Μητρικός Θηλασμός Η Καλύτερη Αρχή για τη Ζωή

ITF_191031

 

Ο Μητρικός Θηλασμός είναι μέρος των θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη διατροφή και την υγεία. Η εβδομάδα μητρικού θηλασμού (01-07 Νοεμβρίου) επαναφέρει δυναμικά την αναγκαιότητα για την ενίσχυση του μητρικού θηλασμού, ο οποίος σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία βρίσκεται σε πολύ χαμηλά επίπεδα παγκοσμίως (μόνο το 40% όλων των βρεφών κάτω των έξι μηνών τρέφονται αποκλειστικά μέσω θηλασμού), ενώ η απουσία θηλασμού επιφέρει οικονομικές απώλειες της τάξης του δυσθεώρητου ποσού των 302 δις δολαρίων ετησίως1.

 

Το μητρικό γάλα είναι κάτι περισσότερο από μία τροφή. Είναι ένας ζωντανός ιστός με πολλούς αμυντικούς παράγοντες που προσφέρει στο μωρό συνεχή ενεργό προστασία, όταν το ανοσοποιητικό του σύστημα είναι ανέτοιμο σε πιθανές λοιμώξεις. Περιέχει ακριβώς στη σωστή αναλογία ενέργεια, πρωτεΐνες, βιταμίνες και άλλα διατροφικά στοιχεία που είναι απαραίτητα για τους έξι πρώτους μήνες ζωής του μωρού σας όπως επίσης και όλο το νερό που έχει ανάγκη ο οργανισμός του. Για το λόγο αυτό, η μητέρα φύση έχει φροντίσει ώστε να είναι πιο εύπεπτο από οποιαδήποτε άλλη τροφή και να παρέχει πολλαπλά διατροφικά οφέλη για την ενίσχυση του οργανισμού του μωρού σας.

 

Κατά την περίοδο της γαλουχίας οι διαιτητικές ανάγκες της μητέρας είναι ιδιαίτερα αυξημένες, η κάλυψή τους δε μόνο μέσω της διατροφής είναι πρακτικά αδύνατη. Για το λόγο αυτό είναι αναγκαίο να δίνεται ιδιαίτερη προσοχή όχι μόνο στην ποιότητα της διατροφής αλλά και στην καθημερινή λήψη πολυβιταμινούχων συμπληρωμάτων διατροφής, καθ’ όλη τη διάρκεια του θηλασμού.

 

Κλινικές έρευνες έχουν αποδείξει ότι τα εξειδικευμένα πολυβιταμινούχα συμπληρώματα, όπως το Iofolen Lactancia (συμπλήρωμα διατροφής για την περίοδο του θηλασμού), μπορούν να διασφαλίσουν την παραγωγή μητρικού γάλακτος υψηλής ποιότητας και να ανταποκριθούν στις αυξημένες διατροφικές απαιτήσεις της μητέρας, μέσα από την μοναδική τους σύνθεση, εμπλουτισμένη με Ω3 λιπαρά οξέα, ταυρίνη, βιταμίνες και ανόργανα στοιχεία.

 

Με την ενίσχυση της διατροφής της νέας μητέρας, ο οργανισμός της καλύπτεται επαρκώς με όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται τόσο η ίδια όσο και το μωρό της και στις κατάλληλες ποσότητες σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες Διεθνείς Κατευθυντήριες Οδηγίες. Πιο συγκεκριμένα συμβάλουν στην ανάπτυξη των οφθαλμών, του εγκεφάλου και των νοητικών λειτουργιών, ενισχύουν το ανοσοποιητικό και διατηρούν την υγεία των οστών και δοντιών. Επιπλέον, τα Ω3 λιπαρά οξέα που περιέχονται στο Iofolen Lactancia, μειώνουν τη συχνότητα της επιλόχειας κατάθλιψης.

 

Δώστε στον οργανισμό σας τα όπλα που χρειάζεται και απολαύστε μία από τις πιο τρυφερές περιόδους της ζωής σας: την περίοδο του μητρικού θηλασμού.

 

 

  1. World Alliance for Breastfeeding Action (WABA) WORLD BREASTFEEDING WEEK 2019. PRESS RELEASE 01/8/2019

____________________________________________