Χρηματοδότηση για έρευνα σε όγκους του εγκεφάλου πέτυχε το εργαστήριο της Φαρμακευτικής Νανοτεχνολογίας του ΕΚΠΑ

Χρηματοδότηση για έρευνα μέχρι και σε προκλινικό στάδιο σε όγκους του εγκεφάλου διεκδίκησε  και πέτυχε το εργαστήριο της Φαρμακευτικής Νανοτεχνολογίας του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, στο οποίο ηγείται ο καθηγητής  Φαρμακευτικής Τεχνολογίας και πρόεδρος της Ελληνικής Φαρμακευτικής Εταιρείας (ΕΦΕ) Κωνσταντίνος Δεμέτζος.

ο καθηγητής  Φαρμακευτικής Τεχνολογίας και πρόεδρος της Ελληνικής Φαρμακευτικής Εταιρείας (ΕΦΕ) Κωνσταντίνος Δεμέτζος.

ο καθηγητής Φαρμακευτικής Τεχνολογίας και πρόεδρος της Ελληνικής Φαρμακευτικής Εταιρείας (ΕΦΕ) Κωνσταντίνος Δεμέτζος.

Την ανακοίνωση έκανε χθες για πρώτη φορά ο ίδιος στο πλαίσιο του παγκόσμιου συνεδρίου Genedis 2016 που διεξάγεται στη Σπάρτη.

Ο καθηγητής Δεμέτζος, που είναι ο επιστημονικός υπεύθυνος της ελληνικής συμμετοχής ανέφερε ότι αυτή η έρευνα που αφορά στο γλοιοβλάστωμα έχει τίτλο: “Nanotechnology based immunotherapy for glioblastoma EuRoNanoMed II” και αποτελεί σημαντική πρόκληση για τον ίδιο και τους συνεργάτες του την οποία καλούνται να  διαχειριστούν τα επόμενα τρία χρόνια. Το  εργαστήριο της Φαρμακευτικής Νανοτεχνολογίας της Φαρμακευτικής Σχολής του ΕΚΠΑ είναι ο μοναδικός εταίρος από την Ελλάδα, ενώ οι υπόλοιποι προέρχονται από χώρες όπως η Γαλλία, Ιταλία, Πολωνία, Πορτογαλία κ. ά