Σταθερή απόδοση στο 1ο τρίμηνο του 2016 με καθαρά κέρδη δραστηριοτήτων ανά μετοχή (EPS) έως 5,3% σε σταθερές τιμές συναλλάγματος

Sanofi_logo

Σταθερά οικονομικά αποτελέσματα

  • Οι συνολικές πωλήσεις του Ομίλου(2) αυξήθηκαν κατά 0,7%(3)(-1,9% σε τιμές συναλλάγματος του 2016) σε €8.543 εκατομμύρια (Οι πωλήσεις €83 εκατομμυρίων των προϊόντων της VaxServe που δεν υπάγονται στον Όμιλο(4) πλέον αναφέρονται στα λοιπά έσοδα). Εξαιρουμένης της Βενεζουέλας,  οι συνολικές πωλήσεις του Ομίλου αυξήθηκαν κατά 3,0%
  • Τα καθαρά κέρδη δραστηριοτήτων ανά μετοχή (EPS)(1) ενισχύθηκαν κατά 5,3% σε σταθερές τιμές συναλλάγματος (CER) ανήλθαν σε €1.34 και κατέγραψαν αύξηση 1,5% σύμφωνα με τα δημοσιευμένα στοιχεία.
  • Η Sanofi εξακολουθεί να αναμένει τα καθαρά κέρδη δραστηριοτήτων ανά μετοχή (EPS)(1) για το 2016 να είναι σταθερά(5) σε σταθερές τιμές συναλλάγματος (CER), εξαιρουμένων απρόβλεπτων δυσμενών εξελίξεων.

 

Αύξηση πωλήσεων, από τη Sanofi Genzyme και τις Αναδυόμενες Αγορές

  • Οι πωλήσεις της Παγκόσμιας Επιχειρησιακής Μονάδας Sanofi Genzyme αυξήθηκαν κατά 20,5%, με βασική συνεισφορά από την Πολλαπλή Σκλήρυνση.
  • Ισχυρή ανάπτυξη της Παγκόσμιας Επιχειρησιακής Μονάδας Sanofi Pasteur με πωλήσεις 625 εκατομμυρίων ευρώ και αύξηση μέχρι και 8,2%, παρά την αναμενόμενη μείωση των πωλήσεων των Pentacel® λόγω των περιορισμών της διαθεσιμότητας στις ΗΠΑ.
  • Η απόδοση της Παγκόσμιας Επιχειρησιακής μονάδας Diabetes & Cardiovascular Care ανήλθε σε 1.499 εκατομμύρια ευρώ, μειωμένη κατά 5,8%. Σε παγκόσμια κλίμακα, συμπεριλαμβανομένων των αναδυόμενων αγορών, οι πωλήσεις του Διαβήτη υποχώρησαν κατά 4,5%.
  • Πωλήσεις 4.490 εκατομμυρίων ευρώ της Παγκόσμιας Επιχειρησιακής Μονάδας General Medicine & Emerging Markets, -4,3%, ή σταθερές εξαιρουμένης της Βενεζουέλας.
  • Οι συνολικές πωλήσεις των Αναδυόμενων Αγορών ήταν 2.373 εκατομμύρια ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 13,1% εξαιρουμένης της Βενεζουέλας.

 

Ενίσχυση του επόμενου κύματος καινοτομίας

  • Το Dupilumab είναι η πρώτη συστηματική θεραπεία η οποία εμφανίζει θετικά αποτελέσματα Φάσης III, στη μέτρια έως σοβαρή ατοπική δερματίτιδα, αντιπροσωπεύοντας μια πολλά υποσχόμενη νέα κατηγορία ανοσοθεραπείας.
  • Το Sarilumab απέδειξε την υπεροχή του έναντι του adalimumab σε μια μελέτη μονοθεραπείας Φάσης III για τη ρευματοειδή αρθρίτιδα.
  • Η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (WHO Strategic Advisory Group of Experts) συνιστά τη χρήση του Dengvaxia® στις ενδημικές χώρες. Το πρώτο επίσημο πρόγραμμα ανοσοποίησης ενάντια στον δάγκειο πυρετό ξεκίνησε τον Απρίλιο στις Φιλιππίνες.

 

 

(1) Προκειμένου να διευκολυνθεί η κατανόηση των επιχειρησιακών επιδόσεων, η Sanofi σχολιάζει τα καθαρά κέρδη δραστηριοτήτων της. Τα καθαρά κέρδη δραστηριοτήτων συνιστούν έναν οικονομικό δείκτη, διαφοροποιημένο ως προς τις γενικά αποδεκτές αρχές λογιστικής (non GAAP). Η ενοποιημένη κατάσταση αποτελεσμάτων για το 1ο τρίμηνο του 2016 παρέχεται στο Παράρτημα 4 του πλήρους δελτίου τύπου στα αγγλικά που βρίσκεται στο www.sanofi.com και ο πίνακας της συμφωνίας των καθαρών κερδών δραστηριοτήτων με τα ενοποιημένα καθαρά κέρδη βρίσκεται στο Παράρτημα 3. (2) Συμπεριλαμβανομένου του Τομέα Κτηνιατρικών Προϊόντων (βλέπε Παράρτημα 8 για τον ορισμό των Συνολικών Πωλήσεων του Ομίλου) η οποία αναφέρεται στην ενοποιημένη κατάσταση των αποτελεσμάτων σύμφωνα με το IFRS 5 (Μη κυκλοφορούντα περιουσιακά στοιχεία που διατίθενται προς πώληση και αποσυνδεδεμένες δραστηριότητες). Επιπροσθέτως, τα σχόλια της Sanofi συμπεριλαμβάνουν τον Κτηνιατρικό Τομέα για κάθε γραμμή κατάστασης κερδών που χρησιμοποιεί τη λέξη «Σύνολο», (3) Οι ποσοστιαίες μεταβολές στις καθαρές πωλήσεις εκφράζονται σε σταθερές τιμές συναλλάγματος (CER) εκτός αν αναφέρονται διαφορετικά (βλέπε Παράρτημα 8 για τον ορισμό) (4) Βλέπε το κεφάλαιο για τα εμβόλια  (5) τα ενοποιημένα κέρδη ανά μετοχή (EPS) το 2015 ήταν € 5,64.

 

 

Q1 2016 Μεταβολή Μεταβολή σε σταθερή τιμή συναλλάγματος (CER)
Συνολικές πωλήσεις Ομίλου(2) €8.543εκ. -1,9% +0,7%
Καθαρά κέρδη δραστηριοτήτων(1) €1.722εκ. -0,2% +3,5%
Κέρδη δραστηριοτήτων ανά μετοχή EPS(1) €1,34 +1,5% +5,3%
Καθαρές πωλήσεις βάσει IFRS €7.783εκ. -3,3%
Καθαρά έσοδα βάσει IFRS €1.087εκ. +6,3%
Κέρδη ανά μετοχή βάσει IFRS €0,84 +7,7%