Νέα τεχνολογικά ευρήματα: Ανάγκη για ένα ολιστικό σύστημα αντιμετώπισης της τριχόπτωσης

DHI_Logo

Παρουσιάστηκαν καινούργια επιστημονικά στοιχεία τα οποία αποκαλύπτουν την άμεση σχέση μεταξύ της αποτελεσματικής διάγνωσης και θεραπείας των νοσημάτων και παθήσεων των μαλλιών και της κατάλληλης ψυχολογικής υποστήριξης.

 

Η βελτίωση της ψυχολογίας, αποτελεί κρίσιμο παράγοντα τόσο για την εξέλιξη της απώλειας των μαλλιών όσο και την πορεία της ίδιας της θεραπείας τριχόπτωσης. Παράλληλα, αποδείχτηκε ότι η πτώση ή αραίωση των μαλλιών μπορεί να αλλάξει δραστικά τόσο την ψυχολογία του ασθενή, καθώς τα μαλλιά αποτελούν ένα από τα πιο ελκυστικά χαρακτηριστικά της εμφάνισής του, όσο και το σύνολο της υγείας του, καθώς η τριχόπτωση μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα υγείας όπως κατάθλιψη και άγχος.

DHI191127

Οι επιστήμες τις Δερματολογίας, της Τριχολογίας και της Ψυχολογίας είναι άρρηκτα συνδεδεμένες μεταξύ τους καθώς η τριχόπτωση προκαλείται από μια σειρά παραγόντων που περιλαμβάνουν το στρες, την κακή διατροφή, τις δερματικές παθήσεις της κεφαλής ακόμα και την κληρονομικότητα. Η κατάλληλη και ουσιαστική θεραπεία οφείλει λοιπόν να λαμβάνει υπόψιν όλους αυτούς τους παράγοντες και να μην αντιμετωπίζει την απώλεια των μαλλιών επιδερμικά και μεμονωμένα.

 

Η DHI, αναγνωρίζοντας ότι η αντιμετώπιση της τριχόπτωσης απαιτεί πρωτίστως μια κατάλληλη και εις βάθος διάγνωση, που θα επιλύει επαρκώς και αποτελεσματικά το πρόβλημα, παρουσιάζει το νέο Ολοκληρωμένο Διαγνωστικό Σύστημα για την Τριχόπτωση. Στο διαγνωστικό σύστημα αυτό, αφού πρώτα εξεταστούν διεξοδικά όλοι οι παράγοντες που σχετίζονται με την τριχόπτωση, όπως η ψυχολογία και η διατροφή, καθορίζετε το ιδανικό και εξατομικευμένο πλάνο θεραπείας για κάθε ασθενή.

 

Ταυτόχρονα, το DHI Medical Group δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στην ασφάλεια, στην ποιότητα καθώς και στους κανόνες που διέπουν το Ολοκληρωμένο Διαγνωστικό Σύστημα, επενδύει στη συνεχή, υψηλής ποιότητας εκπαίδευση τόσο του ιατρικού προσωπικού όσο και των ασθενών που πάσχουν από τριχόπτωση.

 

Με αυτόν τον τρόπο, το DHI Global Medical Group εστιάζει στην αντιμετώπιση του προβλήματος της τριχόπτωσης ολιστικά, ακολουθώντας μια συστημική προσέγγιση βασισμένη στα νέα επιστημονικά δεδομένα ενώ ταυτόχρονα, χρησιμοποιεί θεραπευτικές πρακτικές που έχουν στο επίκεντρο την ασφάλεια και την παιδεία.