσμίως στο πεδίο της Αιματολογίας. Εκ μέρους της Μονάδας της Μονάδας Πλασματοκυτταρικών Δυσκρασιών της Θεραπευτικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ μετείχαν ο Καθηγητής Θάνος Δημόπουλος, ο Καθηγητής Βαγγέλης Τέρπος, ο Αναπληρωτής Καθηγητής Στάθης Καστρίτης και η Επίκουρη Καθηγήτρια Μαρία Γαβριατοπούλου. Στο πλαίσιο του συνεδρίου ανακοινώθηκαν νεότερα δεδομένα που αφορούν την βιολογία, τη διάγνωση και τη θεραπεία όλου του φάσματος των πλασματοκυτταρικών δυσκρασιών. Ιδιαίτερα ελπιδοφόρα είναι τα αποτελέσματα της ανοσοθεραπείας στην θεραπεία του πολλαπλού μυελώματος είτε με τροποποιημένα λεμφοκύτταρα που προέρχονται από τον ίδιο τον ασθενή (τα CAR-T cells), είτε με την χορήγηση αμφιειδικών (bispecific) μονοκλωνικών αντισωμάτων, δηλαδή αντισωμάτων που στοχεύουν ταυτόχρονα δύο διαφορετικούς στόχους και ενεργοποιούν κύτταρα του ανοσοποιητικού έναντι των κακοήθων κυττάρων του μυελώματος. Επίσης, παρουσιάστηκαν δεδομένα με νεότερους συνδυασμούς φαρμάκων, που επιτυγχάνουν υψηλά ποσοστά αποτελεσματικότητας ακόμα και σε ασθενείς που είναι ανθεκτικοί σε προηγούμενες θεραπείες, όπως του συνδυασμού της δαρατουμουμάβης με καρφιλζομίδη και δεξαμεθαζόνη που έχει δείξει μέχρι στιγμής τα καλύτερα αποτελέσματα σε ασθενείς που είναι ανθεκτικοί στη λεναλιδομίδη. Νεότερα δεδομένα παρουσιάστηκαν επίσης και για την θεραπεία της πρωτοπαθούς συστηματικής αμυλοείδωσης και της μακροσφαιρναμίας του Waldenström, δύο σχετικά σπάνιων νοσημάτων, στα οποία η Θεραπευτική Κλινική εμφανίζει έντονη δραστηριότητα πρωτοπορώντας στην κλινική και μεταφραστική έρευνα.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος η συμμετοχή της χώρας μας, μέσω της Μονάδας Πλασματοκυτταρικών Δυσκρασιών της Θεραπευτικής Κλινικής και της Ομάδας Εργασίας Πολλαπλού Μυελώματος της Ελληνικής Αιματολογικής Εταιρείας , ήταν ιδιαίτερα σημαντική. Τα στελέχη της Θεραπευτικής Κλινικής συμμετείχαν σε 36 εργασίες που αφορούσαν την κλινική, μεταφραστική και βασική έρευνα στο πολλαπλούν μυέλωμα, την πρωτοπαθή συστηματική αμυλοείδωση, την μακροσφαιριναιμία Waldenström και άλλες πλασματοκυτταρικές δυσκρασίες, αναδεικνύοντας τον πρωταγωνιστικό ρόλο της Κλινικής στην διεθνή ερευνητική προσπάθεια για την θεραπεία αυτών των νοσημάτων. Οι σημαντικότερες μελέτες που ανακοινώθηκαν από στελέχη της Θεραπευτικής Κλινικής, και διενεργήθηκαν εξ’ ολοκλήρου στη χώρα μας, αφορούσαν:

1) την αποτελεσματικότητα του συνδυασμού καρφιλζομίδης, λεναλιδομίδης και δεξαμεθαζόνης (KRd) σα θεραπεία σταθεροποίησης μετά αυτόλογη μεταμόσχευση στο μυέλωμα,

2) τη σημασία των κυκλοφορούντων πλασματοκυττάρων στο περιφερικό αίμα των ασθενών για την πρόγνωση του πολλαπλού μυελώματος,

3) την επίδραση της καρφιλζομίδης σε ανθρώπινα αγγειακά κύτταρα ώστε να αναδειχθούν οι επιδράσεις της στο ενδοθήλιο,

4) την ευνοϊκή δράση της δαρατουμουμάβης στον οστικό μεταβολισμό και τη νεφρική δυσλειτουργία ασθενών με ανθεκτικό ή/και υποτροπιάζον μυέλωμα, και

5) την ανάπτυξη δεικτών νεφρικής δυσλειτουργίας, όπως του NGAL, ως προγνωστικού δείκτη ανταπόκρισης της νεφρικής βλάβης των ασθενών με μυέλωμα.

Θάνος Δημόπουλος

Πρύτανης ΕΚΠΑ

14η Εθελοντική Αιμοδοσία Εργαζομένων

Iatriko_logo

Το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών διοργανώνει την Πέμπτη, 19  Δεκεμβρίου, τη 14η Εθελοντική Αιμοδοσία των εργαζομένων του Νοσοκομείου, σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Γ. Γεννηματάς».

Λόγω μειωμένης εθελοντικής προσφοράς και αυξημένων αναγκών κατά την εορταστική περίοδο, είναι σημαντική η συνεισφορά όλων μας. Για το σκοπό αυτό, το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών και οι εργαζόμενοί του απευθύνουν πρόσκληση συμμετοχής στο ευρύ κοινό, προκειμένου να μεγιστοποιηθούν τα οφέλη της δράσης.

Ημερομηνία Αιμοδοσίας: Πέμπτη, 19 Δεκεμβρίου 2019

ΤόποςΙατρικό Κέντρο Αθηνών, Διστόμου 1-3, Αίθουσα Συνεδριάσεων – Κτίριο Ε’

Ώρες: 10.00-16.00.

Διάκριση της Pfizer Hellas στο πλαίσιο των Βραβείων «Ελληνική Αξία»

Pfizer Logo

Η εταιρεία τιμήθηκε με το Ειδικό Βραβείο «Καινοτομία» για τη συνεισφορά της στην ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή

Elliniki_AxiaΣημαντική διάκριση κατέκτησε η φαρμακευτική εταιρεία Pfizer Hellas στο πλαίσιο των Βραβείων «Ελληνική Αξία» που απένειμε για έβδομη χρονιά ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Ελλάδος, με στόχο την ανάδειξη και προβολή των μεταποιητικών επιχειρήσεων, που ξεχώρισαν για τις επιδόσεις τους τη χρονιά που πέρασε.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία τιμήθηκε με το Ειδικό Βραβείο «Καινοτομία», σε αναγνώριση των επιδόσεών της στον τομέα της καινοτομίας και της ευρύτερης συνεισφοράς της στην ανάπτυξη και στην κοινωνική συνοχή της χώρας.

Η απονομή των βραβείων έγινε στο πλαίσιο ειδικής εκδήλωσης, που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη την Τρίτη, 10 Δεκεμβρίου. Το βραβείο εκ μέρους της Pfizer Hellas παρέλαβε ο κ. Αντώνης Φουστέρης, Corporate Affairs Lead της εταιρείας, ο οποίος αφού ευχαρίστησε τους διοργανωτές, τόνισε μεταξύ άλλων:

«Όλοι εμείς στην Pfizer εργαζόμαστε καθημερινά, με έναν ξεκάθαρο σκοπό: να καινοτομούμε και να αλλάζουμε τις ζωές των ασθενών. Είναι ένας σκοπός που μας εμπνέει και μας καθοδηγεί σε κάθε απόφαση που λαμβάνουμε.

Σε μια εποχή όπου ο τομέας της υγείας γίνεται όλο και πιο απαιτητικός, καθώς οι ανάγκες του πληθυσμού για φαρμακευτική περίθαλψη αλλάζουν, προσπαθούμε να αξιοποιήσουμε την επιστημονική έρευνα, την ψηφιακή τεχνολογία και τα δεδομένα, για να βελτιώσουμε την ποιότητα και την αποδοτικότητα των φαρμάκων μας, αλλά και την εμπειρία των ασθενών. Είμαστε μάλιστα υπερήφανοι γιατί ένα σημαντικό μέρος αυτής της προσπάθειας θα εξελίσσεται πλέον στην Ελλάδα, με τη λειτουργία του ψηφιακού εργαστηριακού κέντρου της Pfizer εδώ στη Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για μια επένδυση που θα μας επιτρέψει να αξιοποιήσουμε ένα πολύτιμο δυναμικό Ελλήνων επιστημόνων στον τομέα της ψηφιακής τεχνολογίας, συμβάλλοντας παράλληλα στην ανάδειξη της χώρας σε διεθνή κόμβο καινοτομίας

Η Pfizer έχει ανακοινώσει την εγκατάσταση ψηφιακού εργαστηριακού κέντρου (digital hub) στη Θεσσαλονίκη, το οποίο θα αποτελέσει μέρος του παγκόσμιου δικτύου αντίστοιχων κέντρων της εταιρίας. Η υποδομή αυτή εκτιμάται ότι θα είναι επιχειρησιακά έτοιμη στη διάρκεια του 2020 και αναμένεται να δημιουργήσει ως και 200 θέσεις εργασίας υψηλών δεξιοτήτων στην πόλη. Το εργαστήριο θα αποτελεί έδρα υψηλής ψηφιακής τεχνολογίας και εξειδίκευσης, εστιάζοντας σε τομείς όπως η τεχνητή νοημοσύνη (Artificial Intelligence) και η ανάλυση μεγάλου όγκου δεδομένων (Big Data/Analytics).

ΔΕΙΠΝΟ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ

meallamatia_F

Δημοσιογράφοι υγείας κλήθηκαν να ζήσουν μια βιωματική εμπειρία διαφορετική. Η πρόσκληση μας καλούσε για Dine in the Dark. Μία νέα εμπειρία για πρώτη φορά σε Εκπροσώπους ΜΜΕ στην Ελλάδα.

 

 

 

Nvrtis191211_1

Το «Δείπνο στο Σκοτάδι» αποτελεί μία μοναδική βιωματική εμπειρία που μένει πραγματικά αξέχαστη. Ξυπνά κι οξύνει τις υπόλοιπες αισθήσεις, πλην της οράσεως, ενώ βοηθά επίσης τον κόσμο να ευαισθητοποιηθεί και να κατανοήσει καλύτερα την κατάσταση και την καθημερινότητα μιας μεγάλης ομάδας συνανθρώπων μας. Οι σερβιτόροι που καθοδηγούν και σερβίρουν τους καλεσμένους, είναι ειδικά εκπαιδευμένοι τυφλοί και βλέποντες εθελοντές, στα πρότυπα των Ευρωπαϊκών προτύπων «Dinner in The Dark». Οι παρευρισκόμενοι, καλούνται να δειπνήσουν στο απόλυτο σκοτάδι, χρησιμοποιώντας τις υπόλοιπες αισθήσεις τους, όπως η αφή και η όσφρηση, λαμβανομένων εκ των προτέρων όλων των απαραίτητων μέτρων ασφαλείας βάσει ευρωπαϊκών προδιαγραφών. Μέχρι σήμερα, τη διοργάνωση έχουν απολαύσει πάνω από 2.800 άτομα ανά την Ελλάδα!

Από τα αριστερά προς τα δεξιά Ο κ. Σπύρος Σπυρόπουλος Επικεφαλής του Τμήματος Οφθαλμολογίας Novartis Hellas, ο κ. Βαγγέλης Αυγουλάς Πρόεδρος και Ιδρυτής της ΑΜΚΕ «Με Άλλα Μάτια, η κα Sussanne Kohout Country President & Managing Director Novartis Hellas και ο Δρ. Γρηγόριος Ρομπόπουλος Chief Scientific Officer Novartis Hellas

Από τα αριστερά προς τα δεξιά
Ο κ. Σπύρος Σπυρόπουλος Επικεφαλής του Τμήματος Οφθαλμολογίας Novartis Hellas, ο κ. Βαγγέλης Αυγουλάς Πρόεδρος και Ιδρυτής της ΑΜΚΕ «Με Άλλα Μάτια, η κα Sussanne Kohout Country President & Managing Director Novartis Hellas και ο Δρ. Γρηγόριος Ρομπόπουλος Chief Scientific Officer Novartis Hellas

Η ΑΜΚΕ «Με άλλα Μάτια» ιδρύθηκε τον Ιούνιο του 2018 με σκοπό μεταξύ άλλων την παροχή υπηρεσιών κοινωνικής μέριμνας και συμβουλευτικής υποστήριξης σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και στις οικογένειες αυτών, την προώθηση της κοινωνικής αλληλέγγυας οικονομίας, την υλοποίηση εκπαιδευτικών, ψυχαγωγικών και διαπολιτισμικών προγραμμάτων, τις συνεργασίες με δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς σε εγχώριο και διεθνές επίπεδο, τη λειτουργία της διαδικτυακής πύλης κοινωνικής ενημέρωσης www.meallamatia.gr, την ανάπτυξη του εθελοντισμού, την κοινωνική και επαγγελματική ένταξη ή επανένταξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων, την παρέμβαση στην κοινότητα για την εξοικείωση με την αναπηρία, τη διοργάνωση της πρωτοποριακής βιωματικής δράσης «Δείπνο στο Σκοτάδι» σε όλη την Ελλάδα, τη διεξαγωγή ημερίδων και άλλα.

Περισσότερα για τις θεσμικές συνεργασίες της ΑΜΚΕ «Με Άλλα Μάτια», τα εκπαιδευτικά προγράμματα  και τα προγράμματα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης που υλοποιεί, μπορείτε να δείτε στο

http://meallamatia.services/

Η εκδήλωση έγινε με χορηγία της Novartis την οποία και ευχαριστούμε πολύ.

Novartis Logo

 

 

 

Άγνοια των διοικήσεων και γραφειοκρατικά «αναχώματα» στις κλινικές μελέτες

Print

Την άγνοια των διοικήσεων των νοσοκομείων, όπως προκύπτει από έρευνες, καθώς και άλλα τρωτά σημεία όπως είναι η γραφειοκρατία που καθυστερούν τις κλινικές μελέτες στην χώρα μας, ανέδειξαν οι ομιλητές του τρίτου πάνελ στο 8th Clinical Research Conference (http://www.clinical.ethosevents.eu/, #crc19) με τίτλο: «Έφθασε η ώρα για την ανάπτυξη των κλινικών μελετών», το οποίο πραγματοποιήθηκε στις 5 Δεκεμβρίου στο Athenaeum InterContinental.

 

Επιχειρώντας να διαφωτιστούν οι αιτίες των μεγάλων καθυστερήσεων στις κλινικές μελέτες στα περισσότερα Νοσοκομεία, όπως εξήγησε ο Sr Διευθυντής Κλινικών Ερευνών & Εγκρίσεων, ΦΑΡΜΑΣΕΡΒ – Lilly, κ. Γιάννης Χονδρέλης, ο ΣΦΕΕ διενήργησε πρόσφατα σχετική έρευνα μέσω της εταιρείας MediMark. H έρευνα διεξήχθη σε άτομα του ανώτατου διοικητικού και ιατρικού προσωπικού σε 25 δημόσια και πέντε ιδιωτικά νοσοκομεία που πραγματοποιούνται κλινικές μελέτες, σε επτά πόλεις της Ελλάδος.  Συγκεκριμένα, καταδείχθηκε ότι παρά το γεγονός ότι υπάρχει εξαιρετικά θετική άποψη για το θέμα, μεταξύ άλλων, διαπιστώνεται δυσκολία στην πρόσβαση σε καινοτόμες θεραπείες και στην ιατρική παρακολούθηση υψηλού επιπέδου για τους ασθενείς, καθώς στην προσέλκυση ξένων επενδύσεων.

Πάνελ 2 (από δεξιά): κ. Αιμίλιος Νεγκής, Δημοσιογράφος, κ. Ελευθέριος Πάλλης, Ψυχίατρος, Α΄Αντιπρόεδρος ΕΟΦ, κ. Νίκος Δέδες, Πρόεδρος, European AIDS Treatment Group & Θετικής Φωνή, κ. Μαρία Γαζούλη, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια, Ιατρική Σχολή ΕΚΠΑ, κ. Γεώργιος Δενδραμής, Οικονομολόγος, Πρόεδρος – Διοικητής, Γενικό Αντικαρκινικό Ογκολογικό Νοσοκομείο «Ο Άγιος Σάββας», κ. Γιάννης Χονδρέλης, Sr Διευθυντής Κλινικών Ερευνών & Εγκρίσεων, ΦΑΡΜΑΣΕΡΒ – Lilly

Πάνελ 2 (από δεξιά): κ. Αιμίλιος Νεγκής, Δημοσιογράφος, κ. Ελευθέριος Πάλλης, Ψυχίατρος, Α΄Αντιπρόεδρος ΕΟΦ, κ. Νίκος Δέδες, Πρόεδρος, European AIDS Treatment Group & Θετικής Φωνή, κ. Μαρία Γαζούλη, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια, Ιατρική Σχολή ΕΚΠΑ, κ. Γεώργιος Δενδραμής, Οικονομολόγος, Πρόεδρος – Διοικητής, Γενικό Αντικαρκινικό Ογκολογικό Νοσοκομείο «Ο Άγιος Σάββας», κ. Γιάννης Χονδρέλης, Sr Διευθυντής Κλινικών Ερευνών & Εγκρίσεων, ΦΑΡΜΑΣΕΡΒ – Lilly

Έλλειμμα γνώσης εντοπίστηκε από πλευράς διοικήσεως σε θέματα, όπως είναι νομικό πλαίσιο, διαδικασίες, κ.λπ., ενώ φαίνεται ακόμη να μην έχουν πλήρη εικόνα και επαρκή στοιχεία (ποιες και πόσες μελέτες, έσοδα, κ.λπ.) για τις κλινικές μελέτες που διεξάγονται στα ιδρύματά τους. Γι αυτό θεωρείται χρήσιμο ένα κεντρικό σύστημα καταγραφής των κλινικών μελετών με δυνατότητα επεξεργασίας και εξαγωγής στατιστικών στοιχείων. Εμπόδια ορθώνονται εξαιτίας της γραφειοκρατίας, της έλλειψης υποδομών και οργάνωσης. Επιτακτική κρίνεται η δημιουργία «γραφείου κλινικών μελετών» ανά Νοσοκομείο, για τον συντονισμό των διαδικασιών.

 

Το EU Clinical Trials Register και σχετικές μελέτες του Ι.Ο.Β.Ε. επικαλέστηκε ο κ. Χονδρέλης, επισημαίνοντας ότι για την περίοδο 2010 – 2018 κατά μέσο όρο 160 κλινικές δοκιμές βρίσκονται σε εξέλιξη κάθε χρόνο με την συμμετοχή περίπου 5.000 ασθενών. Συνολικά για το συγκεκριμένο διάστημα πραγματοποιήθηκαν 825 κλινικές δοκιμές και περίπου 25.000 ασθενείς συμμετείχαν σε αυτές.

 

Από τα στοιχεία της EFPIA και σχετική μελέτη της IQVIA προκύπτει ότι η Ελλάδα παραμένει ουραγός  σε επενδύσεις για την κλινική έρευνα με μόνο 42 εκ. ευρώ ετησίως, ποσό που αντιστοιχεί στο 0,1 % της συνολικής Ευρωπαϊκής επένδυσης και 4 ευρώ κατά κεφαλή (per capita). Άλλες χώρες με παρόμοιο πληθυσμό, όπως για παράδειγμα το Βέλγιο, επενδύουν περισσότερα από 2,5 δις ευρώ που αντιστοιχούν στο 8,5% της συνολικής Ευρωπαϊκής επένδυσης και 278 ευρώ κατά κεφαλή (per capita).

 

Κατά την συζήτηση που ακολούθησε σχετικά με τα αναγκαία μέτρα για την ενίσχυση των κλινικών μελετών, την καχυποψία στο χώρο των νοσοκομείων για το ρόλο των ερευνητών τόνισε ο Oικονομολόγος, Πρόεδρος – Διοικητής στο Γενικό Αντικαρκινικό Ογκολογικό Νοσοκομείο «Ο Άγιος Σάββας», κ. Γεώργιος Δενδραμής, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για ενημέρωση αλλά και απαλλαγή των ερευνητών από την φορολογική αφαίμαξη που λειτουργεί ως αντι-κίνητρο για την κλινική έρευνα στην  χώρα μας.

Την ανάγκη ανάπτυξης θετικής κουλτούρας στα νοσοκομεία επεσήμανε και ο Α’ αντιπρόεδρος του ΕΟΦ, κ. Ελευθέριος Πάλλης, επισημαίνοντας ότι τα πανεπιστημιακά νοσοκομεία διαθέτουν τη τεχνογνωσία επί του θέματος, ενώ τα νοσοκομεία του ΕΣΥ υστερούν σε αυτό το τομέα. Ωστόσο, η χώρα μας θα μπορούσε να είναι ανταγωνιστική στο τομέα των κλινικών ερευνών καθώς  υπάρχει συντονισμός του ΕΟΦ και της Εθνικής Επιτροπής Δεοντολογίας, σύμφωνα με τον κ. Χονδρέλη. Ενδεικτικά ανέφερε ο κ. Πάλλης ότι φέτος διεξάγονται 131 έρευνες, με αποκορύφωμα τις 150 ετησίως, ενώ κάθε χρόνο υπάρχουν 800 τροποποιήσεις. Επίσης καθυστέρηση σημειώνεται σε ό,τι αφορά την δημιουργία  του Εθνικού Μητρώου Βιοιατρικών Μελετών, όπως συμβαίνει με το αντίστοιχο ευρωπαϊκό, σύμφωνα με τον κ. Πάλλη λόγω συνεχόμενων παρατάσεων. 

 

Στα ελληνικά πλεονεκτήματα συγκαταλέγονται, όπως σημείωσε ο κ. Χονδρέλης,  το υψηλό επίπεδο του προσωπικού αλλά και την ποιότητα των κέντρων ερευνών. Ωστόσο η Αναπληρώτρια Καθηγήτρια στην Ιατρική Σχολή ΕΚΠΑ, κα Μαρία Γαζούλη επεσήμανε τον κίνδυνο απώλειας πολύτιμων ανθρώπινων πόρων εξαιτίας του «brain drain». Η «αιμορραγία» αυτή μπορεί να περιοριστεί, σύμφωνα με την ίδια με την απορρόφηση των ιατρών σε εργασιακές θέσεις στον συγκεκριμένο τομέα.

Πρόβλημα ακόμη αποτελεί το ζήτημα  των μη παρεμβατικών μελετών που καθιστά γενικότερα αναξιόπιστο –μη προβλέψιμο- το επενδυτικό  περιβάλλον της χώρας για τις φαρμακευτικές εταιρείες. Παρά το γεγονός ότι υπάρχει επαρκές νομοθετικό πλαίσιο, δεν εφαρμόζεται, ενώ τα όποια ζητήματα, κατά τον κ. Χονδρέλη θα μπορούσαν να λυθούν με διευκρινιστικές εγκυκλίους από το υπουργείο.

Τον καθοριστικό ρόλο που θα μπορούσαν να διαδραματίσουν οι σύλλογοι ασθενών στην προσπάθεια επικοινωνίας των κλινικών μελετών στους ασθενείς και στην κοινή γνώμη διαβεβαίωσε ο Πρόεδρος της European AIDS Treatment Group και Πρόεδρος του Συλλόγου Οροθετικών Ελλάδας «Θετική Φωνή», κ. Νίκος Δέδες, ο οποίος κάλεσε τον ΕΟΦ να υιοθετήσει το ευρωπαϊκό μοντέλο συμμετοχής του χρήστη και την συμμετοχή της κοινωνίας των πολιτών.

 

Το Συνέδριο διοργανώθηκε από την Ethos Events σε συνεργασία με το περιοδικό Pharma & Health Business, το portal virus.com.gr και τελούσε υπό την αιγίδα του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ), της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας, του PhRMA Innovation Forum, του Hellenic Association of CROs (HACRO) και της Ελληνικής Εταιρείας Φαρμακευτικής Ιατρικής (ΕΛ.Ε.Φ.Ι.) Υπεύθυνος Προγράμματος του Συνεδρίου ήταν ο κ. Αιμίλιος Νεγκής, Δημοσιογράφος και Διευθυντής Σύνταξης, του virus.com.gr & του Pharma Health Business magazine.

 

Το συνέδριο διοργανώθηκε με την υποστήριξη των ακόλουθων χορηγών:

SILVER SPONSOR: IQVIA

BRONZE SPONSOR: ROCHE HELLAS

DISTINGUISHED COPRORATE PARTICIPATIONS: HACRO, JANSSEN, INNEWS, OGILVY, PFIZER

CORPORATE PARTICIPATIONS: AMGEN, ASTELLAS, ΒΙΑΝΕΞ, ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ, BOEHRINGER INGELHEIM, CREATIVE PHARMA SRVICES, NOVO NORDISK, PHARMASSIST, ZEINCRO

UNDER THE AUSPICES OF: ΣΦΕΕ, ΠΕΦ, PHARMA INNOVATION FORUM, HACRO, ΕΛΕΦΙ

CONFERENCE EXPERIENCE SPONSOR: CONFERIENCE

COMMUNICATION SPONSORS: VIRUS.COM.GR, PHARMA & HEALTH BUSINESS, BANKS.COM.GR, ΧΡΗΜΑ, ΧΡΗΜΑWeek, INSURANCE WORLD, INSURANCEWORLD.GR

1 2 3 63