Μέτρηση σακχάρου με …χρώμα

Lifescan

Ο νέος μετρητής ONETOUCH VERIO FLEX αλλάζει τα δεδομένα στον αυτοέλεγχο των διαβητικών

 

 

Ξεκίνησε και στην Ελληνική αγορά η διάθεση του πρωτοποριακού μετρητή σακχάρου OneTouch Verio Flex ο οποίος επαναπροσδιορίζει και απλοποιεί τη διαδικασία ελέγχου των τιμών σακχάρου για τους 560.000 περίπου ασθενείς με διαβήτη τύπου ΙΙ στην Ελλάδα.

Με τη σφραγίδα της LifeScan, εταιρεία μέλος της Johnson & Johnson, o Verio Flex έχει σχεδιαστεί για να μετατρέψει τη διαδικασία αυτοελέγχου σε ζήτημα δευτερολέπτων, οπουδήποτε και ανά πάσα στιγμή. Παράλληλα, ενσωματώνοντας την τελευταία τεχνολογική πρόοδο, ο συγκεκριμένος μετρητής χρησιμοποιεί τις νέες ταινίες μέτρησης OneTouch Verio®. Οι συγκεκριμένες απαιτούν πολύ μικρό δείγμα αίματος (0,4μL), το οποίο μπορεί να τοποθετηθεί και στις 2 πλευρές της ταινίας, κάνοντας έτσι τη διαδικασία της αξιολόγησης των επιπέδων του σακχάρου του αίματος ταχύτερη και ακριβέστερη.

Λεπτός, με μοντέρνο σχήμα και μικρό μέγεθος, ο OneTouch Verio Flex διαθέτει μεγάλη οθόνη, με τις τιμές του σακχάρου να εμφανίζονται με μεγάλα, ευανάγνωστα νούμερα. Παράλληλα, είναι τόσο απλός στην χρήση που μπορεί να τεθεί άμεσα σε λειτουργία από κάθε ασθενή.

Μέσω του πρωτοποριακού Δείκτη Κλίμακας Τριών Χρωμάτων, η ενημέρωση του ασθενή για την εικόνα του σακχάρου του γίνεται ακόμη πιο απλή και κατανοητή. Μπλε, πράσινο και κόκκινο επικοινωνούν το εύρος που κινείται η εκάστοτε μέτρηση, ώστε ο ασθενής να γνωρίζει άμεσα αν η τιμή του σακχάρου του είναι χαμηλή (μπλε), εντός του ενδεδειγμένου για αυτόν εύρους (πράσινο), ή υψηλή (κόκκινο).

Ιδιαίτερα σημαντικό στοιχείο αποτελεί η συνεργασία του ασθενή με τον γιατρό του για την προσαρμογή των προκαθορισμένων ορίων στις εξατομικευμένες ανάγκες του οργανισμού του, Έτσι, η άμεση πληροφόρηση που θα λαμβάνει θα είναι απολύτως σύμφωνη με τις εξειδικευμένες ανάγκες της θεραπείας και δίαιτάς του.

Verio150605

Τη σημαντικότητα της ύπαρξης της χρωματικής ένδειξης του εύρους που κινείται η κάθε μέτρηση επιβεβαιώνουν και τα στοιχεία ερευνών. Βάσει αυτών, το 90% των επαγγελματιών υγείας θεωρούν πως η γνώση των ασθενών ως προς το πότε οι τιμές των μετρήσεων είναι εντός ή εκτός του ανά περίπτωση ιδανικού εύρους τους βοηθά στον καλύτερο έλεγχο των συνηθειών τους, καθώς και στην επίτευξη των επιθυμητών τιμών σακχάρου στο αίμα τους.

Ο OneTouch Verio Flex παρέχει τη δυνατότητα σύνδεσης με USB, διευκολύνοντας την άμεση αξιολόγηση των στοιχείων από τον γιατρό. Παράλληλα, τα αναλώσιμά του μειώνουν στο ελάχιστο την αναγκαία προς έλεγχο ποσότητα αίματος.

Τέλος, ανήκει στην τελευταία γενιά μετρητών σακχάρου που φέρουν πιστοποίηση ISO 15197:2013. Σημειώνεται πως βάσει Ευρωπαϊκής νομοθεσίας, από τον Μάιο του 2016, οι ασθενείς δεν θα είναι σε θέση να προμηθεύονται αναλώσιμα μετρητών που δεν θα πληρούν αυτά τα νέα κριτήρια.