Μια γιορτή για τα παιδιά με ΣΔΤ1 από την ΠΕΑΝΔ

PEAND_LOGO

Τα μέλη της Ένωσης ενημερωθήκαν για τις εξελίξεις και τις νέες τεχνολογίες στην αυτοφροντίδατου διαβήτη

 

Η Πανελλήνια Ένωση Αγώνα κατά του Νεανικού Διαβήτη (Π.Ε.Α.Ν.Δ.) διοργάνωσε μια γιορτή για τα παιδιά με ΣΔτ1, την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου, με την ευγενική υποστήριξη της Dexcom, παγκόσμιου ηγέτη στη συνεχή παρακολούθηση γλυκόζης σε πραγματικό χρόνο (CGM).  Σε γιορτινό κλίμα, μέλη της ΠΕΑΝΔ – παιδιά με ΣΔτ1- και οι οικογένειέςτους βρέθηκαν στο φιλόξενο και όμορφο χώρο του Replayce και πέρασαν στιγμές γεμάτες παιχνίδι, δράση και θετική ενέργεια.

 

Η εκδήλωση αποτέλεσε μια ευκαιρία να βρεθούν ξανά από κοντά τα μέλη της Π.Ε.Α.Ν.Δ., να ανταλλάξουν εμπειρίες και απόψεις, να ενημερωθούν για τις νεότερες εξελίξεις που αφορούν στην διαχείριση του διαβήτη τύπου 1, αλλά κυρίως να στηρίξουν και να ενθαρρύνουν τα παιδιά, ώστε να κατανοήσουν καλύτερα την πάθηση και να αντιμετωπίζουν με δύναμη και αισιοδοξία τις όποιες καθημερινές προκλήσεις.

(απο αριστερά προς τα δεξιά) οι:   κ. Σοφία Μανέα, Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Αγώνα κατά του Νεανικού Διαβήτη (Π.Ε.Α.Ν.Δ.) κ. Έρρικα Πρεζεράκου, Δημιουργός του Replayce, Ερευνήτρια, Ομιλήτρια, Πρωταθλήτρια στο Άλμα επί Κοντώ κ. Αναστασία Nτέντε, Managing Director της Hemoglobe, επίσημου διανομέα της Dexcom στην Ελλάδα

(απο αριστερά προς τα δεξιά) οι:
 
κ. Σοφία Μανέα, Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Αγώνα κατά του Νεανικού Διαβήτη (Π.Ε.Α.Ν.Δ.)
κ. Έρρικα Πρεζεράκου, Δημιουργός του Replayce, Ερευνήτρια, Ομιλήτρια, Πρωταθλήτρια στο Άλμα επί Κοντώ
κ. Αναστασία Nτέντε, Managing Director της Hemoglobe, επίσημου διανομέα της Dexcom στην Ελλάδα

Η πρόεδρος της ΠΕΑΝΔ κ. Σοφία Μανέαυποδέχθηκε με ιδιαίτερη χαρά τα μέλη της Ένωσης και δήλωσε:«Με πολλή χαρά περιμέναμε μικροί και μεγάλοι αυτή τη γιορτή καθώς η μακρά περίοδος που διανύσαμε, μας κράτησε σε απόσταση από τα μέλη μας και όλοι είχαμε την ανάγκη να ξαναβρεθούμε σε κλίμα εορταστικό, συνδυάζοντας τη διασκέδαση με τη γνώση.Υπό την ευγενική υποστήριξη της Dexcom, πολλά από τα “μικρά” μας μέλη με τις οικογένειές τους, απόλαυσαν μια ιδιαίτερη εκδήλωση, ενώ παράλληλαείχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για το σύστημα CGM της εταιρίας που προσφέρει μοναδικά οφέλη για την ορθή διαχείριση του διαβήτητόσο στο παιδί όσο και στους ίδιους τους γονείς που θέλουν το καλύτερο για το παιδί τους».

pead2312_1Στη διάρκεια της εκδήλωσης, παιδιά με ΣΔτ1,ηλικίας 3 έως 12 ετών, παρακολούθησαν την αφήγηση της ιστορίας “Η Ρένια και ο Διαβήτης που δεν έκανε κύκλους”, από την Έρρικα Πρεζεράκου, ιδρύτρια του ReplayceEducation, η οποία με την ζεστασιά, ενσυναίσθηση και θετική της προσέγγιση, προσέφερε μιαξεχωριστή εμπειρία. Στη συνέχεια, ακολούθησαν διάφορες ομαδικές δράσεις, γεμάτες γέλιο και παιχνίδι με στόχο την ενδυνάμωση, την εμψύχωση και την ενίσχυση του ομαδικού πνεύματος και της αλληλεγγύης. Πολλές και ευχάριστες εκπλήξειςείχε η εκδήλωση για τα παιδιά που χάρηκαν και διασκέδασαν με φίλους και τις οικογένειες τους.

peand2312_2Παράλληλα,οι γονείς και οι συνοδοί είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν σχετικά μετη διαθεσιμότηταενός νέου συστήματος συνεχούς παρακολούθησης γλυκόζης (CGM)για παιδιά από 2 ετών και πάνω. Η κ. Αναστασία Nτέντε, ManagingDirector της Hemoglobeτου επίσημου διανομέα της Dexcom στην Ελλάδα, ανέφερε σχετικά:«Τα συστήματα CGM παρέχουν μια πλήρη εικόνα των επιπέδων γλυκόζης, μέρα και νύχτα, η οποία μπορεί να βοηθήσει,καθώςπεριορίζει τις ανησυχίες των γονέων όσον αφορά στη φροντίδα ενός παιδιού με διαβήτη. Δεδομένου ότι το Dexcom ONE είναι το πρώτο CGM σύστημα που συνταγογραφείται για παιδιά από 2 ετών, είμαστε σε συνεργασία με την ΠΕΑΝΔ για να διασφαλίσουμε ότι οι οικογένειες θα έχουν την υποστήριξη που χρειάζονται για την έναρξη χρήσης στο παιδί τους. Ως ειδικοί στη φροντίδα του διαβήτη, κατανοούμε τη σημασία της ευκολότερης διαχείρισης του διαβήτη όχι μόνο για το παιδί, αλλά για ολόκληρη την οικογένεια».