Ανακοίνωση της MSD σχετικά με δημοσιεύματα για ελλείψεις φαρμάκων και εμβολίων της

msd_125

ΑΘΗΝΑ, 11 Δεκεμβρίου 2017: Σχετικά με πρόσφατα δημοσιεύματα για ελλείψεις φαρμάκων και εμβολίων της εταιρείας μας από την αγορά και για την πλήρη ενημέρωση όλων των πελατών μας, θα θέλαμε να σας γνωρίσουμε τα εξής.

Η πρόσβαση των ασθενών στα φάρμακα μας και η ομαλή τροφοδοσία της αγοράς με τα φάρμακα και εμβόλια μας είναι κύρια προτεραιότητα μας. Την τελευταία περίοδο παρατηρούνται ελλείψεις σε συγκεκριμένα προϊόντα ως απόρροια της παγκόσμιας κυβερνο-επίθεσης η οποία επηρέασε τα συστήματα πληροφορικής της Merck/MSD παγκοσμίως, λόγω της εποχικής αυξημένης ζήτησης καθώς και προβλημάτων που προέκυψαν σε εργοστάσια παραγωγής στο Πουέρτο Ρίκο.

Για την σωστή ενημέρωση, των ασθενών και των φροντιστών τους, του ευρέος κοινού καθώς και των επαγγελματιών υγείας, σας γνωρίζουμε ότι η κατάσταση σχετικά με την διάθεση των  φαρμάκων και των εμβολίων της εταιρείας μας στην Ελληνική αγορά έχει ως εξής:

Για το συνδυασμό εζετιμίμπης/ατορβαστατίνης 

Τα αποθέματα του συνδυασμού εζετιμίμπης/ατορβαστατίνης  έχουν προσωρινά εξαντληθεί λόγω προβλημάτων που προέκυψαν από φυσικές καταστροφές (τυφώνας Μαρία) σε μια από τις μονάδες παραγωγής και συγκεκριμένα στο Πουέρτο Ρίκο. Η MSD έχει ήδη ενημερώσει τον ΕΟΦ για τη μη διαθεσιμότητα αποθεμάτων των εν λόγω προϊόντων και νεότερες πληροφορίες για την εκτέλεση παραγγελιών τους αναμένονται μέσα στον Ιανουάριο οπότε και θα εκδοθεί νεότερη ενημέρωση.

Για το εμβόλιο ιλαράς, παρωτίτιδας και ερυθράς (MMR VaxPro)

Λόγω της έξαρσης της ιλαράς και σύμφωνα με τα στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ, υπάρχει ιδιαίτερα αυξημένη ζήτηση των ενδεικνυόμενων στο ΕΠΕ εμβολίων. Η MSD ανταποκρίθηκε άμεσα και διέθεσε περισσότερες από 170.000 δόσεις του εμβολίου ιλαράς, παρωτίτιδας και ερυθράς για το χρονικό διάστημα αρχών Σεπτεμβρίου – μέσα Νοεμβρίου. Για να καλύψει την αυξανόμενη ζήτηση προχώρησε σε έκτακτες εισαγωγές κατόπιν αιτήματος και σχετικής άδειας ΕΟΦ και διέθεσε  υπερ-δεκαπλάσια ποσότητα της κανονικά προγραμματισμένης. Επιπλέον η εταιρία με άδεια ΕΟΦ εξασφάλισε νέα έκτακτη εισαγωγή αποθεμάτων  που αναμένεται να διατεθούν στην αγορά στις 18 Δεκεμβρίου και θα ενημερώσει τους Επαγγελματίες Υγείας σχετικά. Η εταιρία ανταποκρίθηκε στην υπερβάλλουσα ζήτηση με ευαισθησία, ταχύτητα,  εγκυρότητα και αξιοπιστία.

Αναφορικά με το συνδυασμό εζετιμίμπης/σιμβαστατίνης, την εζετιμίμπη, τη σιταγλιπτίνη, το συνδυασμό σιταγλιπτίνης/μετφορμίνης και τη φουροϊκή μομεταζόνη, η MSD έχει προμηθεύσει επαρκώς την αγορά για να καλύψει την υπάρχουσα ζήτηση.

Επιπλέον θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι λόγω της έντονης ζήτησης πολλών εποχικών φαρμάκων μας και εμβολίων, το τηλεφωνικό κέντρο δέχθηκε μεγάλο αριθμό κλήσεων στον οποίο και ανταποκριθήκαμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Ωστόσο αντιλαμβανόμενοι το μεγάλο όγκο εργασιών και με στόχο την άμεση εξυπηρέτηση των πελατών μας, το τηλεφωνικό κέντρο ενισχύθηκε με επιπλέον γραμμές και νέοι συνάδελφοι έχουν στελεχώσει την ομάδα εξυπηρέτησης πελατών μας. Υπενθυμίζουμε ότι οι παραγγελίες των φαρμακείων μπορούν εξίσου να υλοποιούνται και μέσω της ιστοσελίδας www.msdpharmacy.gr

Θα θέλαμε να γνωρίζετε ότι σε συνέχεια όλων των παραπάνω, η MSD καταβάλλει όλες τις απαραίτητες προσπάθειες για να διασφαλίζει την απρόσκοπτη πρόσβαση των ασθενών και του ευρέος κοινού στα φάρμακα και τα εμβόλια της και δεσμεύεται να επιλύει πάντοτε με προτεραιότητα κάθε απροσδόκητο πρόβλημα με δυνητική επίπτωση στην πρόσβαση των Ελλήνων ασθενών στα φάρμακα και εμβόλια της.