Η Sanofi και η Verily LifeSciences Ανακοινώνουν τη Δημιουργία τηςOnduo, μιας Κοινοπραξίας με στόχο την Ανάπτυξη Πλατφόρμας Ολοκληρωμένης Διαχείρισης του Διαβήτη

sanoverily160922

Η Sanofi και η VerilyLifeSciences LLC,(πρώηνGoogleLifeSciences),μια εταιρεία της Alphabet, ανακοίνωσαν την ίδρυσητης Onduo, μιας κοινοπραξίας που δημιουργήθηκε μέσω της συνεργασίας της Sanofi και της Verily στον τομέα του σακχαρώδη διαβήτη.Η έδρα της κοινοπραξίας βρίσκεται στην Kendall Square στο Κέιμπριτζ της Μασαχουσέτης. Αποστολή της Onduo είναι να προσφέρει βοήθεια στα άτομα που πάσχουν από διαβήτη να έχουν υγιή διαβίωση, αναπτύσσοντας ολοκληρωμένες λύσεις που συνδυάζουν συσκευές, λογισμικό, ιατρική και την επαγγελματική φροντίδα προκειμένου να καταστεί δυνατή η απλή και έξυπνη διαχείριση της νόσου.

 

Υπό την ηγεσία του νεοδιορισθέντος Διευθύνοντος Συμβούλου (Chief Executive Officer), κ. Joshua Riff,  M.D., M.B.A.,η Onduo θα αξιοποιήσει την εμπειρία της Verily στη μικρογραφική ηλεκτρονική, την αναλυτική επιστήμη (analytics) και την ανάπτυξη λογισμικού, καθώς και την κλινική εξειδίκευση και εμπειρία της Sanofi στην παροχή καινοτόμων θεραπειών στα άτομα με σακχαρώδη διαβήτη. Ο Δρ. Riff εντάσσεται στο δυναμικό της Onduo προερχόμενος από την Optum, την εταιρεία υπηρεσιών υγείας του Ομίλου UnitedHealth, όπου εργαζόταν ως SeniorVicePresident για θέματα πρόληψης και ευεξίας.

 

“Λόγω της εμπειρίας μου τόσο ως ιατρού,όσο και συμμετέχοντος σε κορυφαίες πρωτοβουλίες στον τομέα υπηρεσιών υγείας, έχω κατανοήσει το καθημερινό φορτίο των ατόμων που ζουν με τον  σακχαρώδη διαβήτη,”δήλωσε ο Δρ.Riff,CEO της Onduo.“Από την παρακολούθηση της πρόσληψης τροφής έως τον έλεγχο των επιπέδων γλυκόζης και την αναζήτηση ιατρικής φροντίδας, οι προκλήσεις που σχετίζονται με τη σωματική και ψυχική ευεξία ενός ατόμου που ζει με διαβήτη είναι ιδιαίτερα δύσκολες. Θέλουμε να αναπτύξουμε λύσεις που θα επιτρέπουν στα άτομα με διαβήτη να εστιάζουν στις δραστηριότητες που αγαπούν και να απολαμβάνουν τη ζωή, προσφέροντάς τους εργαλεία που θα καθιστούν τη διαχείριση του διαβήτη πιο εύκολη.”

 

Αρχικά η Onduo θα επικεντρωθείστα άτομα μεσακχαρώδη διαβήτη τύπου2, ειδικότερα στην ανάπτυξη λύσεων που θα μπορούσαν να τα βοηθήσουν ναλαμβάνουν καλύτερες αποφάσεις για την υγεία τους σε καθημερινή βάση, από τη βελτιωμένη διαχείριση της θεραπευτικής αγωγής έως τη βελτίωση συνηθειών και στόχων.

 

Στη συνέχεια,η εταιρεία σχεδιάζει να επεκτείνει την ανάπτυξη λύσεων προκειμένου να συμπεριλάβειτα άτομα με σακχαρώδη διαβήτη τύπου 1 και τα άτομα που διατρέχουν κίνδυνο να εμφανίσουν διαβήτη, ώστε να αποτραπεί κατά το δυνατό η εμφάνιση της νόσου.

 

 

“Η αξιοποίηση διαφορετικών μορφών παρεμβάσεων, όπως η υποστήριξη των ατόμων με διαβήτη από βάσεις δεδομένων και συσκευέςεπιπρόσθετα στην αγωγή τους, είναι δυνατό να συμβάλλει στη βελτίωσητης αποτελεσματικότητας της αγωγής, κάτιπουείναισημαντικόγιατα ίδια τα άτομα με διαβήτη, τουςεπαγγελματίεςυγείας και τα συστήματα υγείας,”δήλωσεοκ. Peter Guenter, Executive VicePresident, Head,GlobalDiabetes & Cardiovascular BusinessUnit,Sanofi.“Η νέα εταιρεία στην οποία έχουν επενδύσει η Sanofi και η Verily θα υιοθετήσει μία προσέγγιση με μεγαλύτερη εστίαση στις υπηρεσίες και θα παρέχει υποστήριξη στους ιατρούς στην προσπάθειά τους να προσφέρουν πιο αποτελεσματική θεραπεία στους ασθενείς τους. Πέρα από την ανάπτυξη καινοτόμων θεραπειών για την αντιμετώπιση του διαβήτη που θα παραμείνει βασικός στόχος για τη Sanofi, θεωρούμε ότι αυτές οι λύσεις που συνδυάζουν καινοτόμες θεραπείεςκαι υπηρεσίες αποτελούν το μέλλον της φροντίδας του σακχαρώδη διαβήτη. Πιστεύου με ότι με αυτό τον τρόπο θα υποστηρίξουμε τις κοινωνίες να ανταπεξέλθουν στην επιβάρυνση που επιφέρει αυτή η επιδημία.”

 

Ενώνοντας τις Δυνάμεις μας με τους Ειδικούς

ΗOnduoυιοθετείμίαπροσέγγισηπου εμπλέκει πολλά ενδιαφερόμενα μέρη στην ανάπτυξη προϊόντων για τη διαχείριση του διαβήτη (κοινότητα του διαβήτη, κλινικούς ιατρούς, ασφαλιστικά ταμεία  και επαγγελματίες υγείας). Η SutterHealth στη Νότια Καλιφόρνια και το Allegheny HealthNetwork στη δυτική Πενσυλβάνια συγκαταλέγονται στα πρώτα δίκτυα υγείας που συμπράττουν με τη Verily και την Onduo με στόχο να δοκιμαστεί η πλατφόρμα Onduo με τη συνδρομή επαγγελματιών υγείας και ατόμων με σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2 σε πραγματικές συνθήκες κλινικής φροντίδας.Το μη κερδοσκοπικό δίκτυο τηςSutter Health που περιλαμβάνει ιατρούς, νοσοκομεία, εξωτερικά ιατρεία χειρουργικής και άλλων ειδικοτήτωνκαι άλλες ιατρικές υπηρεσίες, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται ηκατ’ οίκον φροντίδα καιπαρηγορητική θεραπεία, ιατρική έρευνα και εκπαίδευση, παρέχει φροντίδα σε πάνω από 3 εκατομμύρια ασθενείς. Το Allegheny Health Network είναι ένα ακαδημαϊκό σύστημα υγείαςπου αποτελείται από οκτώ νοσοκομεία, εξωτερικά ιατρεία χειρουργικής, περίπτερα υγείας και ευεξίας, ένα ερευνητικό ινστιτούτο και απασχολεί πάνω από 1.100ιατρούς.ΗεταιρείαPremierMedicalAssociates,πουανήκειστοAlleghenyHealthNetwork,αποτελεί το μεγαλύτερο ιατρικό κέντρο διαφορετικών ειδικοτήτων στηνευρύτερηπεριοχήτουΠίτσμπουργκ.

 

“Πρόκειται για μια πρωτοποριακή συνεργασία που απλώνεται σε όλο το φάσμα του τομέα της υγείας και εκμεταλλεύεται την ευρεία και διατμηματική εξειδίκευση, γεγονός που μας προσφέρει μοναδικές δυνατότητες για τη δημιουργία εργαλείων και λύσεων που θα μπορούσαν να έχουν θετικό κλινικό αποτέλεσμα,δήλωσεηκ. Jessica Mega, M.D.,M.P.H., Chief Medical Officer της Verily. “Στόχος μας είναι να προσφέρουμε πληροφόρηση στους παρόχους υπηρεσιών υγείας ώστε να συνδέσουμε την «πραγματική ζωή» με την κλινική πρακτική και να βοηθήσουμε τα άτομα με διαβήτη να τον διαχειρίζονται καλύτερασεκαθημερινήβάση.Ησυνεργασίαμεδίκτυα υγείαςόπωςοι SutterHealth και Allegheny Health, θα βοηθήσουν ώστε να πραγματοποιήσουμε αυτό το όραμα.”

 

Επιπρόσθετα,η Onduoσυζητά με συλλόγους ασθενών,όπωςη οργάνωση Taking Control of Your Diabetes(TCOYD),με στόχο τη συμβολή τους στο σχεδιασμό μελλοντικών προϊόντων.

 

“Με την Onduo,η Sanofi και η Verily δημιουργούν μία καινοτόμα και σημαντική πλατφόρμα για τη διαχείριση του διαβήτη,”δήλωσε οκ. StevenV .Edelman ,M.D.,Founder and Director,TCOYD.“Η Onduo είναι μια εταιρείαπου εστιάζει στη βελτίωση του θεραπευτικού στόχου μέσα από την συνεργασία τεχνολογίας και ιατρικής.Οι λύσεις τηςOnduoπου βασίζονται σε πληροφορίες εναρμονίζονται με την αποστολή της TCOYD να συμβάλλει στην ενδυνάμωση των ατόμων με διαβήτη και των οικείων τους, προκειμένου να πετύχουν αποτελεσματικό και εύκολο έλεγχο του διαβήτη. Χαιρετίζουμε και υποστηρίζουμε τις προσπάθειες.

Ο Joshua Riff, M.D., M.B.A. Αναλαμβάνει Καθήκοντα CEO
Ο Δρ.Riff είναι ιατρός με ειδίκευση στην επείγουσα ιατρική. Μέχρι πρόσφατα κατείχε τη θέση του ανώτερου αντιπροέδρου πρόληψης και ευεξίας στην Optum, τον τομέα υπηρεσιών τηςUnitedHealthcare. Παλαιότερα, ο Δρ. Riffεργαζόταν ως ιατρικός διευθυντής στην εταιρεία Target, όπου ήταν υπεύθυνος για το σχέδιο υγείας των μελών της ομάδας του δικτύουTargetκαι παρείχε ιατρική εποπτεία στις κλινικές και τα φαρμακεία της εταιρείας. Απέκτησε το πτυχίο ιατρικής (M.D.) και μεταπτυχιακό δίπλωμα στη διοίκηση επιχειρήσεων(M.B.A.) από το ΠανεπιστήμιοTufts σε συνδυασμό με το ΠανεπιστήμιοBrandeisστη Βοστώνη. Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του στην ιατρική, πραγματοποίησε ειδικότητα στην Επείγουσα Ιατρική στο Νοσοκομείο JohnsHopkins.