Συνέδριο «Νοσοκομείο – Φάρμακο – Ιατροτεχνολογικός Εξοπλισμός» Ανοίγει ο διάλογος για την αποτελεσματική διαχείριση των νοσοκομείων

FarmacoExoplismos

22 διακεκριμένοι ομιλητές, εκπρόσωποι της Πολιτείας, των θεσμικών φορέων, της ΗΔΙΚΑ, Νοσοκομειακοί Ιατροί & Φαρμακοποιοί, Ακαδημαϊκοί και εκπρόσωποι της φαρμακευτικής βιομηχανίας & του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού θα βρίσκονται αύριο στο Συνέδριο «ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ – ΦΑΡΜΑΚΟ – ΙΑΤΡΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ: Προς μια μεταμνημονιακή πολιτική για τη δευτεροβάθμια περίθαλψη». Το Συνέδριο πραγματοποιείται στο ξενοδοχείο Divani Caravel Hotel και διοργανώνεται για 4η χρονιά από το Health Daily και τη Boussias Communications,  με τη συνεργασία της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ) και του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Ιατρικών & Βιοτεχνολογικών Προϊόντων (ΣΕΙΒ).

 

Σκοπός του Συνεδρίου είναι να αναδειχθούν οι προϋποθέσεις και η δυναμική ισχυρής αναβάθμισης του Δημόσιου Νοσοκομειακού Συστήματος και να ξεκινήσει ο διάλογος για όλα τα φλέγοντα θέματα των Νοσοκομείων και για τη μετάβαση σε ένα σύγχρονο και ασθενοκεντρικό μοντέλο διαχείρισης νοσοκομείου, το οποίο θα εξασφαλίζει την επάρκεια φαρμάκων, θα εγγυάται την ασφάλεια των ασθενών και θα παρέχει ισότιμη πρόσβαση στο νοσοκομειακό φάρμακο.

 

Σημαντική η παρουσίαση του Διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας του μεγαλύτερου νοσοκομείου της Ιταλίας, Pietro Grasso ο οποίος θα μιλήσει για το μέλλον των νοσοκομείων στην Ευρώπη υπό συνθήκες λιτότητας. Παρουσιάζοντας ως παράδειγμα το νοσοκομείο Gemelli, το οποίο είναι ταυτόχρονα Πανεπιστημιακό αλλά και ΣΔΙΤ ο κ. Grasso θα δώσει στο κοινό του Συνεδρίου αποτελεσματικές πρακτικές διαχείρισης, κατάρτισης προϋπολογισμών και μείωσης κόστους.

 

Σημαντική προσθήκη για την φετινή διοργάνωση η ανάλυση του νέου Θεσμικού Πλαισίου για τα Ιατροτεχνολογικά Προϊόντα. Το νέο θεσμικό πλαίσιο αλλά και την Business πλευρά του θέματος για τις επιχειρήσεις θα καλύψουν στην ομιλία τους οι Ιωάννα Μιχαλοπούλου, Εταίρος της Δικηγορικής Εταιρείας Michalopoulou & Associates και ο Erik Vollebregt, δικηγόρος της εταιρίας Axon, με εξειδίκευση σε νομικά και ρυθμιστικά θέματα της ΕΕ και σε εθνικό επίπεδο σχετικά με τα ιατροτεχνολογικά προϊόντα.

 

Το συνέδριο μπορούν να το παρακολουθήσουν, χωρίς κόστος συμμετοχής, Δημόσιοι υπάλληλοι, ιατροί, νοσηλευτές, φαρμακοποιοί, ακαδημαϊκοί, ερευνητές, υπάλληλοι ερευνητικών κέντρων, προπτυχιακοί φοιτητές.

 

Χορηγός του Συνεδρίου είναι η MSD και Υποστηρικτές οι: DEMO ABEE, MICHALOPOULOU & ASSOCIATES και η SIEMENS Healthineers,

 

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στη διεύθυνση http://www.hospitalmedicine.gr/