Ημερίδα για τις Πολυνευροπάθειες οργανώνει το Επιστημονικό Τμήμα «Νευρολογικής Φυσικοθεραπείας» του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών

PSF_LOGO

Το Σάββατο 17/03/2018 (9.00-17.00), πραγματοποιείται στο αμφιθέατρο του κτηρίου 2 (ανατολικό) του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών «Γ. Γεννηματάς», ημερίδα του Επιστημονικού Τμήματος της «Νευρολογικής Φυσικοθεραπείας» του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών. Το θέμα της ημερίδας είναι:

Πολυνευροπάθειες. Κλινική-Λειτουργική Αξιολόγηση με βάση το ICF

Στην ημερίδα, έγκριτοι επιστήμονες θα παρουσιάσουν τα νεότερα δεδομένα σχετικά με τη διάγνωση και την αντιμετώπιση των περιφερικών πολυνευροπαθειών. Θα γίνει παρουσίαση της ταξινόμησης τους, της νευροφυσιολογικής τους διερεύνησης, ενώ θα γίνει αναφορά ειδικών περιπτώσεων, όπως οι κληρονομικές νευροπάθειες, οι οξείες πολυριζονευροπάθειες και οι διαταραχές του περιφερικού συστήματος στις περιπτώσεις καρκίνου. Θα γίνει παρουσίαση του φαινομένου της πολυνευροπάθειας σε ασθενείς που νοσηλεύονται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, ενώ θα αναφερθούν και τρόποι φυσικοθεραπευτικής παρέμβασης για την αντιμετώπιση των περιφερικών πολυνευροπαθειών.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το κλινικό φροντιστήριο, όπου θα γίνει λειτουργική αξιολόγηση ασθενούς με περιφερική νευροπάθεια, με βάση το ICF (International Classification of Functioning and Health).

 

 

Πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα της ημερίδας: https://www.yumpu.com/xx/document/view/59840122/-web