INTERNATIONAL CONGRESS «END OF LIFE IN CANCER: ACROSS THE BORDERS»

Canser150404

Από 18 έως 21 Ιουνίου 2015 θα πραγματοποιηθεί στην Ιερά Θεολογική Σχολή Χάλκης, το Διεθνές Συνέδριο «End of life in cancer: Across the borders – Καρκίνος στο τελικό στάδιο: Η ανατριχίλα των συνόρων».

Το συνέδριο διοργανώνεται από την Εταιρεία Μελέτης Καρκίνου Πεπτικού Συστήματος – Care Across, σε συνεργασία με τη Διακοινοβουλευτική Συνέλευση Ορθοδοξίας, και με τις ευλογίες του Οικουμενικού Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως.

Αποτελούμε μια ομάδα ιατρών Ελλήνων ογκολόγων, που μετά από μία μακρά επιστημονική διαδρομή ανακαλύπτουμε ότι ένα από τα πλουσιότερα μέρη της κλινικής μας ζωής είναι η φροντίδα του ασθενούς τελικού σταδίου και ειδικότερα η προσέγγιση στα άδυτα του επικείμενου θανάτου.

Αυτή την απαιτητική αλλά και προσωπική στάση επιθυμούμε να τη διευρύνουμε και έτσι προγραμματίζουμε να οργανώσουμε αυτό το Συνέδριο.

Όντας το τελευταίο πρόσωπο που πολλές φορές αντικρίζει ο ασθενής με καρκίνο προτού περάσει στο επέκεινα, θα προσπαθήσουμε να δώσουμε βήμα διαλόγου στην επικοινωνία, στις σχέσεις, σε κοινωνικές, ηθικές και πνευματικές εκφάνσεις του τέλους της ζωής αποπειρώντας να ορίσουμε τη “βιογραφία” του ασθενούς.

Οι συμμετέχοντες ομιλητές θα είναι θετικοί επιστήμονες, φιλόσοφοι, ιερωμένοι, καλλιτέχνες, κοινωνιολόγοι, κ.α, ενώ θα απευθύνεται κυρίως στους ιατρούς που ασχολούνται με τον καρκίνο.Έχουμε δώσει διεθνή εμβέλεια τόσον από άποψης συμμετοχών όσο και κάλυψης των εργασιών του.

Η Ιερά Θεολογική Σχολή της Χάλκης αποτελεί για μας ένα φάρο πνευματικότητας και εκπαίδευσης. Η επιλογή του χώρου δεν είναι τυχαία, αλλά υπηρετεί την ενίσχυση της ιδέας που ενώνει τον Ελληνισμό με τον Ορθόδοξο Χριστιανισμό.

Θα πραγματοποιήσουμε το συνέδριο στο χώρο της, αποσκοπώντας αφ’ ενός μεν στη συμβολική μετάδοση της λάμψης της, αφ’ ετέρου στην προβολή της σαν ακαδημαϊκού κέντρου διοργάνωσης υψηλού επιπέδου επιστημονικών συναντήσεων.