Τι νεότερο στη χειρουργική;

Papanikolaou

“Τι νεότερο στη χειρουργική; Αφιέρωμα στα 30 χρόνια λειτουργίας της Δ’ Χειρουργικής Κλινικής ΑΠΘ” Με επιστημονική εκδήλωση που πραγματοποιείται το Σάββατο  8 Δεκεμβρίου στο ξενοδοχείο Mediterranean Palace γιορτάζει τα τα 30 χρόνια λειτουργίας της η Δ΄ Χειρουργική Κλινικής ΑΠΘ που λειτουργεί στο Γενικό Νοσοκομείο “Γεώργιος Παπανικολάου” από το 1988, δύο χρόνια μετά την ίδρυση της το 1986.

Papanik181208

 

Στην επετειακού χαρακτήρα εκδήλωση γίνει αποτίμηση του ως τώρα διδακτικού, κλινικού και επιστημονικού έργου της κλινικής και θα τιμηθούν οι διατελέσαντες διευθυντές και τα μέλη ΔΕΠ της κλινικής που αφυπηρέτησαν  “και με τον τρόπο αυτό” όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο Διευθυντής της κλινικής, κ. Κ. Τσαλής,  Καθηγητής Χειρουργικής ΑΠΘ, “να εκφραστούν έμπρακτα οι ευχαριστίες μας για την προσφορά τους, καθώς οι πράξεις «μιλούν» πιο ζωντανά από τις λέξεις”.

H Δ΄Χειρουργική Κλινική αποτελεί σημείο αναφοράς στην παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών υγείας, στην εκπαίδευση, στο πεδίο της έρευνας με σημαντική παρουσία σημαντική για το Νοσοκομείο καθώς αφορά  ειδικότητα πρώτης γραμμής που καλείται να ανταποκριθεί στο κρίσιμο ζητούμενο της επείγουσας περίθαλψης σε ένα Γενικό Νοσοκομείο τριτοβάθμιας φροντίδας, όπως είναι το Νοσοκομείο “Γ. Παπανικολάου”.  Είναι μια κλινική με πολυδιάστατο έργο που εξελίσσεται συνέχεια με ειδικό βάρος στη διενέργειας χειρουργικών επεμβάσεων σε όλα τα επίπεδα βαρύτητας και με πρωτοποριακές μεθόδους που εφαρμόζονται στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

Papaniko181208

 

 

Η ημερίδα τελεί υπό την αιγίδα  της Σχολής Επιστημών Υγείας και του Τμήματος Ιατρικής του ΑΠΘ.