Διαχείριση Τραύματος και Εγκαύματος στο Φαρμακείο

Olvos_logo

Η Φαρμακευτική Εταιρεία OLVOS SCIENCE, σε συνεργασία με το Σώμα Σαμαρειτών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, πραγματοποίησαν την Επιστημονική Εκδήλωση με θέμα: «Διαχείριση Τραύματος και Εγκαύματος στο Φαρμακείο». Η εκδήλωση έλαβε χώρα την Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2019, σε κεντρικό ξενοδοχείο με προσκεκλημένους Φαρμακοποιούς απ’ όλη την Αττική.

 

Την Επιστημονική Εκδήλωση άνοιξε με τον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Σ. κ. Αντώνιος Αυγερινός. Ομιλητές & συντονιστές της εκδήλωσης ήταν η κ. Κυριακή Σακελλαρίου, Εκπαιδεύτρια Α’ Βοηθειών & Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης και ο κ. Κυριάκος Παράσχης, Εκπαιδευτής Α’ Βοηθειών και Ναυαγοσωστικής Εθελοντές του Σώματος Σαμαρειτών του Ε.Ε.Σ..

Olvos191106

Σε μια κατάμεστη αίθουσα Φαρμακοποιοί & βοηθοί φαρμακείου παρακολούθησαν με αμείωτο ενδιαφέρον την Επιστημονική Εκδήλωση. Οι κύριοι πυλώνες της παρουσίασης ήταν η κατηγοριοποίηση & διαχείριση τραυμάτων, η αξιολόγηση και αντιμετώπιση αιμορραγιών καθώς και η εκτίμηση και διαχείριση εγκαυμάτων. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την διαδραστική επίδειξη της μεθόδου Heimlich που εφαρμόζεται για την διαχείριση της πνιγμονής σε βρέφη, παιδιά & ενήλικες, Η παρουσίαση της πνιγμονής πραγματοποιήθηκε με επίδειξη σε εθελοντές από το κοινό.

 

Μετά το πέρας της επιστημονικής εκδήλωσης η Εκπαιδεύτρια του Ε.Ε.Σ. κ. Σακελλαρίου ανέφερε: «Σήμερα είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε βασικά θέματα Πρώτων Βοηθειών με Φαρμακοποιούς απ’ όλη την Αττική. Πιο συγκεκριμένα, αναλύσαμε τη διαχείριση τραύματος, αιμορραγίας, εγκαύματος, αλλά και κάτι που μας αφορά όλους, σε επαγγελματικό και προσωπικό επίπεδο, την διαχείριση και αντιμετώπιση της πνιγμονής».

 

Η Επιστημονική Εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με τη ευγενική υποστήριξη του Flamigel. Το Flamigel είναι ένα καινοτόμο προϊόν της Olvos Science, μια υδροενεργή γέλη με αργινίνη η οποία δημιουργεί το κατάλληλο θεραπευτικό περιβάλλον για ταχύτερη επούλωση και ενδείκνυται για πληγές, κοψίματα, εκδορές, οικιακά & ηλιακά εγκαύματα.

 

Η OLVOS SCIENCE, θυγατρική της ελληνικής φαρμακευτικής εταιρείας GALENICA, έχει καθιερωθεί ως μια από τις πιο καταξιωμένες εταιρείες στον τομέα της αυτοθεραπείας και φροντίδας της Υγείας, με προϊόντα και υπηρεσίες υψηλών προδιαγραφών που ανταποκρίνονται στις ανάγκες των Επιστημόνων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Ιατρών, Φαρμακοποιών και άλλων Υγειονομικών.