Αναγόρευση του κ. Kύπρου Νικολαΐδη, Καθηγητή Εμβρυϊκής Ιατρικής, King’s College Λονδίνου & University College Λονδίνου, σε Επίτιμο Διδάκτορα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, της Σχολής Επιστημών Υγείας, του Τμήματος Ιατρικής.

Το Τμήμα Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας μετά από πρόταση του Διευθυντού της Μαιευτικής και Γυναικολογικής Κλινικής Αλεξάνδρου Ι. Δαπόντε  και του συνόλου των Καθηγητών της θα τελέσει την αναγόρευση του κ. Κύπρου Νικολαΐδη, Καθηγητή Εμβρυικής Ιατρικής, King’s College Λονδίνου & University College Λονδίνου, σε Επίτιμο Διδάκτορα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, της Σχολής Επιστημών Υγείας, του Τμήματος Ιατρικής.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 13 Μαΐου 2016 στις 19:00 στο Αμφιθέατρο «Ιπποκράτης» του Τμήματος Ιατρικής (Λάρισα) και η είσοδος είναι ελεύθερη.

 

Επιστημονικές δραστηριότητες του Καθηγητού Κύπρου Νικολαΐδη

 

ΚΥΠΡΟΣ ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ

ΚΥΠΡΟΣ ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ

 

Ο Κύπρος Νικολαΐδης γεννήθηκε στις  9 Απριλίου 1953 στην Πάφο της Κύπρου. Θεωρείται ο «πατέρας» της αυχενικής διαφάνειας, διαγνωστική τεχνική που συντελεί στον πρώιμο εντοπισμό των γενετικών μεταλλάξεων που σχετίζονται με το Σύνδρομο Down και είναι πρωτοπόρος στην έρευνα και τις εφαρμογές Cell Free DNA testing  για τον εντοπισμό χρωμοσωμικών ανωμαλιών στο περιφερικό αίμα της γυναίκας. Κατά τη διάρκεια της καριέρας του έχει αναπτύξει και επεμβατικές θεραπείες (διαχωρισμός μονοχοριονικών διδύμων, θεραπευτική απόφραξη τραχείας κ.α.), που έχουν εφαρμογή στον τομέα της Μικροχειρουργικής του Εμβρύου.