Ο Όμιλος Chiesi υπέγραψε συμφωνία συνεργασίας με τη Haisco Pharmaceutical για την ανάπτυξη, την παρασκευή και την εμπορική διάθεση ενός νέου, αναστρέψιμου αναστολέα διπεπτιδυλικήςπεπτιδάσης 1 για βρογχεκτασίες

Chiesi_Logo

Αυτή η συμφωνία επεκτείνει το ολοκληρωμένο πρόγραμμα Έρευνας & Ανάπτυξης της Chiesi στις βρογχεκτασίες, μια αναπνευστική νόσο με πολλαπλές ακάλυπτες ιατρικές ανάγκες, για την οποία μέχρι σήμερα δεν υπάρχει εγκεκριμένη θεραπεία.

Η ChiesiFarmaceuticiS.p.A (“ChiesiGroup”), ένας διεθνής όμιλος βιοφαρμακευτικών προϊόντων με επίκεντρο την έρευνα, και η HaiscoPharmaceuticalGroupCo.Ltd (HaiscoPharmaceutical) ανακοίνωσαν πρόσφατα την ολοκλήρωση μιας συμφωνίας συνεργασίας για την ανάπτυξη, παρασκευή και εμπορική διάθεση (εκτός Κίνας και παρακείμενων περιοχών) του HSK31858, ενός νέου, αναστρέψιμου αναστολέα διπεπτιδυλικήςπεπτιδάσης 1 (DPP1) για αναπνευστικές νόσους, που βρίσκεται επί του παρόντος σε δοκιμές Φάσης 2 στην Κίνα.

 

Με αυτή τη συμφωνία η Chiesi επιδιώκει να επεκτείνει το προϊοντικό της χαρτοφυλάκιο στον – στρατηγικής σημασίας για την εταιρεία -αναπνευστικό τομέα, με στόχο να αυξήσει περαιτέρω το αποτύπωμά της σε αυτόν και να συμβάλει στην ανάπτυξη θεραπειών για σοβαρές αναπνευστικές παθήσεις με πολλαπλές ακάλυπτες ιατρικές ανάγκες.

 

«Αυτή η συνεργασία καταδεικνύει τη δέσμευσή μας να αναπτύξουμε νέα φάρμακα που στοχεύουν στη βελτίωση της ζωής ασθενών που πάσχουν από σοβαρές αναπνευστικές νόσους με περιορισμένες θεραπευτικές επιλογές», σχολίασε ο Thomas Eichholtz, Επικεφαλής Παγκόσμιας Έρευνας και Ανάπτυξης στον Όμιλο Chiesi. «Το HSK31858 μπορεί να αποτελέσει μια σημαντική προσθήκη στο υπό ανάπτυξη χαρτοφυλάκιό μας και προσφέρει μια εξαιρετική ευκαιρία να συνδυάσουμε την ισχυρή εμπειρία των δύο εταίρων σε αυτόν τον τομέα».

 

«Αυτή η συνεργασία με την Chiesi είναι ένα σημαντικό ορόσημο στη στρατηγική μας για παγκοσμιοποίηση, είμαστε ικανοποιημένοι που το HSK31858 θα ωφελήσει τους ασθενείς σε όλο τον κόσμο στο μέλλον», δήλωσε ο XiulianFan, Γενικός Διευθυντής της Haisco Pharmaceutical. «Αναγνωρίζουμε και εκτιμούμε τη σημαντική δέσμευση και την τεχνογνωσία της Chiesi στην ανάπτυξη φαρμάκων στον αναπνευστικό τομέα και πιστεύουμε ότι αυτή η συνεργασία θα συμβάλει στη μεγιστοποίηση της αξίας του HSK31858».