Η νέα λύση PointellisTM της ΕΥ στηρίζει την παροχή εξατομικευμένης θεραπείας καρκίνου στους ασθενείς

EY_logo_slogan

 

  • Το Pointellis εξυπηρετεί όσους εμπλέκονται στην παροχή εξατομικευμένης θεραπείας καρκίνου, από τους ίδιους τους ασθενείς, μέχρι τους παρόχους και τους κατασκευαστές φαρμάκων

  • Η νέα αυτή λύση υποστηρίζει ένα ψηφιακό οικοσύστημα και την έγκαιρη ροή πληροφόρησης και ύλης στην αλυσίδα αξίας

Η ΕΥ ανακοινώνει τη νέα λύση της, Pointellis, η οποία υποστηρίζει την παροχή εξατομικευμένης θεραπείας καρκίνου, εστιάζοντας στις συγκεκριμένες ανάγκες θεραπείας του κάθε ασθενή. Πρόκειται για μία πλήρως διασυνδεδεμένη υποδομή δεδομένων, η οποία διευκολύνει τη μεταφορά πληροφόρησης μεταξύ ανεξάρτητων οντοτήτων, όπως νοσοκομεία, εργαστήρια και κέντρα logistics.

Διατηρώντας την αλυσίδα επιμέλειας και ταυτότητας, από τη στιγμή που παραλαμβάνονται τα δείγματα ιστού και αίματος ενός ασθενούς, μέχρι τη διαχείριση θεραπείας και τη μακροπρόθεσμη παρακολούθηση, το Pointellis βοηθά τους ασθενείς με καρκίνο να λαμβάνουν τη δική τους εξατομικευμένη θεραπεία, γρηγορότερα και με μεγαλύτερη ασφάλεια. Η λύση, η οποία βασίστηκε σε Microsoft Azure, χρησιμοποιώντας πολλαπλές πλατφόρμες ανοικτού κώδικα, παρέχει τη δυνατότητα ενός ολοκληρωμένου ψηφιακού οικοσυστήματος που εξυπηρετεί όσα μέρη εμπλέκονται στην εξατομικευμένη θεραπεία καρκίνου.

Με τον αριθμό των νέων περιστατικών καρκίνου να αναμένεται να ξεπεράσει τα 23 εκατομμύρια τον χρόνο παγκοσμίως έως το 2030[1], ο καρκίνος παραμένει μία από τις κορυφαίες και πλέον επείγουσες προκλήσεις στον κλάδο της υγειονομικής περίθαλψης διεθνώς, λόγω του κόστους των θεραπειών για τους παρόχους περίθαλψης και τους κατασκευαστές φαρμάκων. Αυτό το πρόβλημα θα επιδεινωθεί λόγω της γήρανσης και της αύξησης του πληθυσμού παγκοσμίως, με όλο και περισσότερους ασθενείς με καρκίνο να αναζητούν θεραπεία στο μέλλον.

Ένα ψηφιακό οικοσύστημα

Συνδυάζοντας τη βαθιά γνώση των ομάδων της ΕΥ στα analytics και την τεχνολογία της Microsoft, το Pointellis βοηθά στην ενεργοποίηση έξι βασικών λειτουργιών ενός ψηφιακού οικοσυστήματος. Παράλληλα, επιταχύνει την έγκαιρη ροή πληροφόρησης και ύλης από άκρη σε άκρη της αλυσίδας αξίας, βοηθώντας τους ασθενείς να λάβουν τη φροντίδα που χρειάζονται.

Οι έξι βασικές λειτουργίες του οικοσυστήματος είναι:

  1. Η βιομετρική αλυσίδα ταυτότητας/επιμέλειας, για να εντοπίζουν δείγματα ιστού και αίματος στη βιοψία, από τη στιγμή που ο ασθενής εισέρχεται στο σύστημα για πρώτη φορά, μέχρι τη διαχείριση φαρμάκων.
  2. Η εφοδιαστική αλυσίδα, για να επιτρέπει την εγγραφή, τον προγραμματισμό, τη ζήτηση και τον σχεδιασμό της χωρητικότητας, καθώς και τον συντονισμό των logistics και της παράδοσης.
  3. Η εμπλοκή και διατήρηση του ασθενή, ώστε να λαμβάνει την απαραίτητη πληροφόρηση και να παραμείνει αφοσιωμένος καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας αναμονής, καθώς και να παρέχει πληροφόρηση αναφορικά με την αντιμετώπιση της ασθένειας.
  4. Η διαχείριση περίθαλψης, για να παρέχει στους ογκολόγους και τους παρόχους υγειονομικής περίθαλψης, που παρακολουθούν και στηρίζουν ασθενείς που βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, ενημερωμένη πληροφόρηση και υποστήριξη στις αποφάσεις τους, μέσα από μια πληθώρα δεδομένων τις οποίες αντλεί η πλατφόρμα.
  5. Τα αποτελέσματα για την πορεία της υγείας του ασθενούς, για να υπάρχουν έγκυρα, μετρήσιμα αποτελέσματα και να επιτρέπουν στους παρόχους, τα συστήματα υγείας και τους κατασκευαστές να προσαρμόσουν τη θεραπεία και να βελτιώσουν το κλινικό όφελος των προϊόντων τους.
  6. Η κατανομή χρηματοδότησης, για τη διαχείριση της πολυπλοκότητας της πληρωμής όλων όσων εμπλέκονται στην περίθαλψη ενός ασθενούς.

[1] Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας