Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΝΑΔΑ ΞΕΚΙΝΑ ΔΟΚΙΜΕΣ ΓΙΑ ΕΜΒΟΛΙΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΟΥ ΈΜΠΟΛΑ

OTTAWA 14 Νοεμβρίου. H αξιότιμος Rona Ambrose, Υπουργός Υγείας του Καναδά, ανακοίνωσε σήμερα την έναρξη μιας κλινικής δοκιμής Φάσης Ι για εμβόλιο κατά του ιού Έμπολα (VSV-EBOV). Η κλινική μελέτη θα διεξαχθεί από το Δίκτυο Ερευνών Ανοσοποίησης του Καναδά (CIRN) και θα λάβει χώρα στο Halifax, Nova Scotia.
Η μελέτη αυτή χρηματοδοτήθηκε από κοινού τόσο από το Καναδικό Ινστιτούτο Ερευνών Υγείας (CIHR), όσο και από τον Οργανισμό Δημόσιας Υγείας του Καναδά (PHAC). Το πειραματικό εμβόλιο θα δοκιμαστεί σε μια μικρή ομάδα ανθρώπων για να αξιολογηθεί η ασφάλειά του, να καθορισθεί η κατάλληλη δοσολογία, και να εντοπισθούν τυχόν παρενέργειες. Η δοκιμή θα εξετάσει εάν χαμηλότερες δόσεις του εμβολίου μπορεί να προκαλέσουν μια ανοσοαπόκριση σε ένα άτομο και θα παράσχουν επίσης πολύτιμες πληροφορίες σχετικά με τη χρήση του εμβολίου σε ενήλικες μεγαλύτερης ηλικίας. Το εμβόλιο δεν περιέχει ζωντανό ιό Έμπολα. Δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για τους εθελοντές ότι θα μπορούσαν να εκτεθούν στον ιό Έμπολα μέσω της συμμετοχής τους στις κλινικές δοκιμές.
Αυτή η δοκιμή εμβολίου λαμβάνει χώρα ταυτόχρονα με τις δοκιμές στις Ηνωμένες Πολιτείες σε μια προσπάθεια να προχωρήσουμε σε περαιτέρω κλινικές δοκιμές σε μεγαλύτερους πληθυσμούς το συντομότερο δυνατό. Τα αποτελέσματα της μελέτης αναμένονται στις αρχές του 2015. Πληροφορίες από τις δοκιμές θα μοιρασθούν στην διεθνή κοινότητα, ως μέρος της παγκόσμιας απάντησης σε αυτή την κρίση. Σε προηγούμενες δοκιμές, το εμβόλιο έχει ήδη δείξει ελπιδοφόρα αποτελέσματα στον τομέα της έρευνας σε ζώα.

Η κυβέρνηση του Καναδά έχει δεσμευτεί να υποστηρίξει τις διεθνείς προσπάθειες για τον έλεγχο της επιδημίας Έμπολα και να διασφαλισθούν οι κατάλληλες προφυλάξεις και τα μέτρα που είναι σε θέση να προστατεύσουν τους Καναδούς.

Minister-Head-shot_s

«Ο Καναδάς παραμένει στην πρώτη γραμμή της παγκόσμιας προσπάθειας για την καταπολέμηση αυτής της επιδημίας. Η έναρξη των Καναδικών κλινικών δοκιμών Φάσης Ι είναι ένα σημαντικό βήμα για την ανάπτυξη του Καναδικού εμβολίου, είναι αποτέλεσμα της καναδικής καινοτομίας και σκληρής δουλειάς. Είμαστε σίγουροι ότι , αν αποδειχθεί ότι είναι ασφαλές και αποτελεσματικό στους ανθρώπους, θα μπορέσει να χρησιμοποιηθεί στο εγγύς μέλλον για την πρόληψη της εξάπλωσης αυτής της καταστροφική ασθένειας. ”
Rona Ambrose
Minister of Health

Leave a Reply