Ανακοίνωση για Παναγιώτη Ραπακούλια

Iatriko_logo

Έφυγε την Κυριακή από τη ζωή ο Ιατρός Πνευμονολόγος, Παναγιώτης Ραπακούλιας.

Υπήρξε πολυσχιδής προσωπικότητα, καθώς αφιέρωσε σε σημαντικό βαθμό τη ζωή του στην επιστήμη, στο ερευνητικό του έργο αλλά παράλληλα και στο κλινικό του καθήκον, στην υπηρεσία του αναπνευστικού ασθενή, με ήθος και αξιοπρέπεια. Παράλληλα, ανέπτυξε πλούσιο κοινωνικό έργο.

Διετέλεσε Επιστημονικός Διευθυντής του Εργαστηρίου Αναπνευστικής Λειτουργίας του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών και μέλος επί χρόνια της Πνευμονολογικής  Εταιρίας Ελλάδος, συμβάλλοντας αποφασιστικά στην προαγωγή της επιστημονικής αριστείας.

Η Ιατρική κοινότητα του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών, εκφράζει τη βαθιά της θλίψη για τον θάνατο του Ιατρού και ανθρώπου Παναγιώτη Ραπακούλια. Υπήρξε σημαντικός μεταλαμπαδευτής της φυσιολογίας του αναπνευστικού συστήματος  για όλους τους πνευμονολόγους  που συνδύαζε την έρευνα με την τεκμηριωμένη κλινική πρακτική.

Η επιστημονική του διαδρομή ταυτίσθηκε με την αφοσίωσή του για την ανάδειξη της σημασίας των αναπνευστικών παθήσεων και την ευόδωση της συστηματικής, επιστημονικής και κοινωνικής αντιμετώπισής τους.

Η οικογένεια του Ιατρικού έχασε ένα σωστό και καλό άνθρωπο, ένα φίλο, έναν πραγματικό δάσκαλο, που ανιδιοτελώς προσέφερε τη γνώση και την ανθρωπιά του, όλα αυτά τα χρόνια, σε όλους μας και φυσικά στον πάσχοντα συνάνθρωπο.