Σημαντική διάκριση για τη Janssen στα Healthcare Business Awards 2021

Jansen_Logo

Η Janssen Ελλάδος, εταιρεία του Ομίλου Johnson & Johnson, απέσπασε μια σπουδαία βράβευση στα Healthcare Business Awards, τον θεσμό που αναδεικνύει και επιβραβεύει την αριστεία και την καινοτομία στον κλάδο της Υγείας.

Jansen210928aΗ Janssen, μία από τις κορυφαίες φαρμακευτικές εταιρείες με συνεχείς επενδύσεις σε βέλτιστες πρακτικές και καινοτόμες δράσεις, βραβεύτηκε για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση διαδικτυακού προγράμματος Ιατρικής Εκπαίδευσης υψηλού επιπέδου για Γαστρεντερολόγους, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Καινοτομία στη διαγνωστική προσέγγιση και παρακολούθηση των ασθενών με ΙΦΝΕ εν μέσω της πανδημίας Covid-19». Η διάκριση με Bronze Award, αφορούσε στην κατηγορία «Δράσεις για την αντιμετώπιση της Covid-19 – Τεχνολογία και Καινοτομία».

Τα Ιδιοπαθή Φλεγμονώδη Νοσήματα του Εντέρου (Ι.Φ.Ν.Ε) αποτελούν χρόνια νοσήματα που καθιστούν δύσκολη τη ζωή των ασθενών καθώς επηρεάζουν τη λειτουργικότητά τους και εν γένει την ποιότητα της ζωής τους. Κατά την διάρκεια της πανδημίας COVID-19 πολλά νοσοκομεία ανέστειλαν προσωρινά τη λειτουργία των ενδοσκοπικών μονάδων για λόγους ασφάλειας ή οι ασθενείς από φόβο ανέβαλλαν τις προγραμματισμένες επισκέψεις τους, με αποτέλεσμα να καταστούν δυσχερείς η διάγνωση και η σωστή παρακολούθηση της ασθένειας τους.

Τα τελευταία χρόνια σε εξειδικευμένες μονάδες Ι.Φ.Ν.Ε νοσοκομείων του εξωτερικού έχει αρχίσει να εφαρμόζεται η νέα, καινοτόμος μη επεμβατική μέθοδος του εντερικού υπερήχου για τη διάγνωση και παρακολούθηση των ασθενών αυτών. Η νέα μέθοδος έγινε εξαιρετικά αποδεκτή από τους ασθενείς ενώ διατηρείται και σε χαμηλό κόστος.

Jansen210928bΓια πρώτη φορά στην Ελλάδα και σε συνεργασία με ξένους και Έλληνες ειδικούς από εξειδικευμένες μονάδες νοσοκομείων, η εταιρεία Janssen ξεκίνησε ένα εκτενές πρόγραμμα εκπαίδευσης πραγματοποιώντας έναν κύκλο τριών διαδικτυακών εκπαιδεύσεων με στόχο την ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και εκπαίδευση των Ελλήνων γαστρεντερολόγων στη μέθοδο του εντερικού υπερήχου.

Περισσότεροι από 250 Γαστρεντερολόγοι συνολικά, παρακολούθησαν live το εκπαιδευτικό αυτό πρόγραμμα κατά τη διάρκεια του οποίου μέσω βίντεο και φωτογραφιών, polls, quizzes και live demonstrations διασφαλίστηκε η κατανόηση της μεθόδου.

Με αφορμή τη βράβευση της εταιρείας η κα. Gisella Dante, Διευθύνουσα Σύμβουλος της Janssen Ελλάδος, δήλωσε: «Είμαστε διαρκώς δίπλα στους ασθενείς προσφέροντας όλες τις βέλτιστες επιλογές για τη θεραπεία και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής και της υγείας τους. Το βραβείο με το οποίο τιμηθήκαμε είναι μια αναγνώριση των προσπαθειών μας αλλά και μια ακόμα επιβεβαίωση της δέσμευσής μας να είμαστε πάντα καινοτόμοι και αποτελεσματικοί προς όφελος των ασθενών, των φροντιστών και των οικογενειών τους».

Ο κ. Μάνος Κουταλάς, Medical Director της Janssen Ελλάδος, δήλωσε σχετικά: «Στη Janssen είμαστε αφοσιωμένοι στην καλύτερη δυνατή φροντίδα των ασθενών. Για αυτό συνεργαζόμαστε στενά με το επιστημονικό προσωπικό και την ιατρική κοινότητα, επενδύοντας σε νέα καινοτόμα εκπαιδευτικά προγράμματα. Η εκπαίδευση των επαγγελματιών της υγείας, η μετάδοση γνώσης και εμπειρίας είναι σημαντική προτεραιότητά μας ώστε οι ασθενείς να απολαμβάνουν τα οφέλη της καινοτομίας και της τεχνολογίας βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής τους».

Η Janssen, ως πρωτοπόρος φαρμακευτική εταιρεία, παραμένει σταθερά προσανατολισμένη στην παροχή υψηλής ποιότητας καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών υγείας, με στόχο την προώθηση της επιστήμης, πάντα προς όφελος του ασθενούς και του ευρύτερου κοινωνικού συνόλου.