Η La Roche-Posay παρακινεί τον κόσμο να ελέγξει τις ελιές του μέσω της διεθνούς καμπάνιας ευαισθητοποίησης «ΓΙΝΕ SKIN CHECKER».

LaRoche_Posey

Ενώ οι περιπτώσεις μελανώματος συνεχίζουν να αυξάνονται,

μια νέα έρευνα αποκαλύπτει πως το 52% των ανθρώπων

σε όλο τον κόσμο δεν έχει ελέγξει ποτέ τις ελιές του στο δερματολόγο.

Εάν διαγνωστούν αρκετά έγκαιρα, το 90% των περιπτώσεων μελανώματος μπορεί να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά. Μια αποκλειστική μελέτη που διεξήχθη από την εταιρεία Ipsos για τη La Roche-Posay σε 23 χώρες από όλες τις ηπείρους, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας, εξετάζει τις διαφορετικές συμπεριφορές στον ήλιο και τη γενικότερη αντίληψη των κινδύνων που συνδέονται με την έκθεση σε αυτόν.

Ένα τεράστιο ποσοστό 88% των ερωτηθέντων, γνωρίζει για τους κινδύνους εμφάνισης καρκίνου του δέρματος, όταν εκτίθεται χωρίς προστασία. Παρόλ’ αυτά, μόλις 1 στους 2 έχει επισκεφτεί δερματολόγο για να εξετάσει τις ελιές του και 1 στους 4 δεν έχει ποτέ ελέγξει τις ελιές στο σώμα του. Η δέσμευση της μάρκας στο σκοπό αυτό ξεκινά αρκετά χρόνια πριν, και σήμερα η La Roche-Posay παρουσιάζει μια νέα διαδραστική καμπάνια που προσεγγίζει το ζήτημα της πρόληψης του καρκίνου του δέρματος μέσα από μια σύγχρονη οπτική, ενθαρρύνοντας κάθε άτομο να παίξει δραστικό ρόλο στη διαδικασία εξέτασης για πιθανό καρκίνο του δέρματος. Πώς;

Ρίχνοντας μια προσεκτικότερη ματιά στον εαυτό του και σε όσους αγαπά.

Skincheckers

Με ιδιαίτερα ενθαρρυντικά αποτελέσματα, η Ελλάδα είναι ανάμεσα στους «πρωταθλητές» της σωστής συμπεριφοράς και προστασίας από τον ήλιο. Συγκεκριμένα, οι συνήθειες προστασίας των Ελλήνων είναι πιο υπεύθυνες από το μέσο όρο των ερωτηθέντων των άλλων χωρών:

  • Το 88% των Ελλήνων δηλώνει ότι προστατεύεται από τον ήλιο, και μάλιστα το εντυπωσιακό ποσοστό 34% δηλώνει ότι προστατεύεται όλο το χρόνο, ανεξάρτητα από την εποχή, σε αντίθεση με το 18% του μέσου όρου όλων των χωρών.
  • Το 96% των γονιών με παιδιά κάτω των 12 ετών, δηλώνει ότι εφαρμόζει πάντα ή συχνά αντηλιακή προστασία στα παιδιά του σε σχέση με το 87% του μέσου όρου.
  • Το 81% των Ελλήνων έναντι 52%  του μέσου όρου, επιδιώκει να παραμένει στη σκιά και το 78% φοράει γυαλιά ηλίου με φίλτρα UV.
  • Δυστυχώς όμως, υπάρχει ακόμα ένα 17% των Ελλήνων που θεωρεί ότι είναι ασφαλές να εκτίθεσαι στον ήλιο χωρίς προστασία όταν το δέρμα έχει ήδη μαυρίσει.

 

Ζώντας σε μια ηλιόλουστη χώρα, έχουμε μάθει να εκτιμούμε τα ευεργετικά οφέλη του ήλιου. Το 82% των Ελλήνων δηλώνει ότι ο ήλιος τους δίνει ενέργεια. Παράλληλα όμως, οι Έλληνες είναι και αρκετά συνειδητοποιημένοι σε ό,τι αφορά στους κινδύνους που μπορεί να προκαλέσει η έκθεση στον ήλιο μιας και το 96% συνδέει την έκθεση με πιθανά προβλήματα υγείας. Επίσης, μόνο 4 στους 10 Έλληνες θεωρούν ότι το μαυρισμένο δέρμα δείχνει πιο υγιές σε αντίθεση με το 67% σε όλες χώρες.

 

Οι Έλληνες φαίνονται αρκετά ενημερωμένοι σχετικά με το πως η συμπεριφορά στον ήλιο συσχετίζεται με τον καρκίνο του δέρματος και αναγνωρίζουν τα παρακάτω ως πιθανές αιτίες ανάπτυξής του:

  • 92% γνωρίζει ότι η έκθεση στον ήλιο χωρίς προστασία είναι επικίνδυνη.
  • 76% γνωρίζει ότι ένα έγκαυμα κατά την παιδική ηλικία ή την εφηβεία μπορεί να αποτελέσει βασικό παράγοντα ανάπτυξης καρκίνου του δέρματος.
  • 80% συσχετίζει τον καρκίνο του δέρματος με τον αριθμό και το μέγεθος των σπίλων (ελιές).

 

Παρά την εκτεταμένη όμως αυτή γνώση, το 52% τελικά υιοθετεί την καλή συνήθεια να ελέγχει μόνο του τις ελιές του, τουλάχιστον μια φορά το χρόνο. Επιπλέον, μόνο το 19% πραγματοποιεί κάθε χρόνο, εξέταση σπίλων από το δερματολόγο. Αξιοσημείωτο είναι όμως ότι 1 στους 2 έχει ήδη συμβουλέψει ένα αγαπημένο του πρόσωπο να επισκεφτεί το δερματολόγο για τον ίδιο λόγο. Αυτό εξηγείται από τη γενικότερη στάση του Έλληνα απέναντι στους αγαπημένους του, μιας και 8 στους 10 δηλώνουν ότι φροντίζουν περισσότερο για την υγεία των ανθρώπων που αγαπούν παρά για τη δική τους.

Γίνετε κι εσείς skinchecker εδώ:  http://bit.ly/SkinCheckers