Ο Άρης Παπαδάκος ανέλαβε καθήκοντα Country Manager της Sobi™ για την Ελλάδα, την Κύπρο και τη Μάλτα

Sobi_logo_Feat
Αρης Παπαδάκος Country Manager της Sobi για την Ελλάδα, την Κύπρο και τη Μάλτα

Αρης Παπαδάκος Country Manager της Sobi για την Ελλάδα, την Κύπρο και τη Μάλτα

Καθήκοντα Country Manager της Sobi για την Ελλάδα, την Κύπρο και τη Μάλτα ανέλαβε ο Άρης Παπαδάκος από την 19η Αυγούστου 2019.

 

Ο Άρης Παπαδάκος διαθέτει πολυετή εμπειρία στη φαρμακευτική βιομηχανία, καθώς έχει διατελέσει ανώτατο στέλεχος σε σημαντικές θέσεις ευθύνης. Πριν την ανάληψη της θέσης στη Sobi™, διετέλεσε Senior Global Marketing Manager στη φαρμακευτική εταιρεία AbbVie. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Φαρμακευτικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος MBA από το ALBA Graduate Business School.

 

Αναφορικά με τον νεό του ρόλο ο κος Παπαδάκος δήλωσε:  «Είναι μεγάλη χαρά και τιμή για μένα να αναλαμβάνω το ρόλο του Country Manager της Sobi για την Ελλάδα, την Κύπρο και τη Μάλτα. Η Sobi™ μετρά σχεδόν 2,5 χρόνια στην ελληνική αγορά και μέσα στο σύντομο αυτό χρονικό διάστημα έχει καταφέρει να κάνει πράξη το όραμά της, να παρέχει καινοτόμες θεραπευτικές επιλογές στους ασθενείς με σπάνιες παθήσεις. Στόχος δικός μου είναι να συμβάλλω ουσιαστικά στη δυναμική ανάπτυξη της εταιρείας και στη συνέχιση του επιτυχημένου έργου που έχει αναλάβει η ομάδα μας σε Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα. Είμαι αισιόδοξος ότι θα τα καταφέρουμε περίφημα!».

 

Εκστρατεία Ενημέρωσης για την Ημικρανία από τη Novartis Hellas με στόχο την ολιστική διαχείριση της νόσου

Imikrania_Logo

«ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΙΚΡΑΝΙΑ ΣΟΥ»

Η πρωτοβουλία τελεί υπό την επιστημονική αιγίδα της Ελληνικής Νευρολογικής Εταιρείας και της Ελληνικής Εταιρείας Κεφαλαλγίας

 

 

 

Η Novartis Hellas στο πλαίσιο της Εκστρατείας ευαισθητοποίησης «ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΙΚΡΑΝΙΑ ΣΟΥ» διοργάνωσε εκδήλωση ενημέρωσης των ΜΜΕ με θέμα  την ολιστική διαχείριση της νόσου και τις επιπτώσεις της στην καθημερινότητα των ασθενών. Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης, εξειδικευμένοι επαγγελματίες υγείας παρουσίασαν την κατηγοριοποίηση της ημικρανίας, τα συμπτώματά της, τις διαθέσιμες θεραπευτικές προσεγγίσεις, καθώς και το φορτίο  της νόσου στον ασθενή και την κοινωνία. Οι προσκεκλημένοι είχαν παράλληλα την ευκαιρία να ξεναγηθούν στο «δωμάτιο του ασθενή με ημικρανία», μία ειδικά διαμορφωμένη κατασκευή φυσικού μεγέθους, που παρουσίαζε το χώρο όπου ένας ασθενής μπορεί να βρίσκει ανακούφιση κατά τη διάρκεια μιας κρίσης ημικρανίας. Η εκστρατεία τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Νευρολογικής Εταιρείας και της Ελληνικής Εταιρείας Κεφαλαλγίας.

κ. Γρηγόριος Ρομπόπουλος MD, Επιστημονικός Διευθυντής, Επικεφαλής Ιατρικού Τμήματος στη Novartis Hellas,

κ. Γρηγόριος Ρομπόπουλος MD, Επιστημονικός Διευθυντής, Επικεφαλής Ιατρικού Τμήματος στη Novartis Hellas,

Για την πλειοψηφία των Ελλήνων, η ημικρανία αποτελεί  συνώνυμο του δυνατού πονοκέφαλου – μια εσφαλμένη αντίληψη που δυστυχώς εξακολουθεί να κυριαρχεί, δυσχεραίνοντας την προσωπική, κοινωνική και επαγγελματική ζωή των ασθενών1. Όπως επεσήμανε ο κ. Γρηγόριος Ρομπόπουλος MD, Επιστημονικός Διευθυντής, Επικεφαλής Ιατρικού Τμήματος στη Novartis Hellas, «Η ελλιπής ενημέρωση του κοινού για την ημικρανία έχει δυστυχώς δημιουργήσει την αντίληψη ότι πρόκειται για έναν δυνατό πονοκέφαλο. Ακόμη και άτομα του στενού κοινωνικού ή εργασιακού περιβάλλοντος ενός ανθρώπου με ημικρανία δυσκολεύονται να κατανοήσουν την αληθινή επίπτωσή της στην καθημερινότητά του. Η εκστρατεία ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΙΚΡΑΝΙΑ ΣΟΥ, έχει ως στόχο να συμβάλει στην ενημέρωση όλων μας για τις πραγματικές διαστάσεις της ημικρανίας, ώστε κάθε ασθενής να αισθάνεται ότι μπορεί να μιλήσει ανοικτά για την εμπειρία του και βρίσκοντας την κατανόηση και την υποστήριξη που χρειάζεται, να μπορέσει να μειώσει την επιβάρυνση της νόσου στη ζωή του».

 

Όπως ανέφερε  η κα Εβίνα Ηλιοπούλου, Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπεύτρια, Head of Occupational Health Psychology, EAP Hellas, αντίστοιχα υψηλή είναι και η ψυχολογική επιβάρυνση της νόσου. «Καθώς οι κρίσεις ημικρανίας εκδηλώνονται απρόβλεπτα, πολλοί ασθενείς αισθάνονται ότι δεν έχουν τον έλεγχο της ζωής τους, μία αίσθηση που αναπόφευκτα προκαλεί άγχος και αισθήματα απομόνωσης και απογοήτευσης. Πολλοί επίσης αποφεύγουν να μοιράζονται την εμπειρία τους, θεωρώντας ότι δε θα βρουν κατανόηση από το συνομιλητή τους και θα χαρακτηριστούν υπερβολικοί. Με άλλα λόγια, οι άνθρωποι αυτοί νιώθουν ότι “σηκώνουν το βάρος της νόσου” μόνοι τους» υπογράμμισε η κα Ηλιοπούλου.

Ενας τυπικός χώρος ανάπαυσης του ατόμου που βιώνει μια κρίση ημικρανίας

Ενας τυπικός χώρος ανάπαυσης του ατόμου που βιώνει μια κρίση ημικρανίας

Σύμφωνα με την κα Μαρία Χατζησταύρου, Interior Architect, ο χώρος ανάπαυσης του ατόμου που βιώνει μια κρίση ημικρανίας μπορεί να διαμορφωθεί με τέτοιο τρόπο, ώστε να μειωθεί η βαρύτητα των συμπτωμάτων. «Η αυξημένη ευαισθησία στο φως και στους ήχους μπορούν να αμβλυνθούν εάν το άτομο επιλέξει ένα ήσυχο, σκοτεινό χώρο για να αναπαυτεί. Οι τοίχοι αυτού του χώρου πρέπει να έχουν ένα απαλό ουδέτερο χρώμα και σκουρόχρωμες κουρτίνες, ώστε να απορροφούν όσο το δυνατόν περισσότερο ηλιακό φως. Στο δωμάτιο δεν θα υπάρχει ανοικτή τηλεόραση ή ηλεκτρονικός υπολογιστής, καθώς η ακτινοβολία της οθόνης μπορεί να επιδεινώσει την ημικρανία» εξήγησε η κα Χατζησταύρου, προχωρώντας στην παρουσίαση του δωματίου.

(από αριστερά): Φωτεινή Μπαμπανάρα, Διευθύντρια Επικοινωνίας Novartis Hellas, Μαρία Χατζησταύρου, Interior Architect, Εβίνα Ηλιοπούλου, Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπεύτρια, Head of Occupational Health Psychology, EAP Hellas, Γρηγόριος Ρομπόπουλος MD, Επιστημονικός Διευθυντής, Επικεφαλής Ιατρικού Τμήματος Novartis Hellas

(από αριστερά): Φωτεινή Μπαμπανάρα, Διευθύντρια Επικοινωνίας Novartis Hellas, Μαρία Χατζησταύρου, Interior Architect, Εβίνα Ηλιοπούλου, Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπεύτρια, Head of Occupational Health Psychology, EAP Hellas, Γρηγόριος Ρομπόπουλος MD, Επιστημονικός Διευθυντής, Επικεφαλής Ιατρικού Τμήματος Novartis Hellas

Σχετικά με την ημικρανία

Η ημικρανία είναι μια σοβαρή νευρολογική διαταραχή που στην Ελλάδα επηρεάζει περίπου 1,2 εκατομμύρια ενήλικες2. Ωστόσο, οι περισσότεροι ασθενείς καθυστερούν να διαγνωστούν,  καθώς επισκέπτονται διαφορετικές ιατρικές ειδικότητες3, προτού καταλήξουν στον νευρολόγο, που είναι αρμόδιος για τη διαχείριση της νόσου.

 

Η ημικρανία έχει χαρακτηριστεί ως η 2η αιτία αναπηρίας (DALYs)4 παγκοσμίως, λόγω της σημαντικής προσωπικής και κοινωνικής της επιβάρυνσης. Ειδικότερα, πολλοί ασθενείς αναγκάζονται να χάνουν σημαντικές στιγμές με τα αγαπημένα τους πρόσωπα και να περιορίζουν τη συμμετοχή τους σε καθημερινές δραστηριότητες4. Όσον αφορά στην επαγγελματική ζωή, η ημικρανία προκαλεί μείωση της παραγωγικότητας, ενώ ορισμένες φορές οι ασθενείς αναγκάζονται να χάνουν ημέρες εργασίας. Κάθε χρόνο, εκτιμάται ότι χάνονται κατά μ.ο. 25.3 εργάσιμες ημέρες ανά ασθενή με ημικρανία, λόγω απουσίας από την εργασία και μειωμένης παραγωγικότητας2. Αξίζει να σημειωθεί ότι η συνολική οικονομική επιβάρυνση της ημικρανίας στην Ελλάδα για το 2017 εκτιμήθηκε σε περίπου μισό δισ. Ευρώ2, ενώ το 1/3 του συνολικού κόστους της ημικρανίας, δηλαδή 145 εκατ. ευρώ, οφείλεται στην απώλεια παραγωγικότητας των ασθενών εξαιτίας μειωμένης απόδοσης στην εργασία τους2. Επιπλέον, το άμεσο ιατρικό κόστος (δηλαδή το κόστος  της ιατρικής περίθαλψης και το κόστος της φαρμακευτικής αγωγής) ανέρχεται στα 302 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων ποσοστό 74% αφορά κυρίως στις συχνές επισκέψεις των ασθενών σε ιατρούς, τακτικά εξωτερικά ιατρεία και ΤΕΠ νοσοκομείων. Τέλος, υπογραμμίζεται ότι ποσοστό 83% του άμεσου ιατρικού κόστους βαρύνει τον ίδιο τον ασθενή (ιδιωτικές δαπάνες ασθενή)2.

 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ημικρανία και τη διαχείρισή της, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της εκστρατείας εδώ.

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η ιατρική ημερίδα καρδιολογίας που διοργάνωσε η Affidea

Afidea_Logo

Την ανάγκη για σύγχρονη επιστημονική ενημέρωση των καρδιολόγων αλλά και των ιατρών που εμπλέκονται με την Καρδιαγγειακή Ιατρική κάλυψε η 1η ημερίδα Καρδιολογίας που διοργάνωσε ο Όμιλος Affidea, ο κορυφαίος φορέας παροχής υπηρεσιών Εξωνοσοκομειακής Περίθαλψης και ιδιαίτερα Διαγνωστικής Απεικόνισης και Ακτινοθεραπείας στην Ευρώπη. Στην ημερίδα, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2019 στην Αθήνα, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς, οι παρευρισκόμενοι είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν από καταξιωμένους και διακεκριμένους Έλληνες επιστήμονες για την πρόληψη και αντιμετώπιση των καρδιαγγειακών νοσημάτων που αποτελούν την πρώτη αιτία θανάτου παγκοσμίως αλλά και στην Ελλάδα.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσίασαν τα ποσοστά θνησιμότητας από τα εγκεφαλικά επεισόδια, που αποτελούν ένα από τα πιο συχνά καρδιαγγειακά νοσήματα και την 3η αιτία θανάτου παγκοσμίως. Όπως ανέφερε στον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας Δρ Ιωάννης Κανακάκης, μέχρι το 2020 τα περιστατικά στην Ευρώπη αναμένεται να φθάσουν το 1.600.000 και στις ΗΠΑ να ξεπεράσουν το 1.000.000, ενώ στην Ελλάδα έχουμε 25.000 εμφράγματα τον χρόνο. Ο κ. Κανακάκης τόνισε, ωστόσο, ότι η ευαισθητοποίηση των πολιτών, ο προληπτικός έλεγχος και η αλματώδης πρόοδος της τεχνολογίας τόσο σε θέματα διάγνωσης όσο και αποκατάστασης έχουν βοηθήσει ώστε να μειωθεί παγκοσμίως η καρδιαγγειακή νοσηρότητα και θνητότητα, ενώ σε μερικές χώρες η θνητότητα που οφείλεται στον καρκίνο πλέον ξεπερνάει σε ποσοστά αυτήν των καρδιαγγειακών παθήσεων.

2.Στο Προεδρείο της ημερίδας οι Δρ. Ν. Λιάσης, Ι. Κανακάκης, Δ. Κλέττας

2. Στο Προεδρείο της ημερίδας οι Δρ. Ν. Λιάσης, Ι. Κανακάκης, Δ. Κλέττας

Την ημερίδα άνοιξε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Affidea Ελλάδος κ. Θεόδωρος Καρούτζος ο οποίος κατά τον χαιρετισμό του τόνισε ότι σε δύσκολους καιρούς η Affidea επένδυσε σε ψηφιακά εργαλεία και ενσωμάτωσε βέλτιστες πρακτικές με μοναδικό στόχο την παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών Υγείας στη διάθεση των ασθενών.

 

Στο πλαίσιο των τελευταίων εξελίξεων στο χώρο της καρδιακής απεικόνισης, ο επιστημονικός Διευθυντής της Αffidea Ψυχικού και Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Αγγειολογικής Εταιρείας Δρ Νίκος Λιάσης αναφέρθηκε στις σύγχρονες υπερηχογραφικές τεχνικές απεικόνισης των περιφερικών αγγείων και ιδιαίτερα της καρωτίδας αρτηρίας, η απόφραξη της οποίας μπορεί να προκαλέσει ισχαιμικό εγκεφαλικό επεισόδιο καθώς και στη σημασία ύπαρξης Κάθετης Μονάδας Διάγνωσης Καρδιαγγειακών Παθήσεων με σκοπό την άμεση, αξιόπιστη και ολοκληρωμένη διάγνωση του εξεταζόμενου.

Afidea191014_2

 

Ο καρδιολόγος και επιμελητής καρδιολογίας NHS UK Δημήτρης Κλέττας, ειδικός σε θέματα καρδιακής απεικόνισης, αναφέρθηκε στις ενδείξεις της μαγνητικής τομογραφίας καρδιάς στην καθημερινή κλινική πράξη υπογραμμίζοντας ότι πρόκειται για μία υψηλής διαγνωστικής αξίας εξέταση εκλογής και μάλιστα σε περιπτώσεις όπως η ανάδειξη μυοκαρδιακής ουλής μετά από έμφραγμα του μυοκαρδίου, η διάγνωση μυοκαρδιοπάθειας σε ασθενείς με επηρεασμένη καρδιακή λειτουργία και συχνά φυσιολογική στεφανιογραφία, η αναζήτηση θρόμβου της αριστερής κοιλίας και μυοκαρδίτιδας, η εκτίμηση καρδιακών όγκων και ενδοκαρδιακών επικοινωνιών.

 

Από την πλευρά της, η καρδιολόγος Δρ Καλλιόπη Κεραμιδά εξήγησε πως σε ασθενείς με υπερτροφική μυοκαρδιοπάθεια, το stress echo με ύπτιο ποδήλατο μπορεί να αποκαλύψει λανθάνουσα απόφραξη στο χώρο εξόδου της αριστερής κοιλίας, να εκτιμήσει τόσο την αποτελεσματικότητα της θεραπείας – φαρμακευτικής ή επεμβατικής – όσο και τη λειτουργική κατάσταση του ασθενούς και τέλος να διαστρωματώσει τον κίνδυνο αιφνίδιου καρδιακού θανάτου και καρδιακής ανεπάρκειας. Σημείωσε δε ότι οι βασικές βαλβιδοπάθειες των οποίων τη βαρύτητα διερευνούμε με stress echo με ποδήλατο είναι η στένωση και η ανεπάρκεια μιτροειδούς και αορτικής βαλβίδας, ενώ η πιο σημαντική ένδειξη είναι η δυσαρμονία των αναφερόμενων από τον ασθενή συμπτωμάτων και της βαρύτητας της εκτιμώμενης βαλβιδοπάθειας στην ηρεμία.

Αναφερόμενος στο φαρμακευτικό stress echo με δοβουταμίνη, το οποίο χρησιμοποιείται στη διάγνωση της στεφανιαίας νόσου, στις βαλβιδοπάθειες, στον προεγχειρητικό έλεγχο και αλλού, ο Δρ Δημήτρης Σαββάλας υπογράμμισε πως η μέθοδος αυτή σε σχέση με ανάλογες (SPECT,PET, κ.ά.) διαθέτει περισσότερα πλεονεκτήματα για τον ασθενή όπως χαμηλότερο κόστος και ασφάλεια, ενώ παράλληλα είναι οικολογική και ισότιμης διαγνωστικής ακρίβειας και το πιο σημαντικό χωρίς ιονίζουσα ακτινοβολία.

Παράλληλα, στην ημερίδα τονίστηκε από τον ιατρό ακτινολόγο Δρ Θεοδόσιο Αλεξόπουλο ο σημαντικός ρόλος που έχει αποκτήσει η αξονική στεφανιογραφία στην τρέχουσα καρδιολογία με το κύριο κλινικό όφελος να προέρχεται από την υψηλή ευαισθησία και την μεγάλη αρνητική προγνωστική αξία της μεθόδου, ειδικά στην αντιμετώπιση ασθενών με σταθερό στηθαγχικό άλγος.

Ο καθηγητής καρδιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Χαράλαμπος Βλαχόπουλος αναφέρθηκε στους παράγοντες που επηρεάζουν τον καρδιαγγειακό κίνδυνο επισημαίνοντας ότι όσο χαμηλότερα τα επίπεδα της LDL τόσο χαμηλότερος ο καρδιαγγειακός κίνδυνος. Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε επίσης στο ρόλο της καρδιαγγειακής απεικόνισης στην τροποποίηση του καρδιαγγειακού κινδύνου σημειώνοντας ότι το σκορ ασβεστίου, όπως αυτό προκύπτει από την αξονική στεφανιογραφία, απεδείχθη ότι σχετίζεται με αυξημένο καρδιαγγειακό κίνδυνο όταν οι τιμές είναι >100 Agatston.

Στην ημερίδα παρουσιάστηκαν όλες οι τελευταίες εξελίξεις στο χώρο της καρδιακής απεικόνισης καθώς και οι νέες κατευθυντήριες οδηγίες για την αντιμετώπιση της δυσλιπιδαιμίας, ενώ η ιατρική κοινότητα είχε τη δυνατότητα να ενημερωθεί για τις βαλβιδοπάθειες στη σύγχρονη κλινική πράξη από τον καθηγητή καρδιολογίας κ. Εμμανουήλ Βαβουρανάκη.

1989-2019 Menarini Hellas Ένα ταξίδι 30 χρόνων με «πυξίδα» την Ποιότητα και την Αριστεία

Menarini_logo

Σε κλίμα συγκίνησης, ικανοποίησης αλλά και αισιοδοξίας για το Μέλλον, η Διοίκηση και το Ανθρώπινο Δυναμικό της Menarini Hellas, γιόρτασαν τη συμπλήρωση των 30 χρόνων πορείας της εταιρείας. Το μήνυμα της εκδήλωσης ήταν «1989-2019, 30 Χρόνια Menarini Hellas: H Ποιότητα είναι το Πάθος μας. – Η Αριστεία είναι Παράδοσή μας» και πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

(διακρίνονται από αριστερά) Γεώργιος Συκιανάκης, Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος Menarini Hellas, Κων/νος Κρητικός, Δ/νση Πωλήσεων, Μαρία Πέτρου, Δ/νση Οικονομικών, Xρήστος Τουλής, Δ/νση Marketing

(διακρίνονται από αριστερά) Γεώργιος Συκιανάκης, Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος Menarini Hellas, Κων/νος Κρητικός, Δ/νση Πωλήσεων, Μαρία Πέτρου, Δ/νση Οικονομικών, Xρήστος Τουλής, Δ/νση Marketing

Η εκδήλωση άνοιξε με την προβολή εταιρικού video με τις σημαντικότερες ημερομηνίες σταθμούς στην πορεία της Menarini Hellas.  Ξεχωριστή στιγμή της βραδιάς,  η απονομή 17 βραβείων και τιμητικών διακρίσεων στους επικεφαλής τμημάτων και σε στελέχη που διακρίθηκαν για την απόδοση και την αποτελεσματικότητα τους αλλά και σε εργαζόμενους που συνέβαλαν με το ήθος,  την παρουσία τους στην αναπτυξιακή πορεία της εταιρείας και σήμερα δεν βρίσκονται στη ζωή.  Το συντονισμό και την παρουσίαση των βραβεύσεων και των τιμητικών διακρίσεων είχε η δημοσιογράφος, παρουσιάστρια, Μαρία Σαράφογλου.  Οι εργαζόμενοι τίμησαν τον Πρόεδρο και Δ/νοντα Σύμβουλο της Menarini Hellas κ. Γεώργιο Συκιανάκη για την εξαιρετική συμβολή του, επί 30 συναπτά έτη στο τιμόνι της Menarini Hellas, στην ανάδειξη της σε ηγέτιδα εταιρεία.

 

H Μenarini Hellas στα 30 χρόνια παρουσίας της, έχει καθιερωθεί ανάμεσα στις 10 μεγαλύτερες φαρμακευτικές εταιρείες στην Ελλάδα. Απασχολεί περισσότερους από 260 εργαζόμενους και κατέχει την 1η θέση σε σημαντικές  θεραπευτικές κατηγορίες.

Γεώργιος Συκιανάκης, Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος

Γεώργιος Συκιανάκης, Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος

Ο Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος της Menarini Hellas κ. Γ. Συκιανάκης ευχαρίστησε κατά την ομιλία του, όλους τους εργαζόμενους, για τη συμβολή τους στην αναπτυξιακή πορεία της εταιρείας στο διάστημα των 30 χρόνων. «Ξεκινήσαμε αυτό το ταξίδι λίγοι.. αλλά αποφασισμένοι και συνεχώς γινόμαστε περισσότεροι, έχοντας ως πυξίδα την Ποιότητα και την Αριστεία. Η Ποιότητα εξελίχθηκε σε Πάθος μας και η Αριστεία στοιχείο της κουλτούρας μας άρρηκτα συνδεδεμένο με την επωνυμία της εταιρείας μας. Η επιτυχία μας προέρχεται από τα αξιόπιστα προϊόντα που διαθέτουμε και καλύπτουν σύγχρονες θεραπευτικές ανάγκες και οφείλεται στην οργάνωση μας και σε όλους εσάς, το ανθρώπινο δυναμικό της εταιρείας. Σας ευχαριστώ όλους θερμά για αυτό το υπέροχο ταξίδι… Το ταξίδι όμως συνεχίζεται το ίδιο δυναμικά, με σταθερή πορεία την Καινοτομία  και τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής των ασθενών».

Η εκδήλωση έκλεισε, με ένα μουσικό ταξίδι ειδικά διαμορφωμένο για την επέτειο των 30 χρόνων της Menarini Hellas. Διοίκηση και εργαζόμενοι ταξίδεψαν  μέσα από μία σειρά διαχρονικών τραγουδιών ερμηνευμένα μοναδικά από τον διεθνούς φήμης τενόρο Μάριο Φραγκούλη.  

Βασικός χορηγός και συνδιοργανωτής του «SimInhale International Conference» η ELPEN

elpen

H Ελληνική Φαρμακοβιομηχανία ELPEN ήταν ο βασικός χορηγός και συνδιοργανωτής του διεθνούς συνεδρίουSimInhale International Conference on Current Challenges and Future Opportunities for Inhalation Therapies. A cross-disciplinary perspective.”, που πραγματοποιήθηκε με θέμα την τεχνολογία των εισπνεόμενων φαρμάκων από τις 30 Σεπτεμβρίου έως τις 2 Οκτωβρίου 2019 στην Αθήνα.
Siminhale
Ένα πεδίο αλληλεπίδρασης διεθνών επιστημονικών φορέων αποτέλεσε το SimInhale Conference, προσφέροντας τη δυνατότητα παρουσίασης των πιο σημαντικών επιστημονικών ευρημάτων που υλοποιήθηκαν τα τελευταία τέσσερα χρόνια στο πεδίο των εισπνεόμενων φαρμάκων. Η διεξαγωγή της κορυφαίας αυτής επιστημονικής διοργάνωσης έγινε στο πλαίσιο του ακαδημαϊκού προγράμματος SimInhale COST ACTION MP1404 που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Horizon 2020 και στοχεύει στη διασύνδεση των ερευνητικών δραστηριοτήτων που συντελούνται στον συγκεκριμένο τομέα σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου ερευνητές διεθνούς αναγνώρισης από κορυφαία πανεπιστήμια του κόσμου, μεταξύ των οποίων το Stanford Univ. USA, τo Univ. of Sydney AUS, το Univ. Paris-Sud, FR και το Institute of Mechanics and Fluid Dynamics, DE, είχαν την ευκαιρία να αναλύσουν τις κρίσιμες προκλήσεις που αναδύονται στον τομέα των θεραπειών μέσω τη χορήγησης φαρμάκων από το αναπνευστικό. Με δεδομένο το γεγονός, ότι η ανάπτυξη εισπνεόμενων φαρμάκων προϋποθέτει διεπιστημονική προσέγγιση, οι συμμετέχοντες στο SimInhale Conference (European Cooperation in Science & Technology) προερχόταν από διάφορες επιστημονικές ειδικότητες.

Συνεπώς, το πρόγραμμα του συνεδρίου περιελάμβανε διαλέξεις από εμπειρογνώμονες με επαγγελματικά πεδία σχετικά με τη μηχανική, τη φυσιολογία, την τοξικολογία και την κανονιστική φύση της εισπνοής των φαρμάκων (http://www.siminhale-cost.eu/conference/). Το σύνολο των εργασιών, που προέκυψαν από τα workshops και τις εισηγήσεις που παρουσιάστηκαν πρόκειται να δημοσιευθεί, όπως και κατά το παρελθόν, στο European Journal of Pharmaceutical Sciences (2020).

Η ELPEN στηρίζει διαχρονικά διοργανώσεις, που ενισχύουν την ερευνητική κοινότητα και συμβάλλουν στη δημιουργία επιστημονικής γνώσης. Με ηγετική παρουσία στον τομέα των φαρμάκων που χορηγούνται μέσω του αναπνευστικού συστήματος, παραμένει σταθερά προσηλωμένη στον τομέα της έρευνας και στην ανάπτυξη νέων τεχνολογιών, αναζητώντας διαρκώς νέες καινοτόμες θεραπείες, που θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των ασθενών.

Το βελτιωμένο “Take Care” πιο εύχρηστο, πιο σύγχρονο, πιο κοντά στο κοινό!

TakeCare_logo

 Η καινοτόμα και πρωτοποριακή εφαρμογή
για τη Διαχείριση της Φαρμακοθεραπείας από τον φαρμακοποιό και
τη συμμόρφωση του ασθενή με τη Φαρμακευτική Αγωγή

 

Η μη ακριβής συμμόρφωση των ασθενών με τη φαρμακευτική τους αγωγή αναγνωρίζεται ως ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα στον τομέα της υγείας σήμερα. Σύμφωνα με έρευνες, παγκοσμίως, ποσοστό μεγαλύτερο από το 50% των ασθενών δεν λαμβάνουν τα φάρμακά τους σύμφωνα με τις ιατρικές οδηγίες ή δεν παραμένουν συμμορφωμένοι με τη φαρμακευτική τους αγωγή. Το γεγονός αυτό αυξάνει τα περιστατικά που χρήζουν επείγουσας περίθαλψης και νοσηλείας και, κατ΄ επέκταση, τη δαπάνη της υγειονομικής περίθαλψης.

Σε πολλές δυτικές χώρες έχει εφαρμοστεί ως τρόπος αντιμετώπισης του προβλήματος αυτού η διαδικασία της Διαχείρισης της Φαρμακοθεραπείας μέσω των φαρμακείων. Η υπηρεσία αυτή περιλαμβάνει πρωτόκολλα διαχείρισης και διαδικασίες ενημέρωσης, συμβουλής και παρακολούθησης της φαρμακοθεραπείας των ασθενών από τους φαρμακοποιούς. Στην πιο προωθημένη τους μορφή, οι διαδικασίες αυτές περιλαμβάνουν ηλεκτρονικές εφαρμογές, οι οποίες μάλιστα έχουν τη δυνατότητα επικοινωνίας και ειδοποιήσεων με τους χρήστες των φαρμάκων.

Το καινοτόμο σύστημα Διαχείρισης της Φαρμακοθεραπείας και της Συμμόρφωσης των ασθενών με αυτή Take Care, από τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο και από την εταιρεία Noufio Communication Services, μετά από 2 χρόνια δοκιμών και εξέλιξης, αναβαθμίζεται, εμπλουτίζεται με νέες λειτουργίες και γίνεται πιο χρήσιμο και «εύκολο» για το κοινό και τον φαρμακοποιό.

takecare191007_1

Κατά τη διάρκεια της εισήγησής του για τον ρόλο των φαρμακείων στη συμμόρφωση των ασθενών με τη φαρμακευτική αγωγή, ο πρόεδρος του ΠΦΣ, κ. Απόστολος Βαλτάς επισήμανε ότι «Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος θεωρεί ότι η συμμόρφωση των ασθενών στη θεραπεία τους αποτελεί ένα πολύ σημαντικό στοιχείο, τόσο για την αποτελεσματικότητα της φαρμακευτικής αγωγής, όσο και για την εξοικονόμηση πόρων του συστήματος.

Το Τake Care με τις αναβαθμισμένες δυνατότητές του αποτελεί μια προσφορά των φαρμακοποιών τόσο προς τους ασθενείς όσο και γενικότερα στο Σύστημα Υγείας, αποδεικνύοντας ότι ο Φαρμακοποιός ως επιστημονική οντότητα όσο και το Φαρμακείο ως φυσικός χώρος δεν υποκαθίστανται και δεν αναπληρώνονται».

Και συμπλήρωσε «Οι πρόσφατες νομοθετικές ρυθμίσεις που θεσμοθετούν τη συμμετοχή των Φαρμακείων στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, αλλά και την πιστοποίηση των Φαρμακοποιών για τους εμβολιασμούς, καθιστούν τα φαρμακεία και τον Φαρμακοποιό πρωταγωνιστές σε ένα σύγχρονο Σύστημα Υγείας».

takecare191007_2

Παίρνοντας τον λόγο η γενική διευθύντρια της εταιρείας NOUFIO κυρία Σοφία Κούνουπα παρουσίασε την πλατφόρμα του TAKE CARE, τόσο για τους φαρμακοποιούς όσο και για τους πολίτες, αναφερόμενη στα οφέλη από την εφαρμογή της.

Στη συνέντευξη Τύπου, χαιρετισμό απηύθυναν ο πρόεδρος του ΙΔΕΕΑΦ και αντιπρόεδρος του ΠΦΣ, κ. Σεραφείμ Ζήκας, η καθηγήτρια Φαρμακευτικής του ΕΚΠΑ, κα Ελένη Σκαλτσά, ο καθηγητής Φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου Πατρών, κ. Κωνσταντίνος Πουλάς, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Pfizer Hellas, κ. Ζαχαρίας Ραγκούσης, και ο senior director, Τραπεζική Μικρών Επιχειρήσεων & Επαγγελματιών της ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ, κ. Κωνσταντίνος Χριστοδούλου.

Το πρόγραμμα του Take Care υλοποιείται με την ευγενική υποστήριξη της ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ & της PFIZER HELLAS.

 

 

Περισσότερες πληροφορίες για την Ηλεκτρονική Πλατφόρμα Διαχείρισης Φαρμακοθεραπείας και
Εφαρμογή Συμμόρφωσης των ασθενών με τη Φαρμακευτική Αγωγή

 

 1. Εισαγωγή – Περιγραφή Προβλήματος

Η μη ακριβής συμμόρφωση των ασθενών με τη φαρμακευτική τους αγωγή αναγνωρίζεται ως ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα στον τομέα της υγείας σήμερα. Σύμφωνα με έρευνες, παγκοσμίως, ποσοστό μεγαλύτερο από το 50% των ασθενών δεν λαμβάνουν τα φάρμακά τους σύμφωνα με τις ιατρικές οδηγίες ή δεν παραμένουν συμμορφωμένοι με τη φαρμακευτική τους αγωγή (σε διάστημα ενός έτους). Το γεγονός αυτό αυξάνει τα περιστατικά που χρήζουν επείγουσας περίθαλψης και νοσηλείας και, κατ΄ επέκταση, τη δαπάνη της υγειονομικής περίθαλψης.

Χαρακτηριστικά, στις ΗΠΑ εκτιμάται ότι η οικονομική επίπτωση της μη συμμόρφωσης με τη φαρμακευτική αγωγή ανέρχεται στο αστρονομικό ποσόν των 177 δισ. $ κατ’ έτος, που αντιστοιχεί σε 1,5 εκατομμύριο περιστατικά νοσηλείας, τα οποία θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί (AphA (2013), MTM in Pharmacy Practice, Core Elements of an MTM Service Model)

Σε πολλές δυτικές χώρες έχει εφαρμοστεί ως τρόπος αντιμετώπισης του προβλήματος αυτού η διαδικασία της Διαχείρισης της Φαρμακοθεραπείας μέσω των φαρμακείων (π.χ. υπηρεσία MU στο Ηνωμένο Βασίλειο, υπηρεσία MTM στις Ηνωμένες Πολιτείες).

Η υπηρεσία αυτή περιλαμβάνει πρωτόκολλα διαχείρισης και διαδικασίες ενημέρωσης, συμβουλής και παρακολούθησης της φαρμακοθεραπείας των ασθενών από τους φαρμακοποιούς. Στην πιο προωθημένη τους μορφή, οι διαδικασίες αυτές περιλαμβάνουν ηλεκτρονικές εφαρμογές, οι οποίες μάλιστα έχουν τη δυνατότητα επικοινωνίας και ειδοποιήσεων με τους χρήστες των φαρμάκων. Σύμφωνα με τη μελέτη “Medication Therapy Management: 10 years of experience in a large integrated Health Care System”, εξοικονομήθηκαν σημαντικοί πόροι από την εφαρμογή της διαδικασίας στα φαρμακεία που έλαβαν μέρος στη μελέτη (Journal of Managed Care Pharmacy, Vol. 16, No 3, April 2010).

Χαρακτηριστικά, σύμφωνα με έρευνα του 2015 που συμμετείχαν τα περισσότερα φαρμακεία στην Πορτογαλία:

 • Οι παρεμβάσεις του Φαρμακοποιού ωφέλησαν το κράτος κατά €879.6 εκατ.

Το 54% προέκυψε από την υπηρεσία Διαχείρισης της Φαρμακοθεραπείας.

 • Παρεμβάσεις φαρμακοποιού για συμμόρφωση: €237.6 εκατ.
 • Παρεμβάσεις φαρμακοποιού σε χρόνιες ασθένειες €236.9 εκατ.

Το καινοτόμο σύστημα Διαχείρισης της Φαρμακοθεραπείας και της Συμμόρφωσης των ασθενών με αυτή Take Care, από την εταιρεία Noufio Communication Services και τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο, μετά από 2 χρόνια δοκιμών και εξέλιξης, αναβαθμίζεται, εμπλουτίζεται με νέες λειτουργίες και γίνεται πιο χρήσιμο και «εύκολο» για το κοινό και τον φαρμακοποιό.

 

 

 

 1. Take Care: Περιγραφή

Tο Take Care είναι μια web και mobile based εφαρμογή, που περιλαμβάνει μια ηλεκτρονική πλατφόρμα, προσβάσιμη από κάθε φαρμακείο μέσω δωρεάν εγγραφής, η οποία επικοινωνεί με το αντίστοιχο mobile application για τον ασθενή-χρήστη, το οποίο είναι επίσης δωρεάν.

Έτσι, το Take Care αποτελείται από 2 επιμέρους εφαρμογές:

 • εφαρμογή διαδικτύου προσβάσιμη μέσω Browser (Web-based), που αφορά τον φαρμακοποιό και
 • εφαρμογή κινητών τηλεφώνων και Tablets (Mobile, iOS & Android), αλλά και web access που αφορά τον ασθενή.

Ο φαρμακοποιός καταγράφει σε καρτέλα του ασθενούς τη φαρμακοθεραπεία του, σύμφωνα με τις οδηγίες του ιατρού, καταχωρεί τα φάρμακα και τη δοσολογία. Ο ασθενής λαμβάνει στο κινητό του τηλέφωνο τη φαρμακοθεραπεία του και υπενθυμίσεις για τις δόσεις του, με προτροπή για καταγραφή ότι το πήρε (στην ώρα του ή καθόλου).

Επομένως, τα στοιχεία που αποθηκεύονται αφορούν την πάθηση, τη φαρμακοθεραπεία και την καταγραφή της δοσολογίας συσχετισμένα με το φάρμακο, τον ασθενή και τον φαρμακοποιό.

Τα δεδομένα αποθηκεύονται σε μία βάση δεδομένων MySQL Server και είναι δομημένα ώστε να μπορέσουν να παρέχουν κάθε πιθανή ανάλυση με βάση τα παραπάνω.
Πλατφόρμα Φαρμακοποιού

Ο φαρμακοποιός εγγράφεται δωρεάν στην πλατφόρμα Take Care δηλώνοντας την επωνυμία του φαρμακείου του και έναν μοναδικό κωδικό ανά φαρμακείο.

Η υπηρεσία της διαχείρισης της φαρμακοθεραπείας προσφέρεται μέσα στο φαρμακείο, μόνο από τον φαρμακοποιό και απαιτεί την συναίνεση του ασθενούς. Η διαδικασία ξεκινάει με την καταγραφή του συνόλου της φαρμακοθεραπείας του ασθενούς από τον φαρμακοποιό στην πλατφόρμα του Take Care μέσω συζήτησης με τον ασθενή.

Ο φαρμακοποιός καταγράφει τις απαντήσεις σχετικά με την αγωγή του ασθενούς και εντοπίζει δυνητικά προβλήματα με την αγωγή. Τα προβλήματα που ενδεχομένως να εντοπιστούν διακρίνονται στα εξής:

 • Ο ασθενής δεν είναι συμμορφωμένος με την αγωγή
 • Πρόβλημα με τη λειτουργία φαρμάκου ή σκευάσματος
 • Ο ασθενής δεν είναι επαρκώς πληροφορημένος για την αγωγή/πάθηση του.
 • Αναφορά παρενεργειών

H πλατφόρμα του Take Care επιτρέπει την άμεση σύνταξη «Κίτρινης Κάρτας» στον ΕΟΦ, στα πλαίσια της φαρμακοεπαγρύπνησης (pharmacovigilance), μέσω συνδέσμου (link) και ανακατεύθυνσης (redirection) στην ηλεκτρονική εφαρμογή του ΕΟΦ.

Η διαδικασία στο φαρμακείο ολοκληρώνεται με την τελική ρύθμιση της φαρμακοθεραπείας, καθώς ο φαρμακοποιός καταχωρεί στην πλατφόρμα τα σκευάσματα που λαμβάνονται (είτε με σκανάρισμα του barcode ή με autocomplete πληκτρολογώντας τα πρώτα γράμματα του σκευάσματος ή της δραστικής) τη χρονική περίοδο που πρέπει να λαμβάνεται κάθε σκεύασμα και τις σωστές ώρες χορήγησης κάθε σκευάσματος. Στην υφιστάμενη beta πλατφόρμα, υπάρχει ένα ανοικτό πεδίο ώστε ο φαρμακοποιός να σημειώσει αντίστοιχες συμβουλές και πληροφορίες προφύλαξης προς τον ασθενή. Η πλατφόρμα δίνει δυνατότητα δημιουργίας PDF ώστε σε όσους δεν έχουν πρόσβαση σε smartphone να παίρνουν την πληροφορία εκτυπωμένη.

 

Εφαρμογή (Application) Ασθενή

Η εφαρμογή για τον ασθενή είναι διαθέσιμη σε iOS και Android περιβάλλον, αλλά και μέσω Η/Υ. Ο ασθενής αφού κατεβάσει την εφαρμογή ή μπει στο περιβάλλον της από τον H/Y, μπορεί είτε να εγγραφεί από τον φαρμακοποιό του στην πλατφόρμα Take Care ή να εγγραφεί μόνος του μέσω της εφαρμογής, δηλώνοντας ως στοιχείο μοναδικής του ταυτοποίησης το ΑΜΚΑ του. Μέσω της εφαρμογής ο ασθενής προσθέτει το φαρμακείο της επιλογής του και με αυτόν τον τρόπο δίνει πρόσβαση στον φαρμακοποιό να διαχειριστεί την φαρμακοθεραπεία του. Ο ασθενής ανά πάσα στιγμή μπορεί να αφαιρέσει ή να προσθέσει φαρμακείο της επιλογής του.

Εφόσον έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία της Διαχείρισης Φαρμακοθεραπείας, όπως περιγράφεται παραπάνω, από τον φαρμακοποιό, η εφαρμογή Take Care για τον ασθενή:

 • Περιλαμβάνει το χρονοδιάγραμμα των σκευασμάτων που λαμβάνει και τις συμβουλές του φαρμακοποιού, ώστε να είναι πάντα διαθέσιμα.
 • Στέλνει ειδοποιήσεις (push notifications) στο κινητό τηλέφωνο (smart phone) του ασθενούς για υπενθύμιση λήψης της αγωγής του, για κάθε διαφορετικό φάρμακο, την ώρα που πρέπει να ληφθεί.
 • Παρακολουθεί τη συμμόρφωση με ένα «κλικ». Σε περίπτωση ορθής λήψης, επιβεβαιώνεται πιέζοντας ένα πράσινο πλήκτρο, σε περίπτωση μη χορήγησης το κόκκινο.
 • Δημιουργεί γράφημα συμμόρφωσης για κάθε σκεύασμα, το οποίο μπορεί να επιδειχτεί στο φαρμακοποιό η τον γιατρό σε επόμενη επίσκεψη.
 • Επί πλέον ο ασθενής μπορεί ανά πάσα στιγμή να προσθέσει ή να αφαιρέσει κάποιο φαρμακείο.

Η πλατφόρμα  περιέχει και ανανεώνεται τακτικά για όλες τις μορφές φαρμάκων που είναι εγκεκριμένες στην Ελλάδα (συνταγογραφούμενων, ΜΗΣΥΦΑ και συμπληρώματα διατροφής).

 

3. Συμπληρωματικές βελτιώσεις

·         Εθνικό πρόγραμμα εμβολιασμού

Ο χρήστης θα έχει τη δυνατότητα μέσω της εφαρμογής, να παρακολουθεί τα εμβόλια που πρέπει να κάνει ο ίδιος ή κάποιο πρόσωπο της οικογένειάς του που δεν έχει πρόσβαση στην τεχνολογία (π.χ. βρέφος, παιδί ή ηλικιωμένος).

Θα υπάρχει το χρονοδιάγραμμα του εθνικού προγράμματος εμβολιασμού, ούτως ώστε να στέλνονται εποχιακές ειδοποιήσεις (push notifications) που θα ειδοποιούν το χρήστη ότι είναι η εποχή να γίνει κάποιο εμβόλιο.

Ακόμα θα δίνεται η δυνατότητα προσθήκης ημερομηνίας γέννησης επιπλέον ατόμου, ώστε να μπορεί να παρακολουθεί τη διαδικασία και για πρόσωπα της οικογένειας του που δεν έχουν πρόσβαση στη τεχνολογία (βρέφη, παιδιά, ηλικιωμένοι) και να λαμβάνει τις αντίστοιχες ειδοποιήσεις.

·         Βελτίωση προβολής στατιστικών

Τόσο ο ιατρός και ο φαρμακοποιός όσο και ο ασθενής θα έχουν στατιστική εικόνα για τη συμμόρφωση του ανά σκεύασμα και όχι μόνο για το σύνολο της φαρμακοθεραπείας.

 • Ιατρικό access

Σε επόμενο update, θα υπάρξει η δυνατότητα πρόσβασης σε ιατρούς και οδοντίατρους (την οποία θα εγκρίνουν οι ασθενείς) με ειδικό μενού, ώστε να έχουν εικόνα του ιστορικού της φαρμακοθεραπείας του ασθενούς τους αλλά και των στατιστικών του σε σχέση με τη συμμόρφωσή του.

 

 1. Προστασία Προσωπικών Δεδομένων

Η εφαρμογή Take Care έχει ελεγχθεί και έχει πιστοποιηθεί από ειδικευμένο νομικό γραφείο σε ό,τι αφορά τη συμμόρφωση των διαδικασιών της με τον κανονισμό GDPR. Επιπλέον, έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα προστασίας από κακόβουλους χρήστες και έχουν ολοκληρωθεί τα secure tests.

Όσον αφορά τη στατιστική αξιοποίηση των δεδομένων συμμόρφωσης με τη φαρμακοθεραπεία, που θα προκύπτουν από την εφαρμογή, θα μπορεί να γίνεται από εξουσιοδοτημένους φορείς έπειτα από συνεννόηση με τον ΠΦΣ και την NOUFIO.

 

 1. Αξιοποίηση εφαρμογής & ωφέλειες

Πρόθεση του ΠΦΣ είναι η εφαρμογή Take Care σταδιακά να χρησιμοποιείται από τα περισσότερα φαρμακεία της χώρας, στο πλαίσιο της Διαχείρισης της Φαρμακοθεραπείας, και να την προτείνουν στο σύνολο των ασθενών πελατών τους. Με βάση στοιχεία άλλων χωρών για αντίστοιχες υπηρεσίες μέσα από τα φαρμακεία, υπολογίζεται ότι σε πλήρη εφαρμογή το πρόγραμμα θα εξοικονομεί δεκάδες εκατομμύρια € κατ’ έτος.

Παράλληλα με τη χρήση της εφαρμογής τα φαρμακεία ήδη εκπαιδεύονται για την παροχή υπηρεσιών  πρωτοβάθμιας φροντίδας, μέσω φαρμακευτικών συνεδρίων, εκπαιδευτικών workshops, αλλά και των διαδικτυακών σεμιναρίων του Ινστιτούτου Διά Βίου Εκπαίδευσης και Επαγγελματικής Ανάπτυξης Φαρμακοποιών (ΙΔΕΕΑΦ).

Είναι προφανείς οι ωφέλειες που θα προκύψουν από την υλοποίηση του προγράμματος:

 • Για τους χρήστες: ασθενείς και ειδικά χρόνια πάσχοντες, βελτίωση της συμμόρφωσής τους με την αγωγή τους και των αποτελεσμάτων της περίθαλψής τους.
 • Για τη δημόσια περίθαλψη: καλύτερα αποτελέσματα δημόσιας υγείας με παράλληλη περιστολή της δαπάνης και αποσυμφόρηση των νοσηλευτικών ιδρυμάτων από πολλά περιστατικά. Αξιοποίηση των data (συμμόρφωσης με αγωγή), σε συνεργασία με τον ΠΦΣ και τη NOUFIO για προγραμματισμό και μελέτες.
 • Για τους φαρμακοποιούς: αναβάθμιση των υπηρεσιών φαρμακευτικής φροντίδας και του επιστημονικού τους ρόλου, αναγνώριση του ρόλου τους ως συμβούλων ΠΦΥ στους πολίτες, ανταγωνιστικό πλεονέκτημα έναντι άλλων καναλιών.
 • Για γιατρούς και άλλους παρόχους υγείας: πρόσθετο εργαλείο διευκόλυνσης του έργου τους, και παρακολούθησης της κλινικής εικόνας του ασθενούς με πρόσθετη την πληροφορία της συμμόρφωσης του με τη φαρμακευτική αγωγή.

 

 

 

Μαζί είμαστε πάντα νικητές: Uni-pharma & InterMed στον 11ο Greece Race for the Cure 2019

Unipharma181029b

Πάνω από 100 άτομα, εργαζόμενοι των βιομηχανιών Uni-pharma & InterMed, φοιτητές Φαρμακευτικής μέλη του Greek Pharmaceutical Student’s Federation αλλά και δημοσιογράφοι, έδωσαν δυναμικό παρών την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2019 στον 11ο Αγώνα Greece Race for the Cure στο Ζάππειο, στέλνοντας ισχυρό μήνυμα κατά του καρκίνου του μαστού.

Έτρεξαν για να τιμήσουν τις γυναίκες που παλεύουν με την νόσο, αλλά και για όσες έφυγαν…

Οι Uni-pharma & InterMed φαρμακοβιομηχανίες του Ομίλου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη, μέσα από την δυναμική running team των εργαζομένων του Ομίλου (ΟΦΕΤ) και στο πλαίσιο της Στρατηγικής του για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη, ως αποκλειστικοί χορηγοί των δρομέων, έστειλαν με αίσθημα ευθύνης και ευαισθησίας, το μήνυμα «ΜΑΖΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΝΤΑ ΝΙΚΗΤΕΣ».

Με αυτόν τον τρόπο οι Uni-pharma & InterMed, ενίσχυσαν τον Πανελλήνιο Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής», που οργανώνει τον Αγώνα Greece Race for the Cure.

Οι εργαζόμενοι, οι φοιτητές αλλά και οι δημοσιογράφοι, έδωσαν δυναμικό παρών σε όλες τις κατηγορίες διαδρομών του Αγώνα.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι την ίδια μέρα, 16 αγώνες Race for the Cure® διεξήχθησαν ταυτόχρονα σε ευρωπαϊκές πόλεις. Επίσης για πρώτη φοράς εφέτος, ο πλέον ιστορικός θεσμός στα αθλητικά δρώμενα της πόλης που από το 1982 αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής της πρωτεύουσας, ο 33ος Γύρος της Αθήνας του ΟΠΑΝΔΑ, έγινε σύμμαχος στον αγώνα ενάντια στον καρκίνο του μαστού και ενώθηκε με το Greece Race for the Cure® σε μία διαδρομή 10 χιλιομέτρων με chip χρονομέτρησης.

Πλήθος κόσμου, επισκέφθηκε το περίπτερο των Uni-pharma & InterMed, προκειμένου να λάβουν δώρα και να φωτογραφηθούν.

Unipharma191001_1

H MSD βρέθηκε δίπλα στο Race for the Cure 57 εργαζόμενοι έδωσαν δυναμικό παρών στον αγώνα και στην ελπίδα

MSD_Logo

Η MSD Ελλάδος βρέθηκε δίπλα στο Greece Race for the Cure, τη μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση για κοινωνικό σκοπό στην Ελλάδα, μεταφέροντας ένα μήνυμα δύναμης και ελπίδας σε κάθε γυναίκα με καρκίνο του μαστού.

MSD191001_2Πλήθος συναδέλφων μαζί με τις οικογένειες τους έδωσαν δυναμικό παρόν στον αγώνα, συμμετέχοντας σε όλες τις κατηγορίες διαδρομών. Με αφετηρία το Ζάππειο, οι συμμετέχοντας εργαζόμενοι της MSD διέδωσαν και εκείνοι με τη σειρά τους το μήνυμα πως ο καρκίνος του μαστού μπορεί να νικηθεί!

MSD191001_3Στον αγώνα συμμετείχε και η Managing Director της MSD Ελλάδος, Agata Jakoncic η οποία δήλωσε χαρακτηριστικά μέσω σχετικού tweet : «Σήμερα τρέχουμε και εμείς στο Race for the cure, ενώνουμε δυνάμεις για να αυξήσουμε την ενημέρωση αλλά και να τονώσουμε τη σημασία της πρόληψης απέναντι στον καρκίνο του μαστού. Μειώνουμε τους φόβους, υποστηρίζουμε τους ασθενείς που υποφέρουν από αυτήν την νόσο και ελπίζουμε περισσότερο. Είμαι υπερήφανη που συμμετείχα σε αυτόν τον αγώνα μαζί με τους συναδέλφους μου από την MSD».

 

 

MSD191001_1

Εργαζόμενοι και εθελοντές της GENESIS Pharma συμμετείχαν δυναμικά για 6η χρονιά στο Greece Race for the Cure®

Genesis_Pharma

280 δρομείς, εργαζόμενοι και φίλοι ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση της GENESIS Pharma

για στήριξη του «Άλμα Ζωής», ενισχύοντας την επίσημη χορηγία της εταιρείας στη διοργάνωση

Genesis190930_1

ΑΘΗΝΑ, 30 Σεπτεμβρίου 2019 –  Για 2η συνεχή χρονιά η GENESIS Pharma στήριξε ως επίσημος χορηγός τον  Συμβολικό Αγώνα Δρόμου και Περιπάτου Greece Race for the Cure® της περασμένης Κυριακής (29.09), που συγκέντρωσε και πάλι χιλιάδες συμμετοχές και αποτελεί τη μεγαλύτερη διοργάνωση με κοινωνικό σκοπό στη χώρα μας. Στον Αγώνα συμμετείχαν 280 δρομείς – εργαζόμενοι, συγγενείς και φίλοι– οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση της εταιρείας για τη δημιουργία μίας ακόμη GENESIS running team, η οποία συμμετέχει ενεργά στη συγκεκριμένη διοργάνωση έξι χρόνια τώρα.

Ο Γενικός Διευθυντής Αιματολογίας-Oγκολογίας & Φλεγμονωδών Νόσων της GENESIS Pharma, κος Νίκος Γκολφάκης τόνισε ότι: «To Greece Race for the Cure® δεν αποτελεί μόνο ένα ισχυρό συμβολικό δρώμενο για τον καρκίνο του μαστού, την πρόληψη και τη νίκη ενάντια στην ασθένεια, αλλά και έναν θεσμό μέσω του οποίου το «Άλμα Ζωής» προσφέρει ουσιαστικό έργο στις γυναίκες που νοσούν και στη συνολική προσπάθεια ευαισθητοποίησης. Τόσο σε εταιρικό, όσο και σε προσωπικό επίπεδο, όλοι μας στην GENESIS Pharma συμμετέχουμε για να τιμήσουμε τις γυναίκες που αγωνίστηκαν και αγωνίζονται και να ενισχύσουμε τις δράσεις που υλοποιούνται μέσω του Αγώνα, οι οποίες έχουν ιδιαίτερη αξία και αποτέλεσμα. Κάθε μέρα που περνά, η επιστήμη ανοίγει νέους σημαντικούς θεραπευτικούς δρόμους για τον καρκίνο, όμως εξίσου σημαντική είναι η πρόληψη και η έγκαιρη διάγνωση που αφορά όλους μας».

Η υποστήριξη του πολύτιμου έργου του «Άλμα Ζωής» από την GENESIS Pharma εντάσσεται στη μακροχρόνια και πολύπλευρη κοινωνική δράση της, η οποία εστιάζει στην ευαισθητοποίηση σε θέματα υγείας και την ενίσχυση συλλόγων ασθενών και φορέων που προσφέρουν έργο σε πάσχοντες, σε ενέργειες υποστήριξης παιδιών και νέων που αφορούν κυρίως θέματα εκπαίδευσης και ίσων ευκαιριών, καθώς και σε ευρύτερες δράσεις αλληλεγγύης προς ευάλωτες ομάδες, με συνολικό στόχο τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής.

Genesis190930_2

Σε κλίμα λαμπρότητας το Coaching Mastery Day της Positivity!

Positivity_logo

Σε κλίμα λαμπρότητας διεξήχθη η 15η ημερίδα – θεσμός Coaching Mastery Day της Positivity Coaching, η οποία έλαβε χώρα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και στην αίθουσα Διδασκαλίας της Μουσικής Βιβλιοθήκης του Συλλόγου «Οι φίλοι της Μουσικής» την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου.

koino

Πλήθος κόσμου παρευρέθηκε προκειμένου να ενημερωθεί για όλες τις τελευταίες εξελίξεις στον διαρκώς αναπτυσσόμενο τομέα που ονομάζεται coaching, ενώ μεταξύ άλλων έδωσαν το παρόν σημαντικές προσωπικότητες του χώρου του coaching, αλλά και των επιχειρήσεων.

 

Positivity190920_2Την τελετή έναρξης της ημερίδας σήμανε ο ιδρυτής της Positivity Coaching και διαπιστευμένος Άγγελος Δερλώπας, ο οποίος με την αέναη ευγένειά του και το μοναδικό του vibe καλωσόρισε το κοινό.

Positivity190920_1Ενδιαφέροντα coaching case studies από αποφοίτους της Positivity και πλέον ιδιαίτερα αξιόλογους coaches κέντρισαν το ενδιαφέρον και έπαιξαν ένα πολύ σημαντικό ρόλο στο γόνιμο διάλογο που ακολούθησε, ενώ στα highlights των ομιλιών αξίζει να αναφέρουμε τον συνιδρυτή της ΜΚΟ Social Hackers Academy, Δαμιανό Βαβανό, ο οποίος ανέλυσε τη σημασία του team coaching μέσα σε μια εταιρία και πως εκείνη μπορεί να ανθίσει μέσω αυτού, καθώς και την ομιλία της Στέλλας Γαμβρέλλη, Team & Executive coach, η οποία παρουσίασε το μοντέλο PASSPORT του Άγγελου Δερλώπα, το οποίο τώρα πια ανήκει στη διεθνή κοινότητα.

Ξεχωριστή στιγμή της βραδιάς ήταν η «συνάντηση επί σκηνής», ενός δασκάλου κι ενός μαθητή, δύο αληθινών φίλων και χρόνιων συνεργατών, του Μάνο Παυλάκη και του Άγγελου Δερλώπα, οι οποίοι ανακοίνωσαν την έκδοση του «Οδηγός Coaching, Παράγοντας Αποτελέσματα σε Κάθε Συνθήκη» το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει σύντομα σε όλα τα βιβλιοπωλεία! Η αναδρομή τους από τη σύλληψη της ιδέας και η πορεία προς την υλοποίηση, ήταν πραγματικά συγκινητική.

Μια ανάσα πριν το καθιερωμένο networking της βραδιάς, στο οποίο οι καλεσμένοι απήλαυσαν cheese and wine με ευχάριστη διάθεση και χαμόγελο έγινε και η κατά παράδοση τώρα πια απονομή των διπλωμάτων σε όλους τους νέους, ανερχόμενους, λαμπρούς coaches που αποφοίτησαν από την Positivity.

Positivity190920_3

Περισσότερα για την Positivity θα βρείτε εδώ

https://www.positivity.gr/

1 2 3 44