«Ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών διέθεσε μία νοσηλευτική πτέρυγα δυναμικότητας 50 κλινών του Ιατρικού Διαβαλκανικού Θεσσαλονίκης στο Υπουργείο Υγείας»

Iatriko_Diavalkaniko

Ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών, με υψηλό αίσθημα ευθύνης, αποφάσισε, για ακόμα μία φορά να βρεθεί δίπλα στην Ελληνική κοινωνία. Έτσι απέναντι στην κρισιμότητα των περιστάσεων και των δύσκολων ωρών που διανύει η χώρα και ειδικότερα η Βόρεια Ελλάδα, αποφάσισε να θέσει στη διάθεση του Υπουργείου Υγείας, μια νοσηλευτική πτέρυγα δυναμικότητας 50 κλινών του Ιατρικού Διαβαλκανικού Θεσσαλονίκης, προς χρήση τους από το Εθνικό Σύστημα Υγείας για non Covid-19 περιστατικά.

Ιατρικό  Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης

Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης

Η διάθεση των ως άνω νοσηλευτικών κλινών (44 κλίνες νοσηλείας και 6 κλίνες Μονάδας Εντατικής Θεραπείας), έχει άμεση ισχύ και γνωστοποιήθηκε μέσω σχετικής δήλωσης στο Υπουργείο Υγείας.  Εκτιμάται ότι, με αυτόν τον τρόπο, το Ε.Σ.Υ. θα μπορέσει να αποφορτιστεί από τη νοσηλεία περίπου 450 ασθενών σε μηνιαία βάση. Για τη νοσηλεία των ασθενών αυτών, το Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης, το κορυφαίο νοσηλευτικό ίδρυμα της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, θα διαθέσει τις υπερσύγχρονες υποδομές του, το έμπειρο νοσηλευτικό προσωπικό του και τους κορυφαίους ιατρούς του.

 

Για τον Όμιλο του Ιατρικού, κορυφαία προτεραιότητα παραμένει η ασφάλεια των ασθενών, του προσωπικού και των ιατρών του και για το σκοπό αυτό, εφαρμόζονται πλήρως τα αυστηρά μέτρα και πρωτόκολλα εισαγωγής και παραμονής, που έχουν θεσπιστεί, συμπεριλαμβανομένης της υποχρεωτικής  διενέργειας μοριακού ελέγχου για τον ιό, όλων των ασθενών και των συνοδών τους.

 

Σχετικά με την διάθεση των κλινών στο Υπουργείο Υγείας, ο Δρ. Βασίλης Αποστολόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος, Ομίλου Ιατρικού Αθηνών, δήλωσε: «Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης, στην οποία η πόλη της Θεσσαλονίκης έχει περιέλθει, καθιστά επιτακτική και αναγκαία, πέρα από επιχειρηματικά συμφέροντα και ιδεολογικές προκαταλήψεις, την άθροιση των δυνάμεων του ιδιωτικού και δημόσιου συστήματος Υγείας, προς την εξυπηρέτηση του δημόσιου συμφέροντος. Είμαστε και θα είμαστε παρόντες, αρωγοί και πρωτοπόροι σε κάθε κάλεσμα της Ελληνικής κοινωνίας».

 

Ενώ, ο κ. Χρήστος Αποστολόπουλος, Αντιπρόεδρος του Ομίλου, σχετικά ανέφερε: «Ο Όμιλος μας, που επί 36 χρόνια βρίσκεται πάντα δίπλα στην Ελληνική κοινωνία, σήμερα που η χώρα μας δοκιμάζεται καθολικά, έχει χρέος να αποτελέσει μέρος του εθνικού σχεδιασμού της Ελληνικής Πολιτείας».