Νέο Πνευμονολογικό Τμήμα και Ιατρείο Διακοπής Καπνίσματος από το ABH Medical Group

abh150602

Με άρτια καταρτισμένο επιστημονικό και νοσηλευτικό προσωπικό και προηγμένης τεχνολογίας εξοπλισμό, το νέο Πνευμονολογικό Τμήμα του ABH Medical Group αντιμετωπίζει ολοκληρωμένα κάθε πάθηση ή πρόβλημα του αναπνευστικού μας συστήματος, όπως το άσθμα, η αλλεργική ρινίτιδα, η δύσπνοια, η χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια, οι λοιμώξεις του αναπνευστικού, αλλά και η διακοπή του καπνίσματος.

 

«Το Ιατρείο Διακοπής Καπνίσματος του ABH Medical Group, στελεχωμένο με εξειδικευμένο πνευμονολόγο, ψυχολόγο και διατροφολόγο παρέχει εξειδικευμένη επιστημονική συνδυαστική βοήθεια για τη σωματική και ψυχολογική απεξάρτηση από το τσιγάρο, χωρίς αύξηση σωματικού βάρους», αναφέρει η Δρ. Παρασκευή Κατσαούνου, Επίκουρη Καθηγήτρια Πνευμονολογίας.

 

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Καπνίσματος, στις 31 Μαϊου, το ABH Medical Group σάς προσφέρει ένα 3μηνο πρόγραμμα διακοπής καπνίσματος σε προνομιακή τιμή, το οποίο κατά τη διάρκεια του 1ου μήνα σας παρέχει 4 συνεδρίες με πνευμονολόγο, ψυχολόγο και διατροφολόγο, ενώ τον 2ο και 3ο μήνα μια πλήρως καταρτισμένη ιατρική ομάδα σας παρακολουθεί και φροντίζει τόσο για τη διατήρηση διακοπής του καπνίσματος, όσο και για την αποφυγή υποτροπής.

ABH_33

Διακόπτοντας το κάπνισμα περιφρουρούμε την υγεία και την ομορφιά μας ενώ από την 1η ημέρα διακοπής, η αρτηριακή πίεση και οι παλμοί επανέρχονται στο φυσιολογικό. Στον 1ο χρόνο διακοπής, μειώνεται η πιθανότητα εμφράγματος μυοκαρδίου στο 50% και στα 5 χρόνια η πιθανότητα θανάτου από καρκίνο στον πνεύμονα μειώνεται επίσης κατά 50%.

 

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος διενεργούνται διαγνωστικές εξετάσεις για την πρώιμη ανίχνευση νοσημάτων του αναπνευστικού με σπιρομετρικό έλεγχο, προ και μετά βρογχοδιαστολής, έλεγχο δύσπνοιας, οξυμετρία ηρεμίας, πλήρη κλινική εξέταση, βαθμονόμηση εξάρτησης από τη νικοτίνη, έλεγχο βαθμού κινητοποίησης και ετοιμότητας για διακοπή, πρόγραμμα διατροφής και άσκησης για αποφυγή λήψης βάρους μετά τη διακοπή και έλεγχο συσχέτισης επαγγελματικού άγχους με το κάπνισμα – ψυχολογική υποστήριξη.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας η εξάρτηση από το τσιγάρο αποτελεί χρόνια νόσο και γι’ αυτό πρέπει να αντιμετωπίζεται ιατρικά. Όλοι σχεδόν οι καπνιστές επιθυμούν να διακόψουν το κάπνισμα, ωστόσο, η νικοτίνη αποτελεί μια ισχυρή εξαρτησιογόνο ουσία που προκαλεί τόσο σωματική, όσο και έντονη ψυχολογική εξάρτηση. Χωρίς ιατρική βοήθεια, το ποσοστό επιτυχίας δεν ξεπερνά 3-5%, ενώ ακόμη και σε περιπτώσεις ήδη επιβαρυμένης υγείας το αντίστοιχο ποσοστό είναι μόλις 20%. Μάλιστα, έχει εκτιμηθεί ότι ένας μέσος καπνιστής ξοδεύει περισσότερα από €1.500 ετησίως για τα τσιγάρα του. Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες για την αποκλειστική αυτή προσφορά στο www.abh-medicalgroup.com και ξεκίνα την προσπάθεια τώρα!

Κέντρα ABH Medical Group ▪ ΓΛΥΦΑΔΑ: Βασιλέως Γεωργίου 12 & Λαοδίκης 33-35 ▪ ΑΘΗΝΑ: Κων. Βεντήρη 1 & Βασ. Σοφίας, Αθήνα (Περιοχή Hilton)