Σημαντικά συμπεράσματα στην ημερίδα «Προληπτικής Ιατρικής» του Ιατρικού Π. Φαλήρου

Iatriko_logo

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η ημερίδα «Προληπτικής Ιατρικής» που διοργάνωσε το Ιατρικό Π. Φαλήρου. Κατά τη διάρκεια της ημερίδας, περισσότεροι από 300 ιατροί, επαγγελματίες του χώρου της υγείας αλλά και απλοί πολίτες παρακολούθησαν με ενδιαφέρον τα σημαντικά συμπεράσματα που παρουσίασαν οι διακεκριμένοι ομιλητές που διαθέτουν σημαντική εμπειρία στον τομέα της Πρόληψης.

 

Συγκεκριμένα, ο Ειδικός Παθολόγος Γιώργος Τυρογιάννης τόνισε την ανάγκη για μία συνολική προσέγγιση του ανθρώπου από τον ιατρό, με γνώμονα την ευαισθητοποίησή του σε θέματα συναισθηματικής και σωματικής υγείας. Παράλληλα, ο Παθολόγος – Διαβητολόγος Ιωάννης Ντούπης ανέλυσε τις νεότερες θεραπευτικές επιλογές για το Σακχαρώδη Διαβήτη, ενώ παρουσίασε τα σύγχρονα επιτεύγματα της τεχνολογίας που σχετίζονται με την καταγραφή της γλυκόζης και την ανάπτυξη του τεχνητού παγκρέατος.

 

Από την πλευρά του, ο Ογκολόγος Σπύρος Παπανικολάου υπογράμμισε την αναγκαιότητα της μαστογραφίας και του Test ΠΑΠ για τις γυναίκες καθώς και της εξέτασης PSA για τους άντρες σε ετήσια βάση, μετά από κάποια συγκεκριμένη ηλικία. Ακόμη, σημείωσε ότι τόσο οι γυναίκες όσο και οι άνδρες θα πρέπει να υποβάλλονται σε κολονοσκόπηση. Τέλος, η Ενδοκρινολόγος Όλγα Δεβετζάκη, μίλησε για το θυρεοειδή αναφέροντας ότι η μόνη πρόληψη είναι η έγκαιρη διάγνωση με εξετάσεις αλλά και ψηλάφηση.

 

Την ημερίδα τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος και οι Αντιδήμαρχοι του Π. Φαλήρου, ενώ προλόγισε η Διευθύντρια Δημοσίων Σχέσεων του Ιατρικού Π. Φαλήρου Λένα Αντωνάκου.

Από αριστερά προς τα δεξιά: Σπύρος Παπανικολάου-Ογκολόγος, Ιωάννης Ντούπης - Διαβητολόγος, Διονύσης Χατζιδάκης - Δήμαρχος Π.Φαλήρου, Λένα Αντωνάκου - Διευθύντρια Δημ. Σχέσεων Ιατρικού Π. Φαλήρου, Ολγα Δεβετζάκη - Ενδοκρινολόγος, Γεώργιος Τυρογιάννης-Ειδικός Παθολόγος

Από αριστερά προς τα δεξιά: Σπύρος Παπανικολάου-Ογκολόγος, Ιωάννης Ντούπης – Διαβητολόγος, Διονύσης Χατζιδάκης – Δήμαρχος Π.Φαλήρου, Λένα Αντωνάκου – Διευθύντρια Δημ. Σχέσεων Ιατρικού Π. Φαλήρου, Ολγα Δεβετζάκη – Ενδοκρινολόγος, Γεώργιος Τυρογιάννης-Ειδικός Παθολόγος

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο Ιατρικό Π. Φαλήρου λειτουργεί το Τμήμα Προληπτικής Ιατρικής, Ευεξίας και Μακροζωίας, το οποίο δραστηριοποιείται σε όλο το φάσμα της Ιατρικής με εξειδικευμένα και προσιτά προγράμματα πρόληψης, που απευθύνονται τόσο σε υγιή άτομα όσο και σε ασθενείς με χρόνια νοσήματα, ενισχύοντας την κατάσταση της άμυνας του οργανισμού.