«Μαγική βραδιά Χωρίς Σύνορα στην Παλιά Όπερα της Φραγκφούρτης»

Η Αλεξάνδρα Γκράβας και ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας πλημμύρισαν με ελληνική μουσική την κατάμεστη Παλιά Όπερα της Φραγκφούρτης, σε μία συναυλία αφιερωμένη στο ελληνικό Τμήμα των Γιατρών Χωρίς Σύνορα

var141126b

Φραγκφούρτη/ Αθήνα – Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014 – Μια μαγική βραδιά είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν, τη Δευτέρα 24 Νοεμβρίου, οι θεατές που κατέκλυσαν την Παλιά Όπερα της Φραγκφούρτης (Alte Oper Frankfurt). Η διεθνούς φήμης μεσόφωνος Αλεξάνδρα Γκράβας και ο συνθέτης και τραγουδιστής Λαυρέντης Μαχαιρίτσας τραγούδησαν αφιλοκερδώς και ενθουσίασαν το κοινό με τις ελληνικές μελωδίες των Χατζιδάκι, Θεοδωράκη, Μελίνας Μερκούρη και άλλων μεγάλων Ελλήνων συνθετών και ερμηνευτών. Μαζί τους βρέθηκε ο Έλληνας κιθαρίστας Παναγιώτης Μάργαρης και η πιανίστρια Δέσποινα Αποστόλου-Hölscher από την Φραγκφούρτη. Η συναυλία ήταν αφιερωμένη στο έργο του ελληνικού Τμήματος των Γιατρών Χωρίς Σύνορα.

«Ήταν πραγματικά υπέροχα. Μας συγκίνησε ιδιαιτέρως ο ενθουσιασμός του κόσμου που γέμισε την Όπερα. Ορισμένοι, μάλιστα, ταξίδεψαν αρκετά χιλιόμετρα για να έρθουν και να μας υποστηρίξουν στη Φραγκφούρτη από το Στρασβούργο, τις Βρυξέλλες, το Ντίσελντορφ, τη Νυρεμβέργη, την Κολωνία και αλλού» δήλωσε αμέσως μετά τη συναυλία η Αλεξάνδρα Γκράβας. «Είμαι ένας πολύ αυθόρμητος άνθρωπος. Μάλλον, για αυτό είμαι καλλιτέχνης. Αυθόρμητη ήταν λοιπόν και η απόφασή μου να υποστηρίξω με την οργάνωση της εκδήλωσης και τη συμμετοχή μου σε αυτήν, το ελληνικό τμήμα των Γιατρών Χωρίς Σύνορα που προσφέρει πολύτιμο έργο στους συνανθρώπους μας που βρίσκονται σε ανάγκη».

Την εκδήλωση διοργάνωσε ο Σύλλογος Ελλήνων Επιστημόνων Φραγκφούρτης, φορέας που τα τελευταία χρόνια, αναπτύσσει έντονη δραστηριότητα με στόχο την υποστήριξη ιατρικών και κοινωνικών δομών στην Ελλάδα. Ο Πρόεδρος του Συλλόγου, Δρ. Κυριάκος Γκιόκογλου σημείωσε «Από την κατάμεστη αίθουσα Mozart της Alte Oper στη Φραγκφούρτη στέλνουμε ένα μήνυμα ελπίδας σε όλους αυτούς που υποφέρουν στην πατρίδα μας. Ένα θερμότατο ευχαριστώ στους καλλιτέχνες που αφιλοκερδώς και με πολλή αγάπη και φροντίδα συνόδευσαν αυτή την εκδήλωση».

Κατά την έναρξη της συναυλίας, απεύθυνε χαιρετισμό η Γενική Διευθύντρια του ελληνικού τμήματος των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, Μαριέττα Προβοπούλου. «Εκ μέρους των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τόσο τους διοργανωτές, τους καλλιτέχνες και τους συντελεστές της πανέμορφης και ευγενικής αυτής πρωτοβουλίας, καθώς και όλους εσάς που σήμερα κατακλύσατε την αίθουσα. Για εμάς η έμπρακτη αυτή υποστήριξη πέρα από το ότι είναι άκρως συγκινητική, μας δίνει τη δυνατότητα να βρισκόμαστε δίπλα στους πλέον ευάλωτους ανθρώπους με σκοπό την κάλυψη των άμεσων ιατρικών αναγκών τους».

Leave a Reply