Παγκόσμια Ημέρα κατά της Χρόνιας Αποφρακτικής Πνευμονοπάθειας: Προσφορά εξετάσεων προληπτικού ελέγχου από τον Όμιλο Ιατρικού Αθηνών

Iatriko_logo

Αθήνα, 17 Νοεμβρίου 2017 – Ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών προσφέρει εξετάσεις προληπτικού ελέγχου σε ειδική, μειωμένη τιμή, από τις 17 έως τις 24 Νοεμβρίου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Χρόνιας Αποφρακτικής Πνευμονοπάθειας.

 

Συγκεκριμένα, η προσφορά προληπτικού ελέγχου περιλαμβάνει σπιρομέτρηση, αξονική τομογραφία θώρακος και πνευμονολογική κλινική εκτίμηση στην ειδική, μειωμένη τιμή των 75 ευρώ.

 

Η  προσφορά ισχύει για όσους καλέσουν από τις 17 έως τις 24 Νοεμβρίου, από τις 09.00 έως τις 15.00,  και προγραμματίσουν το ραντεβού τους, στα παρακάτω τηλέφωνα:

 

 • Ιατρικό Κέντρο Αθηνών: τηλ. 210 6862254
 • Ιατρικό Ψυχικού: τηλ. 2106974033
 • Ιατρικό Π. Φαλήρου: τηλ. 210  9892120
 • Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης: τηλ. 2310 400463 και 464

 

Οι προσφορές εξετάσεων προληπτικού ελέγχου εντάσσονται στο πλαίσιο του «Προγράμματος Κοινωνικής Ευθύνης» του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών, μέσα από το οποίο αναδεικνύει τη σημασία της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης, παραμένοντας πιστός στη δέσμευσή του να παρέχει διαρκώς κορυφαίες υπηρεσίες υγείας, σε προσιτές τιμές.

Όμιλος Ιατρικού Αθηνών: Το Ιατρικό Περιστερίου και το Ιατρικό Π. Φαλήρου κοντά στους πλημμυροπαθείς

Iatriko_logo

Δωρεάν επισκέψεις σε εφημερεύοντες ιατρούς για όσους επλήγησαν από τις πλημμύρες του Νοεμβρίου

 

Αθήνα, 17 Νοεμβρίου 2017Στo πλαίσιο της συνεχούς προσφοράς στην τοπική κοινωνία και με κύριο γνώμονα την ανακούφιση των πληγέντων από τις πρόσφατες πλημμύρες στη Δυτική και Νοτιοδυτική Αττική, o Όμιλος Ιατρικού Αθηνών προσφέρει δωρεάν επισκέψεις στους εφημερεύοντες ιατρούς της κλινικής του Ιατρικού Περιστερίου και της κλινικής του Ιατρικού Π. Φαλήρου, οι οποίες βρίσκονται πλησιέστερα στις πληγείσες περιοχές.

Συγκεκριμένα, οι πληγέντες θα μπορούν να επισκέπτονται δωρεάν τους εφημερεύοντες ιατρούς των δύο κλινικών για το Νοέμβριο και το Δεκέμβριο, είτε με την επίδειξη της βεβαίωσης από την Πυροσβεστική, είτε με τον αριθμό πρωτοκόλλου από το Δήμο.

Οι εφημερεύοντες ιατροί του Ιατρικού Περιστερίου και του Ιατρικού Π. Φαλήρου θα καλύπτουν τις εξής ειδικότητες:

 • Παθολόγος
 • Καρδιολόγος
 • Ορθοπαιδικός
 • Γενικός χειρουργός

 

Για ραντεβού, οι ενδιαφερόμενοι για την κλινική του Ιατρικού Περιστερίου μπορούν να επικοινωνούν στο 210 5799029 και για την κλινική του Ιατρικού Π. Φαλήρου στο 210  9892120, από τις 09.00 έως τις 15.00, εκτός Σαββατοκύριακου, δηλώνοντας το έγγραφο με το οποίο θα προσέλθουν για τις εξετάσεις.

Η σημαντική αυτή πρωτοβουλία εντάσσεται στο πλαίσιο του «Προγράμματος Κοινωνικής Ευθύνης» του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών, μέσα από το οποίο αναδεικνύει τη σημασία της προσφοράς στην κοινωνία και τον πάσχοντα συνάνθρωπο.

«Υγεία και Βιο-οικονομία στην Ψηφιακή εποχή» στο Athens Innovation Festival

Αθήνα, 17 Νοεμβρίου 2017–  Στο πλαίσιο του 1ου Athens Innovation Festival, διοργανώνεται θεματική συζήτηση-πάνελ, με τίτλο «Υγεία και Βιο-οικονομία στην Ψηφιακή εποχή».
Η συζήτηση θα διεξαχθεί στην αίθουσα 15 του Ζαππείου Μεγάρου, την Τρίτη 21 Νοεμβρίου και ώρα 18:15.

Στο πάνελ έχουν προσκληθεί και αναμένεται να συμμετάσχουν οι:

–           Βασίλης ΚΑΤΣΟΣ Διευθύνων Σύμβουλος, Pharmathen

–           Ευάγγελος ΔΡΟΣΙΝΟΣ Medical Director, ΦΑΡΜΑΣΕΡΒ – ΛΙΛΛΥ

–           Ευάγγελος ΖΕΚΚΑΣ Αναπληρωματικό Μέλος ΔΣ, ΠΕΦ

–           Γεώργιος ΚΟΛΛΙΑΣ (tbc) Καθηγητής Ιατρικής Σχολής ΕΚΠA

Τη συζήτηση θα συντονίσει η Λίνα ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ  Διευθύνουσα Σύμβουλος e-health Forum.

Το Athens Innovation Festival διοργανώνεται από το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΒΕΑ) και τη Θερμοκοιτίδα Νεοφυών Επιχειρήσεων Αθήνας (ΘΕΑ-ΕΒΕΑ), σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής, το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Αττικής και τους Industry Disruptors- Game Changers, υπό την Aιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας Κυρίου Προκοπίου Παυλοπούλου.

Innovatio171121

Πρόγραμμα INLIFE: Προτάσεις και προοπτικές για τη χρήση νέων τεχνολογιών από ανθρώπους με ήπια γνωστική διαταραχή

INlife171121

Μια ευρεία παρουσίαση όλων των πτυχών του ερευνητικού προγράμματος INLIFE από το ελληνικό πιλοτικό κέντρο Γενικό Νοσοκομείο “Γεώργιος Παπανικολάου” θα πραγματοποιηθεί με workshop στο πλαίσιο του Διεθνούς Συνεδρίου Bιοϊατρικής Πληροφορικής και Πληροφορικής της Υγείας στις 21 Νοεμβρίου, 10π.μ.-12μ.μ. στο ξενοδοχείο Electra Palace, Αίθουσα Βυζάντιο ΙΙ.

Καθώς το πρόγραμμα είναι στην τελική ευθεία για την ολοκλήρωση του, τα αποτελέσματα των πιλοτικών δοκιμών που πραγματοποιήθηκαν από το ΓΝ “Γ. Παπανικολάου” πρόκειται να ανακοινωθούν. Παράλληλα θα παρουσιαστεί η ερευνητική δουλειά που υλοποιήθηκε στο σύνολο των δύο φάσεων των πιλοτικών δοκιμών, οι εφαρμογές που αναπτύχθηκαν και χρησιμοποιήθηκαν από ηλικιωμένους με ήπιες γνωστικές διαταραχές – όπως η εφαρμογή Guardian Angel – και η προοπτική της υιοθέτησης νέων τεχνολογιών από τους ηλικιωμένους και τους φροντιστές τους με στόχο τη βελτίωση/διατήρηση της ποιότητας ζωής τους.

Στο workshop θα απαντηθούν ερωτήματα σχετικά με την αρωγή της νέας τεχνολογίας στην υγεία του ασθενή και θα συζητηθεί η προοπτική της χρήσης της στην καθημερινή ζωή. Οι υποστηρικτικές τεχνολογίες (Assistive Technology) θεωρείται πλέον ότι αποτελούν καθοριστικό παράγοντα για την υγεία συγκεκριμένων ομάδων ασθενών ξεκινώντας από την παράμετρο που αφορά την εξοικείωση, την αποδοχή και υιοθέτηση τους από το κοινό στο οποίο απευθύνονται.

 

Επισυνάπτεται το πρόγραμμα του workshop.

H είσοδος είναι ελεύθερη

 

Το ερευνητικό πρόγραμμα INLIFE

Mε στόχο την διασφάλιση μιας όσο το δυνατόν αυτόνομης διαβίωσης για τους ανθρώπους με ήπια γνωστική διαταραχή (διαταραχές μνήμης) μέσα από τη συνδρομή νέων τεχνολογιών οι δύο φάσεων πιλοτική δοκιμή του ευρωπαϊκού προγράμματος INLIFE στο ΓΝ “Γ. Παπανικολάου” μέσα από μια σειρά παρεμβάσεων που παρέχουν υποστήριξη στους ηλικιωμένους με διαταραχές μνήμης αλλά και στο οικογενειακό τους περιβάλλον.

Το πρόγραμμα INLIFE (INdependent LIving support Functions for the Elderly) αφορά σε χρήση τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών με στόχο την υποστήριξη των ηλικιωμένων στην καθημερινότητα τους και με γνώμονα τη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους. Είναι εύλογο οι περισσότεροι ασθενείς που βρίσκονται στα πρώτα στάδια έκπτωσης των γνωστικών τους δεξιοτήτων να επιθυμούν να παραμένουν ανεξάρτητοι στην καθημερινή τους ζωή διασφαλίζοντας μία όσο είναι δυνατόν αυτόνομη διαβίωση. Απώτερος στόχος του προγράμματος είναι το όσο δυνατόν μεγαλύτερο χρονικό διάστημα αυτόνομης διαβίωσης ηλικιωμένων. Για την επίτευξη αυτού του στόχου απαραίτητη είναι η συνδρομή της τεχνολογίας μέσα από τον σχεδιασμό και ανάπτυξη των ανάλογων παρεμβάσεων και εφαρμογών καθώς ο αριθμός των ηλικιωμένων ατόμων που παρουσιάζουν κάποιου βαθμού γνωστικές  διαταραχές αυξάνεται συνεχώς λόγω της αύξησης του προσδόκιμου επιβίωσης.

 

Στην Ελλάδα το πρόγραμμα εφαρμόζεται με συντονιστή το Εθνικό Κέντρο Έρευνας & Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ) και πιλοτικό κέντρο το νοσοκομείο “Γ. Παπανικολάου” με το διασυνδεόμενο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης στο οποίο λειτουργεί Ιατρείο Μνήμης επί σειρά ετών.

Οι τομείς εφαρμογών οι οποίοι μελετήθηκαν κυρίως στους ασθενείς της χώρας μας είναι οι εξής:

– Παρακολούθηση εξ αποστάσεως της υγείας μέσω αισθητήρων (βραχιόλι, οξύμετρο, πιεσόμετρο) εφαρμογές Guardian Angel και Physical Activity Monitoring που αναπτύχθηκαν από ΙΝΕΒ -ΕΚΕΤΑ.

-Εκτίμηση ικανότητας οδήγησης (Car driving ability assesemt), αναπτύχθηκε από EKETA-IMET

-Σχεδιασμός διαδρομής και υποστήριξη πλοήγησης (MLS Destinator)

-Νοητικά παιχνίδια (mental training tool), αναπτύχθηκε από εταιρεία ΒΥΤΕ

 

 

H χρήση των εφαρμογών: Οι εμπλεκόμενοι ιατροί που αποτελούν την ερευνητική ομάδα του προγράμματος εκπαίδευσαν τους τελικούς χρήστες (ασθενείς και συγγενείς /επαγγελματίες φροντιστές τους) στη χρήση των λύσεων πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών οι οποίες βασίζονται σε μια ηλεκτρονική ταμπλέτα που χορηγήθηκε στους ασθενείς για ένα διάστημα έξι μηνών και χρήση της εφαρμογής Guardian Angel. Δόθηκε επίσης στους συμμετέχοντες πρόσβαση στο διαδίκτυο μέσω ασύρματης σύνδεσης για το ίδιο χρονικό διάστημα για να παρέχεται κάθε βοήθεια κατά τη χρήση των συστημάτων με τη συνδρομή του τεχνικού προσωπικού του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ).

Οι χρήστες συμπλήρωσαν συγκεκριμένα ερωτηματολόγια εκτίμησης του βαθμού γνωσιακής διαταραχής και ποιότητας ζωής πριν και μετά το πέρας της εφαρμογής των λύσεων που προτείνονται. Επιπρόσθετα έγινε ηλεκτρονική καταγραφή της χρήσης των εφαρμογών σε καθημερινή βάση, καθώς και ανάλυση των εμφανιζόμενων προβλημάτων ή δυσλειτουργιών.

 

Συγκεκριμένα:

Η εφαρμογή Guardian Angel αποτελείται από ένα βραχιόλι σε συνδυασμό με τη χρήση τάμπλετ. Πρόκειται δηλαδή για μια φορητή εφαρμογή κατά την οποία μέσα από μια ψηφιακή πλατφόρμα (Αpplication Centre) γίνεται μέτρηση της φυσικής κατάστασης του χρήστη κατά την καθημερινή του δραστηριότητα με δυνατότητα πρόσβασης τόσο από τον επαγγελματία υγείας όσο και από τον συγγενή/φροντιστή. Η παρακολούθηση στην πλατφόρμα χάρη στα δεδομένα που αποστέλλονται μέσα από το βραχιόλι που φορά ο χρήστης ή η χρήστρια με τον ειδικό αισθητήρα αφορούν σε βασικά στοιχεία, όπως καρδιακός παλμός, πίεση, ώρες ύπνου, βηματομέτρηση. Χάρη σε ένα έξυπνο σύστημα υποστήριξης παρέχονται μηνύματα ειδοποίησης, προειδοποίησης ή και κινητοποίησης προς τον χρήστη αλλά και τον φροντιστή του. Συνιστά χρήσιμο βοηθό για τον επαγγελματία υγείας καθώς παρέχεται λεπτομερής πληροφόρηση για την κατάσταση υγείας του ασθενή. H δεύτερη φάση  του προγράμματος βέβαια εκτός από την εφαρμογή Guardian Angel περιλαμβάνει και την διανομή οξύμετρων και πιεσόμετρων σε ορισμένους χρήστες με την ανάλογη κατάσταση υγείας.

H εκτίμηση οδηγικής ικανότητας έγινε στο ΕΚΕΤΑ στη Θέρμη Θεσσαλονίκης μέσα από ένα ολοκληρωμένο σύστημα αξιολόγησης της ικανότητας οδήγησης των ηλικιωμένων οδηγών που έχει αναπτυχθεί στο Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφορών κατά το οποίο ο/η χρήστης/τρια συμμετέχει σε πρόγραμμα σχεδιασμένο στον Η/Υ και στη συνέχεια προχωρά στην οδηγική εκτίμηση σε πραγματικές συνθήκες σε αυτοκίνητο μαζί με ειδικό εκπαιδευτή.

 

 

Το πρόγραμμα INLIFEHORIZON2020

Στο πλαίσιο του προγράμματος συνολικά προβλέπεται η προσφορά 19 διαφορετικών υπηρεσιών οι οποίες προσαρμόζονται στις ανάγκες και ιδιαιτερότητες συγκεκριμένων ομάδων ηλικιωμένων. Το πρόγραμμα ΙNLIFE στην πιλοτική του φάση δοκιμάστηκε και εφαρμόστηκε σε εννέα ευρωπαϊκές χώρες με συνεργαζόμενες κλινικές από τη Σουηδία, την Ισπανία, τη Μεγάλη Βρετανία, τη Σλοβενία, την Ολλανδία σε σύνολο 1200 συμμετεχόντων ασθενών. Πρόκειται για τα πιλοτικά κέντρα όπου για πρώτη φορά σε ευρωπαϊκό επίπεδο έγινε σε μεγάλο δείγμα πληθυσμού εκτίμηση των δεξιοτήτων και χρήση νέας τεχνολογίας από ηλικιωμένους με προβλήματα μνήμης.

 

Το πρόγραμμα INLIFE με τίτλο «Χρήση τεχνολογιών πληροφορικής για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής και της έκβασης ασθενών με ήπιες γνωσιακές διαταραχές ή άνοια» είναι Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Καινοτόμας Δράσης (Innovation Action) που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση στο πλαίσιο του προγράμματος HORIZON 2020 (αρ. σύμβασης 643442).

 

http://www.inlifeproject.eu/

www.gpapanikolaou.gr/

http://www.certh.gr/   

1η Επιστημονική Συνάντηση για τη νόσο VHL (Von Hippel-Lindau)

VHL_Logo

Την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε η 1η Επιστημονική Συνάντηση για τη νόσο VHL ( Von HippelLindau ) στην Ελλάδα στο αμφιθέατρο του Ινστιτούτου Βιολογίας του Ερευνητικού Kέντρου Δημόκριτος. Η εκδήλωση διοργανώθηκε από την Οικογενειακή συμμαχία κατά της Νόσου Von HippelLindau (VHL) Ελλάδος σε συνεργασία με Έλληνες και ξένους διακεκριμένους επιστήμονες, που συνεργάζονται με αυτήν  και την αιγίδα του Ελληνικού Ιδρύματος Έρευνας του Καρκίνου (ΕΛΙΕΚ).

Η ημερίδα αυτή είχε σαν στόχο την επιδίωξη για δικτύωση και επαφή μεταξύ των εμπλεκομένων επιστημόνων υγείας, καθώς  και την ολοκληρωμένη ενημέρωση των επιστημόνων και των ασθενών  σε όλους τους τομείς της νόσου Von Hippel-Lindau. Μέσα από state of the art ομιλίες και παγκοσμίου κύρους ομιλητές έγινε η προσπάθεια να ξεδιπλωθεί το κουβάρι της πολυσυστηματικής αυτής νόσου, με αποτέλεσμα την ουσιαστική βελτίωση της ζωής των ανθρώπων με VHL που διαμένουν στην Ελλάδα.

Το Von Hippel-Lindau (VHL), είναι ένα σπάνιο γενετικό σύνδρομο που αφορά 1/36.000 γεννήσεις, ένα ποσοστό που έχει αλλάξει αισθητά τα τελευταία χρόνια, που η νόσος δεν είναι πια αδιάγνωστη. Το VHL είναι μια κληρονομική ασθένεια, δηλαδή, περνά από τους γονείς στα παιδιά. Όταν έχει ο ένας από τους δύο γονείς VHL οι πιθανότητες να περάσει στα παιδιά το σύνδρομο είναι 50-50, ενώ επίσης σε ένα 20% των οικογενειών δεν υπάρχει ιστορικό. Τα φαινοτυπικά χαρακτηριστικά του συνδρόμου, τα οποία αφορούν και τα δύο φύλα, εμφανίζονται συνηθέστερα μεταξύ 20-40 ετών, ενώ εκδηλώνονται πριν την εφηβεία, κυρίως με προβλήματα οράσεως. Το VHL  είναι μια πολυσυστηματική νόσος, η οποία χαρακτηρίζεται από το σχηματισμό κύστεων , καλοηθών και κακοηθών όγκων σε  διάφορα μέρη του σώματος. Συνηθέστερα, παρατηρείται η ανάπτυξη αιμαγγειωμάτων στον αμφιβληστροειδή και το κεντρικό νευρικό σύστημα, αλλά και εμφάνιση πολλαπλών κύστεων και όγκων στους νεφρούς και το πάγκρεας.

Η έγκαιρη ταυτοποίηση των ασθενών με VHL, αλλά και η σωστή παρακολούθηση τους είναι σημαντική τόσο για τους ασθενείς όσο και για τους συγγενείς τους. Απαιτείται  η εγρήγορση και σωστή ενημέρωση του ιατρού (συνήθως παθολόγου), ο οποίος θα αξιολογήσει τα συμπτώματα και θα παραπέμψει για γονιδιακό έλεγχο του ασθενή. Ο γονιδιακός έλεγχος είναι θεμελιώδης για την γενετική διάγνωση του συνδρόμου. Ο ασθενής θα παραπεμφθεί για περαιτέρω παρακολούθηση σε μια σειρά από γιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων (ουρολόγο, ενδοκρινολόγο, νευροχειρουργό, οφθαλμίατρο και όποιον άλλο κριθεί απαραίτητο με βάση την κλινική εικόνα του ασθενούς). Η άμεση συνεννόηση και άριστη συνεργασία όλων των εμπλεκομένων είναι απαραίτητη για την βέλτιστη αντιμετώπιση και υποστήριξη του ασθενούς.

Μέλη του board της οικογενειακής συμμαχίας , και μερικοί γιατροί μας, από αριστερά προς τα δεξιά, δρ. Βουγιούκας βασ, δρ. Ηλιόπουλος Όθων, dr. Beatriz. Gonzalez, dr. Sven Glausken , dr. Martin Walz.

Μέλη του board της οικογενειακής συμμαχίας , και μερικοί γιατροί μας, από αριστερά προς τα δεξιά, δρ. Βουγιούκας βασ, δρ. Ηλιόπουλος Όθων, dr. Beatriz. Gonzalez, dr. Sven Glausken , dr. Martin Walz.

 

Στη χώρα μας δεν υπάρχει εξειδικευμένο κέντρο αντιμετώπισης αυτών των ασθενών, εξ᾽ού και οι προσπάθειες της οικογενειακής συμμαχίας VHL Ελλάδος, έχουν εστιάσει στην συγκέντρωση όλων των απαραίτητων ειδικοτήτων, αρχικά σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, με στόχο την αποτελεσματική παρακολούθηση και εξυπηρέτηση των ατόμων με VHL. Η υποστήριξη της επιστημονικής κοινότητας μέχρι σήμερα είναι συγκινητική. Το κενό εντοπίζεται στην έλλειψη  εξειδικευμένων κεντρικών υποδομών ώστε να αντιμετωπιστεί οργανωμένα και συστηματικά το σύνδρομο VHL.

Η πρόεδρος της VHL οικογενειακής συμμαχίας Ελλάδος κα Αθηνά Αλεξανδρίδου δήλωσε:«Είναι η πρώτη φορά που είχαμε την δυνατότητα να ακούσουμε  στην Ελλάδα όλα τα νεότερα δεδομένα για τη νόσο και την αντιμετώπισής της. Πιστεύω όμως ότι πιο σημαντική ήταν αυτή καθαυτή η παρουσία όλων των ειδικών και η συζήτηση πάνω στα θέματα της ιεράρχησης των ενεργειών και της σωστής διαχείρισης των συμπτωμάτων και των αναγκών των ανθρώπων που πάσχουν από το σύνδρομο VHL. Από την εκδήλωση αυτή κρατώ το αισιόδοξο μήνυμα για την πρόοδο στις επεμβατικές τεχνικές και θεραπείες που οδηγούν στην ιδανική εξατομικευμένη θεραπεία αλλά και στην καλύτερη ποιότητα ζωής των ανθρώπων που πάσχουν από VHL και όχι μόνο!»

VHLGREECE

H Οικογένεια του VHL family – Alliance, η οποία ιδρύθηκε το 1993, είναι η κύρια πηγή και ανταλλαγής πληροφοριών και στήριξης οικογενειών με VHL, προς όφελος των ασθενών, αλλά και κέντρο αναφοράς φροντιστών, ερευνητών, κλινικών γιατρών καθώς και του ευρύτερου κοινού. Πρόκειται για μία εθελοντική οργάνωση με περιφερειακά παραρτήματα, η οποία συνδέεται με περίπου το 90% των ασθενών με VHL που έχουν διαγνωσθεί παγκοσμίως.

ΕΛΙΕΚ

Το Ελληνικό Ίδρυμα Έρευνας Καρκίνου ιδρύθηκε με κύρια επιδίωξη να μετέχει ενεργά και να συμβάλλει αποτελεσματικά στην πρόληψη και καταπολέμηση του καρκίνου, μέσα από την προαγωγή της έρευνας, την κατάκτηση της γνώσης, την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση τόσο του επιστημονικού κόσμου όσο και του ευρύτερου πληθυσμού. Παράλληλα, το ΕΛ.Ι.Ε.Κ. έχει τη δυνατότητα να υποστηρίζει ή να συμμετέχει σε δράσεις και πρωτοβουλίες άλλων οργανισμών, παρέχοντας την αιγίδα του και την επιστημονική του υποστήριξη.

 

Η Pfizer «προΣfΕΕρει» ελπίδα και χαμόγελα στο Γηροκομείο Ζωσιμάδων Ιωαννίνων

Posfferoume_pfizer

H Pfizer Hellas πραγματοποίησε πρόσφατα δωρεά φαρμάκων στο Γηροκομείο Ζωσιμάδων Ιωαννίνων, στο πλαίσιο της κοινωνικής πρωτοβουλίας «προΣfΕΕρουμε» του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (Σ.Φ.Ε.Ε.) και του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (Ε.Ε.Σ.), με στόχο την κάλυψη αναγκών φαρμακευτικής θεραπείας των περίπου 160 ηλικιωμένων, που φιλοξενούνται στο Ίδρυμα.

Η δωρεά, η οποία παραδόθηκε μέσω του δικτύου διανομής της Pfizer Hellas, περιελάμβανε, μεταξύ άλλων, φαρμακευτικά σκευάσματα για την υπέρταση, την υπερχοληστερολαιμία και τη νόσο Alzheimer.

φωτογραφία από την παράδοση της δωρεάς, στην οποία απεικονίζονται από δεξιά προς τα αριστερά:  κα. Έλενα Αποστολοπούλου, Communications & Patients Alliances Manager, Pfizer Hellas κα. Μαρία Λεοντάρη, Communications Director, Σ.Φ.Ε.Ε.

φωτογραφία από την παράδοση της δωρεάς, στην οποία απεικονίζονται από δεξιά προς τα αριστερά:
κα. Έλενα Αποστολοπούλου, Communications & Patients Alliances Manager, Pfizer Hellas
κα. Μαρία Λεοντάρη, Communications Director, Σ.Φ.Ε.Ε.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Pfizer Hellas, κ. Ζαχαρίας Ραγκούσης, δήλωσε σχετικά: «Ως εταιρεία – μέλος του Σ.Φ.Ε.Ε, αλλά πάνω απ’ όλα ως εταιρεία που λειτουργεί με επίκεντρο τον Άνθρωπο, αποτελεί δέσμευση για εμάς να στηρίζουμε αξιόλογες δράσεις, οι οποίες προωθούν μια καλύτερη ποιότητα ζωής σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, όπως το “προΣfEEρουμε”. Ελπίδα μας είναι να αποτελέσουμε παράδειγμα και για άλλες εταιρείες, προκειμένου να επωφεληθούν ακόμα περισσότεροι συνάνθρωποι μας που έχουν ανάγκη.»

Ο Πρόεδρος του Σ.Φ.Ε.Ε., κ. Πασχάλης Αποστολίδης, τόνισε: «Σε μια δύσκολη εποχή η αγκαλιά του “προΣfΕΕρουμε” έχει καταφέρει να δώσει ουσιαστική βοήθεια σε παιδιά, αλλά και σε ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες, σε ακριτικές και απομακρυσμένες περιοχές της Ελλάδας. Το ταξίδι μας ξεκίνησε τον Οκτώβριο 2016 και συνεχίζεται χάρη στην πολύτιμη συμβολή των εταιρειών- μελών του ΣΦΕΕ. Ευχαριστούμε θερμά την Pfizer Hellas για τη σημαντική δωρεά της».

Νέα συνεργασία αιχμής της Bayer με την Loxo Oncology στην έρευνα για τον καρκίνο

Bayer

Η Bayer και η Loxo Oncology αναπτύσσουν και προετοιμάζουν για εμπορική διάθεση δύο νέες ογκολογικές θεραπείες που στοχεύουν εκλεκτικά σε γενετικούς παράγοντες που σχετίζονται με τον καρκίνο

Aθήνα, 16 Νοεμβρίου 2017 – Η Bayer ανακοίνωσε σήμερα ότι έχει ξεκινήσει μια διεθνή συνεργασία, αποκλειστικού χαρακτήρα, με την Loxo Oncology Inc., η οποία είναι βιο-φαρμακευτική εταιρεία με έδρα το Stamford του Connecticut στις Η.Π.Α. Η συνεργασία των δύο εταιρειών αφορά στην ανάπτυξη και εμπορία της λαροτρεκτινίμπης (LOXO-101) και του LOXO-195. Οι δύο αυτές δραστικές ουσίες αποτελούν αντικείμενο έρευνας σε παγκόσμιες μελέτες για τη θεραπεία ασθενών με καρκίνο που εμφανίζουν σύντηξη γονιδίων στην κινάση των υποδοχέων τροπομυοσίνης (tropomyosin receptor kinase TRK), δηλαδή γενετικές μεταβολές σε ένα ευρύ φάσμα όγκων που οδηγούν στην ανεξέλεγκτη ενεργοποίηση της TRK και την περεταίρω ανάπτυξη των όγκων.

«Για εμάς στην Bayer, η συνεργασία μας με την Loxo Oncology αποτελεί ακόμα έναν σταθμό – ορόσημο – στην προσπάθειά μας να ενισχύσουμε την παρουσία μας στον τομέα της ογκολογίας, ενώ παράλληλα υπογραμμίζει τη δέσμευσή μας στον συγκεκριμένο θεραπευτικό τομέα», δήλωσε ο Dieter Weinand, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Bayer AG και Πρόεδρος του Τομέα Φαρμάκων. «Η εξαιρετικά καινοτόμος προσέγγιση της Loxo Oncology έρχεται να συμπληρώσει τα προϊόντα ογκολογίας της Bayer με ιδιαιτέρως διαφοροποιημένες δραστικές ουσίες για μία σειρά θεραπειών που αναπτύσσονται με στόχο να κάνουν πραγματική διαφορά στους ασθενείς που πάσχουν από ποικίλους τύπους καρκίνου».

H λαροτρεκτινίμπη (LOXO-101) είναι ένας ισχυρός και εκλεκτικός αναστολέας TRK που λαμβάνεται από το στόμα. Το LOXO-195 είναι ένας εκλεκτικός αναστολέας TRK επόμενης γενιάς, ικανός να αντιμετωπίσει μηχανισμούς επίκτητης αντοχής που ενδέχεται να εμφανιστούν σε ασθενείς που λαμβάνουν λαροτρεκτινίμπη ή αναστολείς πολυκινάσης με αντι-ΤRΚ. δραστικότητα Στην παρούσα φάση, η λαροτρεκτινίμπη (LOXO-101) αποτελεί τον μοναδικό εκλεκτικό αναστολέα TRK που βρίσκεται σε διαδικασία κλινικής ανάπτυξης και το σύνολο των κλινικών δεδομένων αποτυπώνει ουσιαστική και με διάρκεια κλινική ανταπόκριση. Συγκεκριμένα, το συνολικό ποσοστό ανταπόκρισης, το οποίο είναι επιβεβαιωμένο από ανεξάρτητη επιτροπή αξιολόγησης, αγγίζει το 75%, ανεξάρτητα από τον τύπο και την ηλικία του όγκου. Η πρώτη υποβολή φακέλου για τη λαροτρεκτινίμπη αναμένεται να ολοκληρωθεί στις Η.Π.Α. στα τέλη του 2017 ή στις αρχές του 2018 και μέσα στο 2018 στην Ε.Ε.

«Βλέπουμε μεγάλες δυνατότητες στη λαροτρεκτινίμπη (LOXO-101) καθώς και στην επερχόμενη δραστική LOXO-195, η οποία ενδέχεται να προσφέρει πρόσθετο όφελος σε ασθενείς που χρειάζεται να συνεχίσουν τη θεραπεία, αφού έχουν πρώτα λάβει αρχική θεραπεία με τον αναστολέα TRK. Οι παράγοντες αυτοί έχουν τη δυνατότητα να κάνουν πραγματικότητα τη θεραπεία ακρίβειας, όπου η γενετική των όγκων και όχι το σημείο που βρίσκεται ο όγκος καθορίζει τη θεραπευτική προσέγγιση των ασθενών», δήλωσε ο Robert LaCaze, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος και Επικεφαλής της Στρατηγικής Επιχειρηματικής Μονάδας Ογκολογίας της Bayer.

«Αυτή είναι μια μεταβατική συνεργασία για την εταιρεία, καθώς προετοιμαζόμαστε να βγούμε στην αγορά», δήλωσε ο Jacob Van Naarden, Επικεφαλής της Loxo Oncology. «Η Bayer διατηρεί ένα ιστορικό επιτυχημένων προσπαθειών συν-προώθησης με ανερχόμενες βιοφαρμακευτικές εταιρείες. Είμαστε βέβαιοι ότι το τμήμα ογκολογίας της Bayer διαθέτει παγκόσμια εμβέλεια και τεχνογνωσία, καθώς και κατά τόπους τμήματα προώθησης αποκλειστικά για τον καρκίνο, που θα λειτουργήσουν συμπληρωματικά στα εμπορικά μας σχέδια. Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με τη Bayer. Είμαστε πεπεισμένοι ότι μέσα από τη συνεργασία μας θα καταφέρουμε να προσφέρουμε τους αναστολείς TRK πιο γρήγορα σε περισσότερους ασθενείς».

Σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας, η Loxo Oncology θα λάβει προκαταβολή ύψους 400εκ. δολαρίων Η.Π.Α., ενώ θα λάβει ακόμα 450εκ. δολάρια Η.Π.Α., με την ολοκλήρωση των κανονιστικών εγκρίσεων για τη λαροτρεκτινίμπη (LOXO-101) και τις πρώτες πωλήσεις μεγάλες αγορές. Αντίστοιχα, θα λάβει 200εκ. δολάρια Η.Π.Α. για το LOXO-195, μετά τις σχετικές κανονιστικές εγκρίσεις και τις πρώτες πωλήσεις. Η Bayer και η Loxo Oncology θα αναπτύξουν από κοινού τα δύο προϊόντα, τη λαροτρεκτινίμπη (LOXO-101) και το LOXO-195 και θα μοιραστούν κατά 50/50 το κόστος ανάπτυξης. Η Bayer θα ηγηθεί της κανονιστικής διαδικασίας για τις χώρες εκτός Η.Π.Α και των  παγκόσμιων εμπορικών δραστηριοτήτων. Στις Η.Π.Α., όπου η Bayer και η Loxo Oncology θα προωθήσουν από κοινού τα προϊόντα τους, θα μοιράζονται τόσο το εμπορικό κόστος όσο και τα κέρδη κατά 50/50. Η Loxo Oncology θα παραμείνει υπεύθυνη για την κατάθεση του φακέλου στις Η.Π.Α. και η Bayer θα καταβάλει κλιμακωτά διψήφια ποσοστά πάνω στις μελλοντικές καθαρές πωλήσεις, εντός και εκτός των Η.Π.Α. που θα φτάσουν τα 500εκ. δολάρια Η.Π.Α..

Διεθνής Ημέρα Ακτινολογίας: Προσφορά εξετάσεων προληπτικού ελέγχου από τον Όμιλο Ιατρικού Αθηνών

Iatriko_logo

Αθήνα, 16 Νοεμβρίου 2017 – Εξετάσεις προληπτικού ελέγχου σε ειδική, μειωμένη τιμή προσφέρει ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών, με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Ακτινολογίας.

 

Συγκεκριμένα, ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών προσφέρει τις παρακάτω εξετάσεις:

 

·         Υπερηχογράφημα Θυρεοειδούς στην ειδική, μειωμένη τιμή των 30 ευρώ
·         Υπερηχογράφημα Μαστών στην ειδική, μειωμένη τιμή των 40 ευρώ
·         Ψηφιακή Μαστογραφία στην ειδική, μειωμένη τιμή των 45 ευρώ

·         Μέτρηση Οστικής Πυκνότητας στην ειδική, μειωμένη τιμή των 45 ευρώ

·         Υπερηχογράφημα Άνω και Κάτω Κοιλίας στην ειδική, μειωμένη τιμή των 50 ευρώ
·         Triplex Καρωτίδων στην ειδική, μειωμένη τιμή των 60 ευρώ

 

Η  προσφορά ισχύει για όσους καλέσουν και προγραμματίσουν το ραντεβού τους από τις 16 έως τις 23 Νοεμβρίου, από τις 09.00 έως τις 15.00, στα παρακάτω τηλέφωνα:

 

 • Ιατρικό Κέντρο Αθηνών: τηλ. 210 6862358, 2106862231
 • Ιατρικό Ψυχικού (*): τηλ. 210 6974032-3
 • Ιατρικό Π. Φαλήρου: τηλ. 210  9892120
 • Ιατρικό Περιστερίου(**): τηλ. 210 5799029
 • Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης: τηλ. 2310 400463 και 464

 

Οι προσφορές εξετάσεων προληπτικού ελέγχου εντάσσονται στο πλαίσιο του «Προγράμματος Κοινωνικής Ευθύνης» του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών, μέσα από το οποίο αναδεικνύει τη σημασία της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης, παραμένοντας πιστός στη δέσμευσή του να παρέχει διαρκώς κορυφαίες υπηρεσίες υγείας, σε προσιτές τιμές.

Για 9η συνεχή χρονιά, οι εργαζόμενοι της Lavipharm στον 35ο Κλασικό Μαραθώνιο Αθηνών

Lavipharm_logo

Παιανία,  15  Νοεμβρίου 2017 –  Για 9η συνεχή χρονιά, οι εργαζόμενοι της Lavipharm συμμετείχαν στον 35ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας, την Κυριακή, 12 Νοεμβρίου. Μαζί με 51.000 άλλους συμμετέχοντες από όλη την Ελλάδα και 105 χώρες από όλον τον κόσμο, ενώθηκαν σ’ ένα ανθρώπινο ποτάμι που πλημμύρισε για ακόμα μια φορά τους δρόμους της Αττικής. Με σύμμαχο τον καλό καιρό, με καλή διάθεση κι έντονο το συναίσθημα της κοινωνικής προσφοράς, δοκίμασαν τις δυνάμεις τους τόσο στη διαδρομή των 42.195μ. όσο και στους αγώνες των 5χλμ και 10 χλμ.

Lavipharm171116

Και φέτος, οι εργαζόμενοι της Lavipharm συνέβαλαν με τη συμμετοχή τους στην ενίσχυση των φιλανθρωπικών σκοπών του MDA Hellas, Σωματείο φροντίδας ατόμων με νευρομυϊκές παθήσεις.  Όλα τα έσοδα θα διατεθούν για τη δημιουργία Ειδικής Μονάδας Νευρομυϊκών Παθήσεων Ενηλίκων σε κρατικό νοσοκομείο της Αθήνας. Οι ΜDA Runners της Lavipharm ένωσαν τις δυνάμεις τους με περισσότερους από 500 άλλους δρομείς μεταφέροντας όλοι μαζί ένα ηχηρό μήνυμα «Σημασία δεν έχει πώς τρέχεις … αλλά γιατί!».

 

Ο Αυθεντικός Μαραθώνιος Αθηνών αποτελεί ένα αθλητικό γεγονός διεθνούς εμβέλειας, που ενώνει το θρύλο με την ιστορία και αναδεικνύει τη δύναμη της ανθρώπινης θέλησης και ψυχής.  Προβάλλοντας αξίες «ευ αγωνίζεσθαι», κοινωνικής συνείδησης, περιβαλλοντικής ευαισθησίας, φιλίας και αλληλεγγύης, έχει καθιερωθεί ως μοναδικός στο παγκόσμιο στερέωμα και κάθε χρόνο αποτελεί πόλο έλξης για όλους όσοι επιθυμούν να ζήσουν την αξέχαστη εμπειρία συμμετοχής!

 

Η Lavipharm, με πορεία περισσότερων από 100 ετών,  είναι σήμερα ένας ολοκληρωμένος ελληνικός Όμιλος έρευνας, ανάπτυξης, παραγωγής, εμπορίας και διανομής φαρμακευτικών, παραφαρμακευτικών και καλλυντικών προϊόντων στην Ελλάδα με έντονη διεθνή δραστηριότητα.

 

18 – 19 Νοεμβρίου 2017 Helmo 2017: 18η Έκθεση Εισαγωγέων Οπτικών Ειδών

Helmo

Στις 18 & 19 Νοεμβρίου 2017, στο εκθεσιακό κέντρο HELEXPO MAROUSSI, θα πραγματοποιηθεί η 18η Έκθεση Εισαγωγέων Οπτικών Ειδών, Helmo 2017, που διοργανώνει ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εισαγωγέων Οπτικών Ειδών και απευθύνεται στους οπτικούς – οπτομέτρες της χώρας, καθώς και στους σπουδαστές Οπτικής και Οπτομετρίας.

Η έκθεση Helmo αποτελεί την ιστορική εμπορική συνάντηση των επιχειρήσεων οπτικών ειδών με τους πελάτες τους, όπου έχουν την ευκαιρία να προβάλλουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους, και να συζητήσουν για την ανάπτυξη του κλάδου τους, παρά το δυσμενές οικονομικό περιβάλλον.

Στη Helmo 2017 μπορείτε, για πρώτη φορά να αποκτήσετε το προσωπικό σας e-pass για γρήγορη διέλευση από την γραμματεία της έκθεσης, χωρίς καθυστερήσεις για την καταχώρηση των στοιχείων σας. Μπείτε τώρα στο http://www.helmo2017.gr/ πατήστε το «εγγραφή – e-pass», και συμπληρώστε τη φόρμα εγγραφής. Η είσοδος στη Helmo 2017 είναι δωρεάν.

To Σάββατο 18 Νοεμβρίου, στην αίθουσα εκδηλώσεων ο Σύλλογος Εισαγωγέων Οπτικών Ειδών διοργανώνει στρογγυλό τραπέζι με κεντρικό θέμα:
«Ο κλάδος των οπτικών-οπτομετρών στο μικροσκόπιο των προκλήσεων», στο οποίο θα αναπτυχθούν θέματα σχετικά με την εκπαίδευση / ΤΕΙ, το παραεμπόριο, καθώς και τρέχοντα θέματα του κλάδου. Στις 21:00 της ίδιας ημέρας, θα διεξαχθεί επίσημη εκδήλωση, με χαιρετισμό-καλωσόρισμα του προέδρου του Συλλόγου κ. Μηνά Κόκκορη, χαιρετισμούς επισήμων και θα ακολουθήσει κοκτέηλ για όλους τους συμμετέχοντες.

Παράλληλα με την έκθεση, η Ελληνική Ακαδημία Οπτομετρίας την Κυριακή 19 Νοεμβρίου θα πραγματοποιήσει την 10η Επιστημονική Ημερίδα, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Helmo 2017, με τίτλο «Η ραγδαία ανάπτυξη της μυωπίας παγκοσμίως και οι τρόποι αντιμετώπισής της από τον Οπτικό – Οπτομέτρη».

Στην Ημερίδα θα αναπτυχθούν τα παρακάτω θέματα:

 • παράγοντες μυωπιογένεσης
 • παθολογία της μυωπίας
 • δημογραφικά στοιχεία
 • τρόποι αντιμετώπισης (φαρμακευτικοί, ορθοκερατολογία, φακοί επαφής, συνταγογράφηση, vision training/therapy, διαθλαστική χειρουργική.)

Θα ακολουθήσει η Ετήσια Γενική Συνέλευση Μελών της Ελληνικής Ακαδημίας Οπτομετρίας & οι εκλογές για την ανάδειξη νέου ΔΣ.

Τέλος, μέσα από την άρτια διοργάνωση της έκθεσης, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εισαγωγέων Οπτικών Ειδών φιλοδοξεί να δώσει πνοή και ώθηση στις επιχειρήσεις του, συμβάλλοντας στην αποδοτικότητά τους. Άλλωστε η ιστορία έχει αποδείξει ότι η επικοινωνία, η συναντίληψη, η αλληλοκατανόηση και, φυσικά, η συσπείρωση του κλάδου μόνο θετικά αποτελέσματα έχει για τις επιχειρήσεις και την αγορά των οπτικών ειδών. Και η Helmo είναι ο θεσμός που εκφράζει και αναδεικνύει όλες αυτές τις αξίες.

 

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη Helmo 2017 θα βρείτε στο site της έκθεσης www.helmo2017.gr και στη σελίδα facebook HELMO2017.

1 2 3 80