Επόμενη γενιά μεθόδων εξέτασης ιικού φορτίου από τη Roche

Οι μέθοδοι cobas HIV-1 και HCV προσφέρουν απαράμιλλες επιδόσεις στα συστήματα cobas 6800/8800

Η Roche ανακοίνωσε σήμερα ότι διαθέτει στο εμπόριο τις μεθόδους προσδιορισμού cobas® HIV-1 και cobas HCVγια χρήση με τα συστήματα cobas 6800/8800, διευρύνοντας έτσι το μενού αναλύσεων στους νεότερους αναλυτές μοριακής διαγνωστικής της Roche με την επόμενη γενιά μεθόδων παρακολούθησης ιικού φορτίου. Οι νέες μέθοδοι προσφέρουν τις υψηλές επιδόσεις που χρειάζονται οι κλινικοί ιατροί προκειμένου να διαχειρίζονται σωστά τη θεραπεία των ασθενών που έχουν μολυνθεί από τον ιό ΑνθρώπινηςΑνοσοανεπάρκειαςτύπου Ι (HIV-1) ή τον ιό Ηπατίτιδας C (HCV).

Ο Roland Diggelmann, COO της Roche Diagnostics, δήλωσε ότι «Τα συστήματα cobas 6800/8800 αντιπροσωπεύουν την επόμενη γενιά συστημάτων μοριακής διαγνωστικής καθώς προσφέρουν απαράμιλλες επιδόσεις, ασύγκριτη ευελιξία και απόλυτο αυτοματισμό. Χάρη στη σχεδίαση και στην κλινική χρησιμότητά τους, οι αναλύσεις cobas HIV-1 και cobas HCV θέτουν νέα πρότυπα στον τομέα μέτρησης ιικού φορτίου, υλοποιώντας τη δέσμευση της Roche να προσφέρει νέα διαγνωστικά εργαλεία που θα εξελίσσουν τις γνώσεις της ιατρικής κοινότητας για τις ιογενείς ασθένειες και θα βελτιώνουν τις δυνατότητες θεραπείας των ασθενών».

Μετά τις εξετάσεις που παρουσιάστηκαν σήμερα, θα ακολουθήσουν τους επόμενους μήνες και οι εξετάσειςcobas CMV και cobas HBV, με τις οποίες θα ολοκληρωθεί η βασική σειρά μεθόδων παρακολούθησης ιικού φορτίου για τα συστήματα cobas 6800/8800. Αυτή η σειρά εξετάσεων παρακολούθησης ιικού φορτίου στα συστήματα cobas 6800/8800 θα προσφέρει στα εργαστήρια αυξημένη παραγωγικότητα και τη δυνατότητα παροχής αποτελεσμάτων που θα βοηθούν στην ταχεία λήψη κλινικών αποφάσεων.

Οι μέθοδοι cobas HIV-1 και HCV και τα συστήματα cobas 6800/8800 προσφέρονται για πώληση στις αγορές που αναγνωρίζουν τη σήμανση CE και δεν προσφέρονται προς το παρόν στις Ηνωμένες Πολιτείες.