10η Ηπατο-Γαστρεντερολογική Εκδήλωση 21 – 23 Σεπτεμβρίου 2018, ξενοδοχείο «Du Lac»

10THGASTRO

Μια ακόμη αξιόλογη εκπαιδευτική προσπάθεια του Ινστιτούτου Εσωτερικής Παθολογίας και Ηπατο-Γαστρεντερολογίας (ΙνΕΠΗΓ), σε συνεργασία με τη Γαστρεντερολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων και του Τμήματος Ιατρικής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων αποτελεί η 10η Ηπατο-Γαστρεντερολογική Εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί στα Ιωάννινα. Στόχο έχει, την επιμόρφωση των ιατρών στις σύγχρονες επιστημονικές και κλινικές εξελίξεις στο αντικείμενο της Ηπατολογίας και Γαστρεντερολογίας.

Οι εργασίες της εκδήλωσης θα λάβουν χώρα από τις 21 έως και τις 23 Σεπτεμβρίου 2018, στο ξενοδοχείο «Du Lac». Διακεκριμένοι επιστήμονες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, θα παρουσιάσουν τα νεότερα στοιχεία με απλό και κατανοητό τρόπο και με κλινική κατεύθυνση, ώστε να ενισχύσουν το επιστημονικό υπόβαθρο και τις ικανότητες χειρισμού των ασθενών με νοσήματα του ήπατος και του γαστρεντερικού συστήματος.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του Διευθυντή της Γαστρεντερολογικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, Καθηγητή Δημήτρη Χριστοδούλου, των συνεργατών του και των Γαστρεντερολόγων ΒΔ Ελλάδος που συμμετέχουν κάθε χρόνο ενεργά στο πρόγραμμα. Φέτος, η εκδήλωση πρωτοτυπεί, καθώς θα περιλαμβάνει και συνεδρία ειδικά αφιερωμένη στο Νοσηλευτικό προσωπικό. Το επιστημονικό πρόγραμμα περιλαμβάνει ενδιαφέρουσες εισηγήσεις, κλινικά φροντιστήρια και διαλέξεις και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή με τη συνάντηση όλων των Γαστρεντερολόγων της ευρύτερης ΒΔ Ελλάδας.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι στα πλαίσια του επιστημονικού προγράμματος ένα από τα πολύ ενδιαφέροντα θέματα που θα τεθούν επί τάπητος, είναι και η «Πρακτική διαχείριση της ηπατίτιδας C από το γαστρεντερολόγο», που θα δοθεί την Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου και ώρα 19.30-20.00, με τη μορφή ειδικής διάλεξης, με

εισηγητή τον Καθηγητή Παθολογίας – Γαστρεντερολογίας Γ. Παπαθεοδωρίδη. Η θεραπεία της ηπατίτιδας C είναι πλέον εντυπωσιακά αποτελεσματική, προσφέροντας εκρίζωση του ιού σχεδόν σε όλους τους ασθενείς.

Ένα από τα κύρια προβλήματα στη θεραπεία των ασθενών με ηπατίτιδα C και της μη εμπλοκής περισσοτέρων συναδέλφων με αυτή είναι τα θέματα της πρακτικής διαχείρισης, τα οποία θα σχολιασθούν και συζητηθούν στην παρούσα διάλεξη. Πλέον οι νέες θεραπείες είναι διαθέσιμες για το σύνολο των ασθενών με ηπατίτιδα C και έχει ιδιαίτερη σημασία η διάγνωση των ασθενών.

Θα ακολουθήσει στις 20.00, η Τελετή έναρξης της Εκδήλωσης, όπου ο Ομότιμος Καθηγητής Φαρμακολογίας Μ. Μαρσέλος, θα πραγματοποιήσει ομιλία, με θέμα «Χρώματα και φάρμακα στην παλέτα του Van Gogh».

Το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου και ώρα 17.30-19.10, στην Αίθουσα «Ευτέρπη» του ξενοδοχείου «Du Lac», θα λάβει χώρα Νοσηλευτικό Σεμινάριο, με σημαντικά θέματα, όπως: «Διεπιστημονική Ομάδα Συνεργασίας για την αντιμετώπιση ασθενών με ΙΦΝΕ», «Οικονομία και διαχείριση των χρόνιων νοσημάτων στην περίοδο κρίσης: ευρήματα από την έρευνα “Υγεία και ευημερία της ΕΣΔΥ”», «Ψυχολογικές διαταραχές σε ασθενείς που νοσηλεύονται με ΙΦΝΕ» και «Ποιότητα ζωής ασθενών με ΙΦΝΕ και οικογένεια».

Η εγγραφή στις εργασίες της Εκδήλωσης είναι δωρεάν.

 

Χορηγούνται 14 Μόρια Συνεχιζόμενης Ιατρικής Εκπαίδευσης (CME- CPD credits), από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο.

Poster10thgastro

 

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Οργανωτικό Συντονιστικό Γραφείο: ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΗ ΑΕ/CONFERRE SA

Διεύθυνση: Λεωφ. Σταύρου Νιάρχου, Περιοχή Μάρες

45500, Πεδινή, Ιωάννινα, Τηλέφωνο: +30 26510 68610, Φαξ: +30 26510 68611,

Email: info@conferre.gr, Website: www.conferre.gr