Σημαντική και διαρκής η συνεισφορά του ΔΕΣΦΑ στο ΕΣΥ και την ελληνική κοινωνία μέσα στο 2020

DESFA_logo

Υπερκαταψύκτες απαραίτητους για τη συντήρηση και αποθήκευση των εμβολίων κατά του Covid-19 δώρισε στο Εθνικό Σύστημα Υγείας ο ΔΕΣΦΑ, ανταποκρινόμενος στη σχετική έκκληση του αρμόδιου Υπουργείου. Οι υπερκαταψύκτες αποτελούν αναγκαία υποδομή για την υλοποίηση του προγράμματος εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού στη χώρα – ενός προγράμματος κρίσιμου για την υπέρβαση της υγειονομικής κρίσης και την επιστροφή στην οικονομική και κοινωνική κανονικότητα. Η πρωτοβουλία έρχεται σε συνέχεια της πληθώρας κοινωφελών δράσεων που υλοποίησε ο ΔΕΣΦΑ μέσα στο 2020.

Συγκεκριμένα, ο ΔΕΣΦΑ κινητοποιήθηκε από την αρχή της πανδημίας, προχωρώντας σε σημαντικές δωρεές αναγκαίου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού προς το ΕΣΥ και σε μη κυβερνητικούς οργανισμούς που συνδράμουν όλο αυτό το διάστημα στο έργο της Πολιτείας για την ανάσχεση της πανδημίας και την ανακούφιση του κοινωνικού συνόλου.

Ειδικότερα, από το πρώτο κύμα της πανδημίας, ο ΔΕΣΦΑ δώρισε 167.000 προστατευτικές και χειρουργικές μάσκες στο Υπουργείο Υγείας, ενώ προχώρησε και σε δωρεά προς το Ινστιτούτο Παστέρ ενός σύγχρονου Αναλυτή Γενετικού Υλικού τύπου Thermo Scientific LSG, PKG SEQSTUDIO SMARTST, ο οποίος, πέρα από τον γενετικό χαρακτηρισμό του νέου κορωνοϊού SARS-CoV-2, χρησιμοποιείται, επίσης, και για τον προσδιορισμό της γενετικής σύνθεσης διαφόρων άλλων ιών.

Επιπλέον, ο ΔΕΣΦΑ υλοποίησε σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Κρήτης και την Athens Maker Space διαδικτυακά σεμινάρια με θέμα την Εισαγωγή στην Μεθοδολογία της Ψηφιακής Κατασκευής, ενώ κατασκεύασε και δώρισε 350 προστατευτικές προσωπίδες 3-D τεχνολογίας σε νοσοκομεία αναφοράς στην Αττική, μη κυβερνητικούς οργανισμούς που δραστηριοποιούνται στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης, καθώς και σε τοπικούς φορείς.

Επιπρόσθετα, αξίζει να σημειωθεί η προσφορά της διεθνούς κοινοπραξίας Senfluga, του μεγαλύτερου μετόχου του ΔΕΣΦΑ, η οποία προχώρησε σε δωρεά 90.000 αδιάβροχων χειρουργικών στολών συνολικής αξίας 500.000 ευρώ, κυρίως προς το Εθνικό Σύστημα Υγείας αλλά και σε μη κυβερνητικές οργανώσεις με αξιοσημείωτο έργο, όπως η ActionAid Ελλάς, οι Γιατροί του Κόσμου και η ΙΑΣΙΣ.

Η κοινωνική συνεισφορά του ΔΕΣΦΑ το 2020, ωστόσο, δεν περιορίστηκε στις δωρεές που σχετίζονται με την ανάσχεση της εξάπλωσης του Covid-19. Μέσα στο 2020, ο ΔΕΣΦΑ πήρε σημαντικές πρωτοβουλίες στήριξης των τοπικών κοινωνιών, ενώ συνέδραμε και το έργο ανθρωπιστικών οργανώσεων, πολιτιστικών και εκπαιδευτικών φορέων.

Μέσα από μία σειρά δράσεων, ο ΔΕΣΦΑ υποστήριξε τις τοπικές κοινωνίες σε διαφορετικά σημεία της χώρας, συμβάλλοντας ενεργά στην κάλυψη σημαντικών τοπικών αναγκών στους Δήμους Σαλαμίνας, Ελευσίνας και στην Κοινότητα Σπαθοβουνίου, καθώς και στην αντιμετώπιση προκλήσεων που προέκυψαν από φυσικές καταστροφές μέσα στη χρονιά στους Δήμους Μεγάρων και Φαρσάλων.

Ακόμη, στον χώρο του Πολιτισμού, ο ΔΕΣΦΑ χρηματοδότησε την παραγωγή του ντοκιμαντέρ “The Students of Umberto Eco”, ένα ταξίδι σύνδεσης της Ελλάδας με τη γειτονική Ιταλία μέσα από την αφήγηση μιας ιστορίας για το Ολοκαύτωμα, με αφετηρία τη Θεσσαλονίκη. Στον χώρο της Εκπαίδευσης, ο ΔΕΣΦΑ χρηματοδότησε τη δημιουργία ενός ψηφιακού ανθολογίου με θέμα την αξία των δασών, από το Ερευνητικό Ινστιτούτο Εφαρμοσμένης Επικοινωνίας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Σε ό,τι αφορά τον χώρο του αθλητισμού, ο ΔΕΣΦΑ στήριξε χορηγικά τον Ηρακλή Γέφυρας από τη Νέα Μεσήμβρια Θεσσαλονίκης και την Ειρήνη Πετρούπολης – δύο ομάδες μικρές, αλλά σημαντικές για τη ζωή των τοπικών κοινωνιών – καθώς και δύο μεγάλους αθλητές, την Ολυμπιονίκη Σοφία Μπεκατώρου και τον κάτοχο παγκοσμίου ρεκόρ στο άλμα εις μήκος Στέλιο Μαλακόπουλο, στην πορεία τους προς τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2021.

Παράλληλα το 2020, ο ΔΕΣΦΑ υποστήριξε με δωρεές το σημαντικό ανθρωπιστικό έργο του Χαμόγελου του Παιδιού και του Παιδικού Χωριού στο Φίλυρο, καθώς και την Ιερά Μονή Δοχειαρίου.

Ο Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας δήλωσε: «Ευχαριστώ τον ΔΕΣΦΑ για τη διαρκή και σημαντική συνεισφορά του στη μάχη κατά της πανδημίας του COVID-19. Στην αρχή με ιατροφαρμακευτικό εξοπλισμό για την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας και τώρα με πέντε υπερκαταψύκτες, συνδράμει στο πρόγραμμα εμβολιασμών τη μεγαλύτερη και κρισιμότερη υγειονομική επιχείρηση που έχει αντιμετωπίσει ποτέ η χώρα».

Nicola Battilana Διευθύνων Σύμβουλος του ΔΕΣΦΑ

Nicola Battilana
Διευθύνων Σύμβουλος του ΔΕΣΦΑ

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΔΕΣΦΑ, Nicola Battilana, δήλωσε σχετικά: «Ο στόχος να αποτελεί ο ΔΕΣΦΑ πρότυπο εταιρικής αριστείας αποτελεί κοινό τόπο για όλους τους μετόχους του, καθώς και για το σύνολο των εργαζομένων του. Αυτό το πετυχαίνουμε με την υιοθέτηση βέλτιστων πρακτικών σε όλους τους τομείς και προχωρώντας σε ενέργειες που έχουν ως στόχο το θετικό κοινωνικό αποτύπωμα. Με την έλευση του Covid-19 στη χώρα, πέρα από την ασφάλεια και την προστασία των εργαζομένων μας, θέσαμε σε προτεραιότητα να στηρίξουμε το ΕΣΥ, να σταθούμε δίπλα στους επαγγελματίες υγείας που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης με την πανδημία και στους οργανισμούς που συμβάλλουν στην αντιμετώπισή της».