Προκηρύξεις Διαγωνισμών με βάση ποιοτικά κριτήρια για ιατροτεχνολογικά προϊόντα και υπηρεσίες υγείας

SEIB

Η προμήθεια ιατροτεχνολογικών προϊόντων και υπηρεσιών υγείας  με ποιοτικά κριτήρια κερδίζει έδαφος σε όλη την Ευρώπη ως ο καλύτερος τρόπος για να οικοδομήσουμε πιο αποτελεσματικά και βιώσιμα συστήματα υγείας

 

 

Τρίτη 20 Ιουνίου 2017. Ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Ιατρικών & Βιοτεχνολογικών προϊόντων (ΣΕΙΒ) στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας MedTech 2017 (19 – 23 Ιουνίου) πραγματοποιεί εκδήλωση «Προκηρύξεις Διαγωνισμών με βάση ποιοτικά κριτήρια» την Πέμπτη 22 Ιουνίου στις 15:00, στο Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών. Η προμήθεια των συστημάτων υγειονομικής περίθαλψης με βάση την ποιότητα αποτελεί σήμερα ένα από τα πιο βασικά και επίκαιρα θέματα στην Ελλάδα αλλά και την Ευρώπη καθώς μπορεί να συμβάλει στην οικοδόμηση πιο αποτελεσματικών και βιώσιμων συστημάτων υγείας.

 

Ομιλητές στην εκδήλωση θα είναι οι κ.κ. Yves Verboven, Director Market Access and Economic Policies, MedTech Europe, Αθανάσιος Βοζίκης, Επίκουρος Καθηγητής, Διευθυντής του Εργαστηρίου «Οικονομικών και Διοίκησης της Υγείας», Πανεπιστήμιο Πειραιώς, Τμήμα Οικονομικής Επιστήμης, Αναστασία Μπαλασοπούλου, Διοικήτρια, Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών Ιπποκράτειο, ΜSc in Decision Making, Operational Research Department, London School of Economics, Επιστημονικό Προσωπικό ΕΣΔΥ, Βασίλης Μπαρδής, Γενικός Επιχειρησιακός & Διοικητικός Διευθυντής, Όμιλος Ιατρικού Αθηνών Πρόεδρος, Σύνδεσμος Ελληνικών Κλινικών.

 

Την εκδήλωση θα ανοίξει ο κ. Βοζίκης με θέμα «Ιατρικά & Βιοτεχνολογικά προϊόντα: Η συμβολή της Επιτροπής Διαπραγμάτευσης στην εισαγωγή ποιοτικών κριτηρίων για την αποζημίωσή τους». Στη συνέχεια η ομιλία της κας Μπαλασοπούλου θα έχει θέμα «Η σημερινή κατάσταση στον εφοδιασμό των Νοσοκομείων, αναζητώντας τον μίτο της Αριάδνης προς την ποιότητα». Ο κ. Μπαρδής θα προσεγγίσει το θέμα «Aξιολόγηση των προμηθειών στο ελληνικό Σύστημα Υγείας: Αποτελεσματικότητα, ποιότητα, οικονομική αποδοτικότητα», ενώ την εκδήλωση θα κλείσει με την ομιλία του ο κ. Verboven με θέμα «Προκήρυξη Διαγωνισμών βάσει ποιοτικών κριτηρίων: Η απάντηση στις οικονομικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει το Σύστημα Υγείας στην Ελλάδα». Συντονίστρια της εκδήλωσης θα είναι η κυρία Χριστιάνα Στανέλλου, Αντιπρόεδρος του ΣΕΙΒ ενώ χαιρετισμό θα απευθύνει ο Πρόεδρος του ΣΕΙΒ κ. Παύλος Αρναούτης.

 

Συχνά οι προμήθειες προϊόντων και υπηρεσιών των Νοσοκομείων περιορίζονται αποκλειστικά στο χαμηλότερο κόστος αγοράς αυτών. Η προσέγγιση αυτή δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες όλων των εταίρων, όπως των παρόχων, του συστήματος υγείας αλλά κυρίως των ασθενών και της κοινωνίας στο σύνολό της. Μια τέτοια μονοδιάστατη προσέγγιση μπορεί ακόμα και να παραπλανήσει για το πραγματικό κόστος της φροντίδας και για την οικονομική αξία της υγείας και της περίθαλψης. Οι προμήθειες με κριτήριο τη συνολική αξία των προϊόντων και υπηρεσιών αποδεικνύεται ότι προσφέρουν περισσότερα οφέλη στο σύστημα υγείας και τους ασθενείς. Αξιολογώντας τα προϊόντα με ποιοτικά κριτήρια και όχι μόνο βάσει του φαινομενικά χαμηλότερου αρχικού κόστους, τα Τμήματα Προμηθειών κατά την τελική τους απόφαση έχουν τη δυνατότητα να καθορίσουν τη συνολική αξία ενός προϊόντος ή μιας υπηρεσίας και να επιλέξουν την πιο συμφέρουσα από οικονομική άποψη λύση.

  Περισσότερα στοιχεία στο δικτυακό τόπο: www.seiv.gr. Τηλ. επικοινωνίας 210 6985914 & 916, e-mail: info@seiv.gr