Πρόγραμμα Συνεχιζόμενης Ιατρικής Επιμόρφωσης από το Παιδιατρικό Κέντρο Αθηνών του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών

Paidiatriko2

Αθήνα, 04 Δεκεμβρίου 2014  – Το Παιδιατρικό Κέντρο Αθηνών του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών εγκαινιάζει το Ετήσιο Πρόγραμμα Συνεχιζόμενης Ιατρικής Επιμόρφωσης για την περίοδο 2014-2015. Στο πλαίσιο της διαρκούς δέσμευσης του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών για τη διασφάλιση υψηλής ποιότητας προσφερόμενων υπηρεσιών παιδιατρικής περίθαλψης, η ομάδα ιατρών του Παιδιατρικού Κέντρου Αθηνών διαμόρφωσε το πρόγραμμα συνεχιζόμενης ιατρικής επιμόρφωσης. Το πρόγραμμα ξεκινάει την Πέμπτη 04 Δεκεμβρίου 2014 και αποτελείται από μηνιαίες επιστημονικές συναντήσεις που θα πραγματοποιούνται στις εγκαταστάσεις του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών την πρώτη Πέμπτη κάθε μήνα.

Πρόκειται για τακτικές επιστημονικές συναντήσεις που στόχο έχουν τη συζήτηση και την ανταλλαγή απόψεων για επίκαιρα παιδιατρικά προβλήματα. Παράλληλα, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις, γνώσεις και εμπειρίες σχετικά με την εφαρμογή της παιδιατρικής φροντίδας στην Ελλάδα.

Με αφορμή την έναρξη του Ετήσιου Προγράμματος Συνεχιζόμενης Ιατρικής Επιμόρφωσης, ο κ. Χρήστος Μπαρτσόκας, Ομότιμος Καθηγητής Παιδιατρικής και Σύμβουλος του Παιδιατρικού Κέντρου Αθηνών, δήλωσε: «Ο παιδίατρος θεωρείται γενικός ιατρός των παιδιών και οι γνώσεις του πρέπει να επεκτείνονται και στα πλαίσια όλων των άλλων παιδιατρικών υποειδικοτήτων. Οι μηνιαίες επιστημονικές συναντήσεις απαντούν στην ανάγκη για συνεχή ενημέρωση, ενώ προσφέρουν σε όλους μας το πλεονέκτημα της επαφής και της ανταλλαγής γνώσεων. Με αυτό τον τρόπο, οι συναντήσεις προσφέρουν τη βάση γα την καλύτερη επιστημονική φροντίδα των παιδιών».