Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Εθελοντών Φίλων Ιατρών Κ.Ε.Φ.Ι. Αθηνών και η ομάδα Γυναικολογικού Καρκίνου «Εριφύλη» Κ.Ε.Φ.Ι. υποστηρίζουν την Παγκόσμια Ημέρα Γυναικολογικής Ογκολογίας ESGO – ENGAGe (Παγκόσμια Ημέρα GO) στις 20 Σεπτεμβρίου 2019

KEFI_logo

Στις 20 Σεπτεμβρίου 2020 θα κάνουμε τον κόσμο μωβ!

Η Παγκόσμια Ημέρα για τον Γυναικολογικό Καρκίνο έχει ως στόχο την ευαισθητοποίηση για τους γυναικολογικούς καρκίνους σε παγκόσμιο επίπεδο.

Μια παγκόσμια διοργάνωση της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Γυναικολογικής Ογκολογίας (ESGO) και του Ευρωπαϊκού Δικτύου Συλλόγων Ασθενών με Γυναικολογικό Καρκίνο (ENGAGe), η Παγκόσμια Ημέρα GO στοχεύει στην ευαισθητοποίηση του κοινού για τους γυναικολογικούς καρκίνους με τους οποίους νοσούν πάνω από ένα εκατομμύριο γυναίκες τον χρόνο. Η δεύτερη Παγκόσμια Ημέρα GO θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2020.

Οι φετινές δράσεις έχουν προσαρμοστεί στο πρότυπο της κοινωνικής αποστασιοποίησης και της δημόσιας ασφάλειας εξαιτίας της πανδημίας της νόσου COVID-19 στις χώρες που συμμετέχουν. Αντί για τις αθλητικές δραστηριότητες που πραγματοποιήθηκαν για να προωθήσουν την περσινή εκστρατεία της Ημέρας GO, φέτος οι περισσότερες δράσεις θα γίνουν διαδικτυακά. «Εστιάζουμε στην υποστήριξη μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Το μωβ είναι το χρώμα της κορδέλας του γυναικολογικού καρκίνου. Ενθαρρύνουμε ανθρώπους σε όλο τον κόσμο να συμμετέχουν στην εκστρατεία ευαισθητοποίησης σχετικά με τους γυναικολογικούς καρκίνους και την υποστήριξη των ασθενών φορώντας κάτι μωβ ή χρωματίζοντας τα χείλη ή τα νύχια τους μωβ.

Έπειτα πρέπει να μοιραστούν τις φωτογραφίες τους με το hashtag #GoForPurple στο Facebook, το Instagram ή το Twitter στις 20 Σεπτεμβρίου», εξηγεί ο Δρ. Murat Gultekin, Αντιπρόεδρος του ENGAGe.

Kefi200921p

 

Kefi200921