Η Siemens Healthineers κινείται σε νέα κλινικά πεδία με τον μικρότερο και πιο ελαφρύ μαγνητικό τομογράφο απεικόνισης ολόκληρου του σώματος

sh_logo_rgb

Η υψηλής ακρίβειας απεικόνιση των πνευμόνων και των εμφυτευμάτων είναι πλέον δυνατή με την Μαγνητική Τομογραφία

 

Με το Magnetom Free.Max1, η Siemens Healthineers παρουσιάζει μια νέα κατηγορία απεικόνισης μαγνητικού τομογράφου (MRI) που η εταιρεία αποκαλεί «High-V MRI». Ο μοναδικός συνδυασμός ψηφιακών τεχνολογιών του τομογράφου και η νέα ένταση πεδίου 0,55 tesla διευρύνει το φάσμα των κλινικών εφαρμογών για τα συστήματα MRI. Το Magnetom Free.Max βελτιώνει σημαντικά την απεικόνιση πνεύμονα με MRI και επιτρέπει τη σάρωση των ασθενών με εμφυτεύματα με πολύ μεγαλύτερη ακρίβεια. Η Siemens Healthineers έχει επίσης αυξήσει την εσωτερική  διάμετρο του μαγνήτη στα 80 cm, κάνοντας πιο άνετη την εμπειρία για τους ασθενείς. Το άνοιγμα 80 cm είναι σημαντικά μεγαλύτερο από εκείνο ενός συμβατικού τομογράφου και ταυτόχρονα αποτελεί το μεγαλύτερο άνοιγμα για μαγνητική τομογραφία ολόκληρου του σώματος που διατίθεται στην αγορά. «Χάρη στις καινοτόμες ψηφιακές λύσεις, όπως το νέο Deep Resolve, το Magnetom Free.Max μπορεί να προσφέρει ποιότητα εικόνας που ήταν εφικτή μόνο σε υψηλότερα μαγνητικά πεδία», δηλώνει ο Arthur Kaindl, Επικεφαλής του τμήματος της Μαγνητικής Τομογραφίας (ΜRI) στην Siemens Healthineers. «Το Deep Resolve χρησιμοποιεί νευρωνικά δίκτυα για τη δημιουργία εικόνων υψηλής ανάλυσης από χαμηλότερο σήμα εισόδου, το οποίο παρέχει εξαιρετικές διαγνωστικές εικόνες και επιταχύνει τη διαδικασία σάρωσης.»

 

«Τις τελευταίες εβδομάδες, διαπιστώσαμε ήδη την  πλήρη δυναμική του νέου τομογράφου στην κλινική ρουτίνα και, εκτός από το ευρύ φάσμα εφαρμογών του, ήμασταν ιδιαίτερα ενθουσιασμένοι για τις δυνατότητές του όσον αφορά την πνευμονική απεικόνιση, η οποία δεν αποτελούσε τομέα της μαγνητκής τομογραφίας(MRI) έως σήμερα. Μέ την εξέταση περισσότερων από 70 ασθενών για πνεύμονα, έχουμε ήδη επιτύχει πολύ ενθαρρυντικά αποτελέσματα. Βλέπουμε επίσης μεγάλες δυνατότητες όσον αφορά τους ασθενείς με Covid-19», δηλώνει ο Δρ. Rafael Heiss του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Erlangen, όπου βρίσκεται εγκατεστημένο το πρώτο Magnetom Free.Max.

 

Το Magnetom Free.Max μπορεί να εγκατασταθεί σε μέρη  όπου συνήθως ήταν αδύνατον. Με βάρος  λίγο παραπάνω από τρεις μετρικούς τόνους και ύψος μεταφοράς λιγότερο από δύο μέτρα , αυτό το μηχάνημα αποτελεί τον πιο ελαφρύ, καθώς και τον πιο συμπαγή τομογράφο για απεικόνιση ολόκληρου του σώματος που έχει κατασκευάσει ποτέ η Siemens Healthineers. Η εταιρεία ανέπτυξε έναν νέο μαγνήτη για το σκοπό αυτό με την αποκαλούμενη τεχνολογία DryCool, η οποία απαιτεί λιγότερο από ένα λίτρο υγρού ηλίου για ψύξη και δεν απαιτεί σωλήνα εκτόνωσης διαφυγής ηλίου. Τέτοια μηχανήματα απαιτούσαν αρκετές εκατοντάδες λίτρα ηλίου και έναν ακριβό σωλήνα εκτόνωσης διαφυγής ηλίου. Για την εγκατάσταση του νέου τομογράφου,  δεν απαιτείται πλέον η διάνοιξη ή μετατροπές των χώρων εγκατάστασης με μεγάλο κόστος. Κατά συνέπεια , μπορεί να εγκατασταθεί εύκολα για παράδειγμα σε μέρη που στο παρελθόν δεν ήταν κατάλληλα για  εγκατάσταση MRI. «Πρόκειται να υπάρξει μεγάλο όφελος, για παράδειγμα, στην τοποθετηση  MRI κατευθείαν στη μονάδα εντατικής θεραπείας, καθώς η μεταφορά των ασθενών που βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση στο τμήμα ακτινολογίας σήμερα είναι επικίνδυνη και δύσκολη», δηλώνει ο Καθηγητής Elmar Merkle, του Πανεπιστημιακού  Νοσοκομείου της Βασιλείας. «Επιπλέον, πιστεύω ότι η Μαγνητική Τομογραφία(MRI) μπορεί να βελτιώσει σημαντικά την περίθαλψη των ασθενών απευθείας στην πρώτη γραμμή των διαγνωστικών ελέγχων, σε εξωτερικά ιατρεία ή ακόμη και στα τμήματα επειγόντων περιστατικών, και θα μπορούσε να εφαρμοστεί σε σημεία, όπου σήμερα είναι διαθέσιμα  μόνο συστήματα αξονικής τομογραφίας ή ακτινολογικά συστήματα.»

 

myExam Companion για μαγνητικούς τομογράφους MRI

Με το Magnetom Free.Max, η Siemens Healthineers παρουσιάζει το myExam Companion στον τομέα της Μαγνητικής Τομογραφίας (MRI. Το myExam Companion είναι ένα σύστημα καθοδήγησης  του χρήστη βασισμένο στην τεχνητή νοημοσύνη (AI) που χρησιμοποιείται ήδη με επιτυχία σε άλλα απεικονιστικά συστήματα όπως η αξονική τομογραφία και οι ακτίνες Χ. Επιτρέπει την αυτοματοποίηση των εξετάσεων ρουτίνας, καταργώντας επαναλαμβανόμενες εργασίες και επιτρέπει ακόμη και σε νέους τεχνολόγους να χειρίζονται με ευκολία το μηχάνημα απεικόνισης μαγνητικού τομογράφου. Όλοι οι χρήστες μπορούν να πραγματοποιήσουν λήψεις εικόνων σταθερής και εξαιρετικής ποιότητας σε κάθε εξέταση. Παρά το υψηλό επίπεδο αυτοματισμού, οι έμπειροι χρήστες μπορούν ανά πάσα στιγμή να παραμετροποιήσουν πλήρως τον τομογράφο. Συνεπώς, μπορούν να ανταποκριθούν ακόμη και στις πιο περίπλοκες απαιτήσεις σάρωσης χωρίς προβλήματα. Το Magnetom Free.Max είναι επίσης πλήρως συνδεδεμένο για συνεχή και απομακρυσμένη παρακολούθηση. Το γεγονός αυτό μειώνει την επέμβαση τεχνικών  και βοηθά στη γρήγορη μετάδοση της διάγνωσης του συστήματος. Η απομακρυσμένη πρόσβαση από τεχνικό υποστήριξης συνήθως αρκεί για τον εντοπισμό και τη διόρθωση κάποιου προβλήματος , βελτιώνοντας έτσι σημαντικά τον χρόνο λειτουργικότητας του συστήματος.

 

1Το Magnetom Free.Max βρίσκεται υπό ανάπτυξη επί του παρόντος και δεν είναι ακόμα εμπορικά διαθέσιμο. Δεν είναι προς πώληση. Η μελλοντική διαθεσιμότητά του δεν είναι εγγυημένη.