Η Angelini Pharma ολοκλήρωσε τη συμφωνία εξαγοράς της Arvelle Therapeutics

Angelini_logo

Μέσω της εξαγοράς της Arvelle Therapeutics, η Angelini Pharma θα είναι ένας σημαντικός παράγοντας στην αγορά που σχετίζεται με τη θεραπεία του κεντρικού νευρικού συστήματος (ΚΝΣ) και των διαταραχών ψυχικής υγείας

 

Η Angelini Pharma, μια διεθνής φαρμακευτική εταιρεία που αποτελεί μέρος του ιδιωτικού ιταλικού Ομίλου Angelini, ανακοίνωσε την οριστικοποίηση της εξαγοράς της  Arvelle Therapeutics, μια εταιρεία βιοφαρμακευτικών προϊόντων με έδρα την Ελβετία που επικεντρώνεται στην παροχή καινοτόμων θεραπειών σε ασθενείς που πάσχουν από διαταραχές του ΚΝΣ, με συναλλαγή συνολικής αποτίμησης αξίας που φτάνει τα 960 εκατομμύρια δολάρια.  Κατά την ολοκλήρωση της εξαγοράς, καταβλήθηκαν 370 εκατομμύρια δολάρια και τα επιπλέον 240 εκατομμύρια δολάρια θα καταβληθούν μετά την κανονιστική έγκριση της συμφωνίας.

 

Από την ίδρυσή της το 2019, η Διοίκηση της Arvelle επικεντρώθηκε στο να φέρει το cenobamate σε άτομα με επιληψία στην Ευρώπη, δημιουργώντας παράλληλα σημαντική αξία για τους μετόχους. Έχουν συνεργαστεί στενά με τους Ευρωπαϊκούς ρυθμιστικούς φορείς για να ολοκληρώσουν την αίτηση άδειας κυκλοφορίας και έχουν προετοιμαστεί επιτυχώς για την κυκλοφορία, δημιουργώντας έναν οργανισμό σε όλη την Ευρώπη και διασφαλίζοντας την ετοιμότητα της κυκλοφορίας σε βασικούς επιχειρησιακούς τομείς. Η Arvelle είχε αποκτήσει τα εμπορικά δικαιώματα του cenobamate βάσει της συμφωνίας αδειοδότησης με την SK Biopharmaceuticals.

 

SK Biopharmaceuticals Arvelle Logo«Η εξαγορά της Arvelle αντιπροσωπεύει ένα ορόσημο στην πορεία ανάπτυξης μας – ανέφερε  ο Pierluigi Antonelli, Διευθύνων Σύμβουλος της Angelini Pharma – Η πρόσφατη θετική γνωμοδότηση CHMP για το cenobamate – για την συμπληρωματική θεραπεία των κρίσεων εστιακής έναρξης με ή χωρίς δευτερογενή γενίκευση σε ενήλικες ασθενείς με επιληψία – αντιπροσωπεύει ένα ορόσημο για εμάς και για τους ασθενείς. Εκτιμάται ότι υπάρχουν περίπου έξι εκατομμύρια άνθρωποι στην Ευρώπη με επιληψία και περίπου το 40% των ενηλίκων με επιληψία1, έχουν ανεπαρκή έλεγχο των επιληπτικών κρίσεων μετά από θεραπεία με δύο αντιεπιληπτικά φάρμακα2. Το cenobamate έδειξε σημαντική αποτελεσματικότητα, με περισσότερους ασθενείς να επιτυγχάνουν μείωση της συχνότητας των επιληπτικών κρίσεων κατά 50% ή και μεγαλύτερη και άνευ προηγουμένου ποσοστά ελεύθερα  επιληπτικών κρίσεων έως και 21% σε σύγκριση με το εικονικό φάρμακο. Είμαστε εντυπωσιασμένοι και ενθουσιασμένοι για το τι έχουν επιτύχει οι άνθρωποι της Arvelle Therapeutics και δεσμευόμαστε πλήρως να φέρουμε το Cenobamate στους ασθενείς χάρη στις ξεχωριστές ιατρικές μας δυνατότητες και την εμπορική μας παρουσία».

 

Μέσω αυτής της εξαγοράς, η Angelini Pharma γίνεται σημαντικός παράγοντας στην αγορά που σχετίζεται με τη θεραπεία του κεντρικού νευρικού συστήματος (ΚΝΣ) και των ψυχικών διαταραχών. Επιπλέον, θυγατρικές της Angelini Pharma θα ανοίξουν απευθείας στη Γαλλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, τις Σκανδιναβικές χώρες και την Ελβετία έως το 2022. Ως επακόλουθο της εξαγοράς, η Angelini Pharma θα έχει την αποκλειστική άδεια εμπορίας του cenobamate στην Ευρωπαϊκή Ένωση και σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Οικονομικής Ζώνης (Ελβετία και Ηνωμένο Βασίλειο).