Ευρωπαϊκό MedTechForum 2015: Η πρωτοποριακή ψηφιακή ιατρική τεχνολογία στο επίκεντρο της αποτελεσματικής περίθαλψης των ασθενών

seib

Στο Forum θα αναλυθεί η οπτική της βιομηχανίας Ιατρικής Τεχνολογίας για τη σημασία της σύγκλισης της καινοτόμας τεχνολογίας και της υγειονομικής περίθαλψης,προς όφελος των ασθενών

 

 

Το 8ο Ευρωπαϊκό Forum Ιατρικής Τεχνολογίας MedTech θα πραγματοποιηθεί στις 2-4 Δεκεμβρίου 2015στις Βρυξέλλες, από την MedTechEurope που αποτελεί την κοινή έκφραση των Ευρωπαϊκών Συνδέσμων EUCOMEDκαι EDMA.Το κύριο θέμα του Forum επικεντρώνεται στη σημασία της χρήσης της πρωτοποριακής ψηφιακής ιατρικής τεχνολογίας στην υγειονομική Περίθαλψηκαι πως οι νέες ψηφιακές ευκαιρίες θα ενταχθούν στον κλάδο της υγείας, στα προϊόντα και τις υπηρεσίες της ιατρικής τεχνολογίας. Ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Ιατρικών & Βιοτεχνολογικών προϊόντων (ΣΕΙΒ) είναι για 2η συνεχή χρονιά υποστηρικτής της εκδήλωσης,στην οποία αναμένεται να παρευρεθούν πάνω από 500 συμμετέχοντες,όπως εκπρόσωποι κυβερνητικών ομάδων διαμόρφωσης πολιτικής υγείας, μέλη της Ευρωπαϊκής Επιστημονικής και Πανεπιστημιακής Κοινότητας, εκπρόσωποι ασθενών, επαγγελματίες υγείας και εκπρόσωποι της παγκόσμιας Βιομηχανίας Ιατρικής Τεχνολογίας (ΒΙΤ).

 

Κεντρικός τίτλος τoυ Forum είναι “Technology – enabledhealthcare – Connectingthedots, untyingtheknots”(«Η αξιοποίηση της τεχνολογίας στην Υγεία – Ενώνουμετιςλύσεις, λύνουμετα προβλήματα»). Το Forum θα εστιάσει καιστους επικείμενους κανονισμούςγια ταΙατροτεχνολογικά προϊόντα και InVitro Διαγνωστικά, που θα παρουσιαστούν μέχρι το τέλος του 2015. Παράλληλα, θα παρουσιαστούν οι βέλτιστες πρακτικές για τη μεγιστοποίηση της απόδοσης και της εμπορικής αξίας των ιατροτεχνολογικών προϊόντων,αναφορικά με το επίπεδο πληροφόρησης των ασθενών, τη διαδικασία διάγνωσης και την ανάλυση δεδομένων για τη βελτιστοποίηση της εμπορικής λειτουργίαςτων εταιρειών.

 

Οι παράλληλες συνεδρίες του MedTechForumπεριλαμβάνουν τρεις θεματικές ενότητες: MarketAccess, Διεθνείς Κανονιστικές Διατάξεις και Στρατηγική και Επιχειρηματικότητα, όπου θα δοθείέμφασηστη Διαγνωστική Πληροφορική με στόχο να «λάμψει» η αξία που προσφέρει στους πληρωτές και τους ασθενείς. Επίσης, θα πραγματοποιηθεί συνεδρία σχετικά με το τι μέλλει γενέσθαι με τους Κανονισμούς για τα IVDΙατροτεχνολογικάΠροϊόντα, με στόχο την καλύτερη προετοιμασία του κλάδου για τις επερχόμενες αλλαγές.

 

Στο Forum θα συζητηθούν ηαξία και οι δυνατότητες της ευρωπαϊκής βιομηχανίας ιατρικής τεχνολογίας να προσφέρει λύσεις μέσω της συνεργασίαςόλων των εμπλεκόμενων stakeholders της Υγείας –τωνασθενών,τηςβιομηχανίας, της Ακαδημαϊκής κοινότητας, των φορέωνχάραξης πολιτικής, των επαγγελματιώνυγείας και άλλων -καθόλη τη διαδικασία ανάπτυξης της τεχνολογίαςμε στόχο την ενίσχυση της πρόσβασης των ασθενών στις θεραπείες, έγκαιρα και αποτελεσματικά.

 

Ο ΣΕΙΒ που συμμετέχει στις EUCOMED και EDMA και εκπροσωπεί 150 Ελληνικές και Διεθνείς Εταιρείες Ιατροτεχνολογικών Προϊόντων, έχει ανακηρυχθεί υποστηρικτής αυτού του Forum, προβάλλοντας τις εργασίες του και ενημερώνοντας την Ελληνική ΒΙΤ, αλλά και τους φορείς Υγείας, για όλα τα θέματα που αφορούν στο Forum.