Την 125η επέτειό της γιορτάζει φέτος η εταιρεία Dräger

draeger

Η Dräger, ιδρύθηκε το 1889 στο Luebeck της Γερμανίας. Είναι μια οικογενειακή επιχείρηση που στην πορεία της των 125 χρόνων, εξελίχθηκε σε παγκόσμιο όμιλο επιχειρήσεων, εισηγμένο στο Χρηματιστήριο της Γερμανίας. Πλέον, διοικείται από την 5η γενιά της οικογένειας Dräger και απασχολεί 12.000 εργαζομένους με παρουσία σε 190 χώρες.

Για τον πρόεδρο της Εταιρείας, Stefan Dräger, η φετινή επέτειος δεν αποτελεί απλά έναν καλό λόγο για εορτασμούς. Όπως σχολίασε, «είναι ένας καλός λόγος, για να κάνουμε μια παύση και να προβληματιστούμε σχετικά με το τι κάνει τη Dräger μοναδική. Στα 125 γενέθλιά μας, μας δίνεται η ευκαιρία να στοχαστούμε σχετικά με την πολύτιμη συμβολή μας και το πόσο πολύ περήφανοι είμαστε για τη μέχρι σήμερα πορεία μας. Μαζί με τους πελάτες, τους υπαλλήλους και τους επιχειρηματικούς εταίρους, θα διανύσουμε μαζί όλοι την πορεία της εξέλιξης μας, προς το μέλλον με βασικό μας σύνθημα τεχνολογία για τη ζωή».

Το σύνθημα για τα φετινά γενέθλια ενσαρκώνει τη φιλοσοφία της οικογενειακής επιχείρησης να αναπτύσσει εξαιρετική, πρωτοποριακή τεχνολογία για τη ζωή, για 125 χρόνια. Αυτή ακριβώς η φιλοσοφία απεικονίζεται στην έκθεση Dräger Moments, που φιλοξενείται στα κεντρικά της εταιρείας, και αποτελείται από μια επιλογή από 15 βασικές στιγμές στην πορεία της Dräger, η οποία ταξιδεύει το θεατή σε ένα ταξίδι μέσα στην ιστορία των 125 ετών της εταιρείας. Μία στάση σε αυτό το ταξίδι είναι η πρώτη φορητή συσκευή τεχνητής αναπνοής έκτακτης ανάγκης, η οποία κατέστησε δυνατό, ήδη από το 1907, να επαναφέρει στη ζωή τους ανθρώπους που είχαν χάσει τις αισθήσεις τους λόγω έλλειψης οξυγόνου.

Η θυγατρική εταιρεία Draeger Hellas Α.Ε., με Διευθύνοντα Σύμβουλο τον κ. Μανώλη Σιδηρουργό, ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 2010, και είχε σαν πρώτο στόχο την προώθηση και τεχνική υποστήριξη των ιατρικών μηχανημάτων της Dräger στο χώρο των δημόσιων και ιδιωτικών νοσοκομείων και κλινικών στη χώρα μας. Ενδεικτικά στα προϊόντα της Dräger περιλαμβάνονται αναισθησιολογικά συγκροτήματα υψηλής τεχνολογίας, αναπνευστικές συσκευές για επείγοντα περιστατικά και για μονάδες εντατικής θεραπείας, μονάδες θερμοκοιτίδων και θερμοθεραπείας πρόωρων νεογνών, μονάδες παρακολούθησης ζωτικών παραμέτρων ασθενών, εξειδικευμένες λύσεις πληροφορικής για τους τομείς των χειρουργείων και μονάδων εντατικής θεραπείας, πλήρεις μονάδες παροχής ιατρικών αερίων, εξειδικευμένες λύσεις ιατρικού φωτισμού στα χειρουργεία.

Στο πλαίσιο αυτό, η Draeger έχει επιτύχει την υλοποίηση σημαντικών έργων στην Ελλάδα. Ενδεικτικά:

• Εγκατάσταση εξοπλισμού και λογισμικού στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών (ΝΝΑ)
• Εγκατάσταση ηλεκτρονικού συστήματος παρακολούθησης της αναισθησίας του ασθενούς κατά τη διάρκεια του Χειρουργείου στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο.
• Μονάδα Εντατικής Νεογνών στην Κλινική ΡΕΑ
• Εγκατάσταση εξοπλισμού στα Νέα Χειρουργεία του Ευαγγελισμού (Δωρεά ΕΤΕ)
• Νέα Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός (Δωρεά Ιδρύματος ΘΩΡΑΞ)
• Ψηφιακό Χειρουργείο στο Νοσοκομείο Αγ. Σάββας
• Εγκατάσταση Αναισθησιολογικών Μηχανημάτων υψηλής τεχνολογίας σε 4 Νοσοκομεία της Στερεάς Ελλάδας (Έργο ΕΣΠΑ της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας)
Σε σχέση με τα οικονομικά μεγέθη τόσο για την Ελλάδα όσο και για τον Όμιλο, σας παραθέτουμε παρακάτω στοιχεία για το 2013 και 2014.

Draeger Hellas
Κύκλος εργασιών 2013 2,9εκ.€
Κύκλος εργασιών 2014 εκτίμηση 6,2εκ.€

Όμιλος Dräger
Κύκλος εργασιών 2013 2,4 δις.€
Κύκλος εργασιών 2014 εκτίμηση 2,5 δις.€

Σε ότι αφορά τον τομέα της Τεχνολογίας Ασφάλειας στον οποίο η θυγατρική Draeger Hellas άρχισε να δραστηριοποιείται ενεργά από τις αρχές του 2014, η Dräger προσφέρει στους πελάτες προϊόντα και υπηρεσίες για ολοκληρωμένη διαχείριση κινδύνων, ειδικά για την προστασία προσώπων και εγκαταστάσεων. Η τωρινή γκάμα προϊόντων περιλαμβάνει σταθερά και κινητά συστήματα ανίχνευσης επικίνδυνων αερίων, αναπνευστικό εξοπλισμό, συσκευές διαφυγής, συσκευές για χρήση σε πυρκαγιές, επαγγελματικό εξοπλισμό καταδύσεων, καθώς και συσκευές ανίχνευσης αλκοόλ και ναρκωτικών ουσιών. Βασικοί τομείς δραστηριοποίησης είναι οι χώροι της Βιομηχανίας, Ναυτιλίας, Πυροσβεστικής, Διυλιστήρια κ.τ.λ.

Με αφορμή τα 125α γενέθλια της Dräger παγκοσμίως, αλλά και τα 5 χρόνια λειτουργίας της θυγατρικής στην Ελλάδα, ο Διευθύνων Σύμβουλος, κος Σιδηρουργός, δήλωσε: «Πιστεύουμε σε αυτό που κάνουμε, και πιστεύουμε στο ότι μπορούμε να συνεισφέρουμε στο να μεταφέρουμε την τεράστια, μακρόχρονη και παγκόσμια εμπειρία της μητρικής εταιρείας στη χώρα μας για αναβαθμισμένες Υπηρεσίες Υγείας, Ασφάλειας και Προστασίας της ζωής. Αυτό είναι το όραμά μας ως Draeger Hellas και αυτό θέλουμε να ευχηθούμε ολόψυχα με αφορμή τον εορτασμό της 125ούς επετείου μας: Τη συνέχεια της υψηλής ποιότητας της πολυετούς εμπειρίας μας ως εταιρεία.