H PFIZER ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΕΞΑΓΟΡΑ ΤΩΝ ΕΜΒΟΛΙΩΝ ΤΗΣ BAXTER ΠΟΥ ΔΙΑΤΙΘΕΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ

pfizerΗ Pfizer Inc. ανακοίνωσε σήμερα ότι ολοκληρώθηκε η εξαγορά του χαρτοφυλακίου εμβολίων της Baxter International Inc. που διατίθενται στην αγορά. Το χαρτοφυλάκιο που εξαγοράστηκε περιλαμβάνει τα εμβόλια NeisVac-C και FSME-IMMUN/TicoVac. Όπως είχε ήδη ανακοινωθεί, η Pfizer εξαγόρασε και τμήμα των εγκαταστάσεων της Baxter στο Orth της Αυστρίας, όπου παρασκευάζονται τα εν λόγω εμβόλια.

 

«Τα NeisVac-C και FSME-IMMUN/Ticovac ταιριάζουν απόλυτα με την επιχειρηματική μας δραστηριότητα στον τομέα των εμβολίων και αυτή η εξαγορά προσθέτει αξία, κλίμακα και βάθος στο υπάρχον χαρτοφυλάκιο καινοτόμων εμβολίων μας», δήλωσε η Susan Silbermann, Πρόεδρος και Γενική Διευθύντρια της Pfizer Vaccines. «Αυτά τα προϊόντα, που είναι τα καλύτερα στην κατηγορία τους, μας επιτρέπουν να προσεγγίσουμε ευρύτερο πληθυσμό, με εμβόλια που προλαμβάνουν λοιμώξεις από σοβαρές και συχνά θανατηφόρες ασθένειες».

 

Σχετικά με τα NeisVac-C και FSME-IMMUN/Ticovac

Το NeisVac-C είναι ένα εμβόλιο που βοηθά στην προστασία έναντι της μηνιγγίτιδας που προκαλείται από μηνιγγιτιδόκοκκους ομάδας C. Αυτή η σοβαρή μόλυνση της μεμβράνης που καλύπτει τον εγκέφαλο μπορεί να αποβεί θανατηφόρα σε περίπου 10-15 % των ασθενών 1,2, ενώ 30 % έως άνω του 50 % των επιζώντων ενδέχεται να υποφέρουν από σοβαρή σωματική, κοινωνική και ψυχική βλάβη 3,4. Η ομάδα C είναι μια από τις πιο διαδεδομένες οροομάδες μηνιγγιτιδόκοκκου σε πολλά μέρη του κόσμου και ο εμβολιασμός με NeisVac-C έχει αποδειχθεί ιδιαίτερα αποτελεσματικός.

Το FSME-IMMUN/TicoVac είναι ένα εμβόλιο που βοηθά στην προστασία έναντι της εγκεφαλίτιδας από κρότωνες, μιας λοίμωξης του εγκεφάλου, η οποία μεταδίδεται από το τσίμπημα τσιμπουριών που έχουν μολυνθεί με τον ιό της εγκεφαλίτιδας από κρότωνες. Κάθε χρόνο, ο ιός της εγκεφαλίτιδας από κρότωνες προκαλεί χιλιάδες κρούσματα νευροδιεισδυτικών ασθενειών σε ανθρώπους σε όλη την Ευρώπη και την Ασία και συνιστά αυξανόμενη αιτία ανησυχίας για τη δημόσια υγεία στην Ευρώπη και σε άλλα μέρη του κόσμου5. Το FSME-IMMUN/TicoVac έχει εγκριθεί σε 30 χώρες και διατίθεται στην αγορά για πάνω από 30 χρόνια, ενώ από το 1976 έχουν παραχθεί περίπου 120 εκατομμύρια δόσεις.

Το συγκεκριμένο εμβόλιο δεν κυκλοφορεί στην Ελλάδα λόγω του χαμηλού επιπολασμού  της νόσου στην Ελλάδα.

Leave a Reply